Regeringens restriktioner

Regeringens restriktioner gällande pågående pandemi sätter nog myror i huvudet på många. Inte för att de finns, då de är nödvändiga under rådande omständigheter, utan för att de spretar som med allt den röd/gröna röran tar i. I det här fallet kan det inte bli mer tydligt att man helt enkelt tappat greppet, för inte gör man väl skillnad på folk och folk?

Igår en stor demonstration på det lilla Kungstorget i Uddevalla. Ett par hundra palestinier visade sitt missnöje mot Israel i en konflikt där Hamas och det palestinska folket är allt annat än oskyldiga. 

Ikväll match på jättelika Friends Arena mellan AIK och Malmö FF. En arena som tar runt 50 000 åskådare där en publik på bara åtta personer tillåts. 8!

Vad hade hänt om ett par hundra AIK-supportrar samlats på Råsunda torg innan matchstart? Lika tyst från regeringen? Lika försonande från polisiärt håll? Lika knapphändiga fördömanden i media?

9 thoughts on “Regeringens restriktioner

 1. löven har kommit på att han saknar förtoende. och han tycks tro stt med hjälp av fölkhälsomyndighetn kan han styra folkets tankar och tro ..ungefär som prästerna på 1700 talet . det roliga är att ju mer han gör dess väre blir det.

 2. Om polis godkänner demonstrationer ”för en god sak” vad menar dom står dom bakom attackerna mot Israel om så är gallret så har dom skitigt i hinken för en organisation eller myndighet som gör detta har förspillt sitt förtroende för all framtid vi kan inte ha en myndighet som gör detta

 3. Idag skriver Katerina Janouch:
  “Demonstrationen i Uddevalla var för ”För en bra sak” sa polisen…
  “En bra sak”. Smaka på det. Det är alltså “en bra sak” att hata Israel. Och judar. Jag ställde frågan på Twitter till polisen i Sverige – ska en olaglig sammankomst eller demonstration accepteras, om polisen anser att det är ”för en bra sak”? Jag har inte fått något svar. Men uppenbarligen är polisen nu en politisk organisation.

  Det är pro-palestinska grupper som passar på och visar sin avsky för inte bara staten Israel utan för allt vad det judiska heter. Det har de gjort sedan 70-talet då Palme skakade hand med Yassir Arafat och sedan dess har de svensk-palestinska politiska relationerna varit ytterst kärleksfulla. En palestinsk toppolitiker avslöjade till och med att sossarna gav palestinierna ett “vallöfte” inför riksdagsvalet 2014, att erkänna Palestina om de vann valet. Ett löfte de förstås höll. Sverige betalar också miljarder till Palestina och därmed till terrororganisationen Hamas. Det palestinska biståndet för åren 2020–2024 omfattar 1,5 miljarder kronor och fortsätter finansiera terrorlöner och negativ demokratisk utveckling i de palestinska områdena. Den svenska regeringen fortsätter dock att enbart skuldbelägga Israel för alla konflikter i regionen. Nu är frågan huruvida den svenska polisens värdegrund att obligatoriskt vända sig mot Israel? Tack för ingenting, polisen. Ni är nu officiellt i den totalitära statens tjänst.”

  Läs vidare:
  https://katerinamagasin.se/for-en-bra-sak-sa-polisen-da-ar-bade-hat-hets-mot-folkgrupp-och-olagligheter-tillatna/

 4. I normalfallet tar arenan in 50000 åskadare säg att utrymmet för en är en är halv kvadratmeter då är publikaren 25000 delat med 10 är 2500.

  Tror därför att 2500 åskådare är mindre farligt än en kund per tio kvadratmeter i en affär, på arenan finns oerhört mycket mer frisk luft.
  Säkert 2000 fotbollsfans kunde göra sig en bra dag och det blir alltid roligare att spela med publik.

  Men så fort stat eller en kommun skall bestämma något så blir det oftast helgalet, det kan väl inte vara så att de missunnar folket lite glädje?

  Undrar också hur många moskéer kontrolleras, eftersom dödligheten är högre hos invandrare så gissar jag, inga stridsledningscentraler kontrolleras. “Vi kommer aldrig att göra något illa mot våra kära väljare.”

  • Jag tror inte det är läktarna som begränsar utan resor till och från, in och utgångar osv. När några tusen ska ta sig in och framförallt ut blir det trångt.

 5. Klart de gör skillnad på folk och folk.
  Det är knappast något nytt.

 6. Var inte dom stöddiga och hårdhänta Poliserna i gasmask där
  i Uddevalla och brottade ner dem ? Nej visst det var ju inte
  Svenska pensionärer, för dessa är ju extra farliga för samhället?

  Kan dom inte resa ner och demonstrera mot Israel i Palestina?

  • Mena vet om att de har fripass från polisen i och med att mena äger våldskapitalet och inte polisen.

 7. Nja se det är lite olika på samanhållningen mellan olika folkslag utifrån det tar polisledningen olika beslut allt enligt den politiska agendan från ledningen

Kommentera