Hade Olof Palme behandlats som Bertil Malmberg?

YTTRANDEFRIHET. Bertil Malmberg, gruppledare för Sverigedemokraterna i Trosa, står inför ett uteslutningsärende, skriver Dagens Nyheter, bakom betalvägg. I ett anförande i Sörmlands regionfullmäktige den 27 april sa Malmberg att folk från Sydsudan har lägre IQ än andra folkgrupper. Efter det har han uppmanats att lämna partiet.

Christine Gilljam (S) Foto RFSL och Bertil Malmberg (SD) Foto Pressbild Regionen

Malmberg säger till DN att han inte tänker sluta självmant och att det finns krafter som är ”för politiskt korrekta”. – Jag tror att partiledningen vill slipa av kanter. Putsa på fasaden, inför ett samarbete med andra partier.

Bertil Malmberg har i åratal har hållit föredrag om islam och ses som en expert på ideologin islam. En förundersökning om hets mot folkgrupp är inledd mot Malmberg, detta efter en anmälan från socialdemokraten Christine Gilljam. Förundersökningen leds av chefsåklagaren Robert Eriksson.

Bestämmelserna om hets mot folkgrupp finns i Brottsbalken (här) 16 kapitlet 8 § där följande stadgas: ”Den som i uttalande eller i annat meddelande som sprids hotar eller uttrycker missaktning för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning, döms för hets mot folkgrupp till fängelse i högst två år eller om brottet är ringa, till böter.”

Begreppet missaktning, ska i enlighet med Brottsbalken 16 kapitlet 8 §, tolkas med viss försiktighet. Alla uttryck av nedsättande karaktär eller nedsättande natur innefattas inte utan för straffbarhet krävs att det är fullt klart att uttalandet överskrider gränsen för en saklig och vederhäftig diskussion rörande den aktuella folkgruppen. Om man kan hänvisa till saklig, modern (inte från socialdemokraternas rasbiologiska institut) och seriös forskning bör inte uppenbarhetskravet uppfyllas. I praxis (NJA 2007:805) ansågs en person ha överskridit förbjudet mot hets mot folkgrupp men eftersom överträdelsen inte var uppenbar friades den åtalade.

-Pettersson noterar att frågan det gäller, om vissa folkgrupper har lägre IQ än andra verkar inte vara aktuell att diskutera, är det missaktning mot folkgrupp att säga sanningen. Jag tvivlar.

Kan Bertil Malmberg hänvisa till modern forskning, alltså inte från socialdemokraternas skallmätningar eller rasbiologiska institutet så bör han gå fri.

Sverigedemokraternas ledning borde ta det lugnt och inte utesluta en gammal trotjänare som säger sanningen.

Om nationers genomsnittliga IQ kan man läsa på länken. Där man man exempelvis se att i Singapore är medel-IQ 108, på Island 101, Sverige 99, Indien 81, Gambia 60.

Hade Olof Palme blivit anmäld för hets mot folkgrupp och ett uteslutningsärende.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

33 thoughts on “Hade Olof Palme behandlats som Bertil Malmberg?

 1. Sossialisan som anmälde honom för sanningens ord,måste ligga på ett än lägre IQ,än Sudaneserna !!
  ”Korrektheten” gör sig till stort åtlöje…..

 2. Jag dömdes för HMF bara för arr jag hänvisade till forskare som bevisat att afrikaner har lägre IQ än europeer.
  Domaren nekande inte till att det var sant men sade att mn inte får säga det

 3. Sverige känns outvecklat om man inte får ange hur länder ligger till med IQ. Det är ingen hets att konstatera fakta. Mått på IQ ska naturligtvis inte likställas med mått av människovärde vilket Christine Gilljam borde veta.
  Här är över 100 folkgrupper: https://www.worlddata.info/iq-by-country.php

 4. svaret är ganska självklart iq är frågan om utbildning.
  efter som maninte har någon utbildning i syd sudan så har man lågt iq där sen har vi religösa utbildningar som går ut på tro inte vetande utan indoktrinering vilket är ett effektivt sätt att förhindra en utväxling till normalt iq .
  faktum är att vissa stater föredrar lågt iq det blir enklare att styra valboskapen..problemen hotar ju försr när staten inte kan kontrolera valboskapen

  • Nej, intelligens påverkas inte av utbildning. Man kan förvisso träna upp förmågan att lösa typuppgifter i IQ-test men det betyder inte att man blir intelligentare, bara att man har övat upp en specifik färdighet som enbart är användbar vid IQ-tester. Gener styr intelligens. Om ett folk sedan urminnes tider fortplantar sig med sina kusiner så blir resultatet – just det – allmän degenerering och låg intelligens.

 5. Vet inte hur folkets IQ är i Sydsudan, men den kan knappast
  vara lägre än hos många sossars som tror att dom är någon
  slags rättsexperter över vad folk får uttala!

 6. Bertil Malmberg jag kan ta på mig ditt uttalande för jag har redan
  lämnat denna syjuntan pga vissa idioter.Det blir AFS i stället.

 7. Ja, man kan säga mycket om intelligens tex tror jag att Moderaterna har flest intelligenta bland våra partier. Jag tror att Uppsalabor är intelligentare än Gävleborg.

  • Rädd!
   Såsom varande upplänning skulle jag om jag vore partisk säga att du har rätt.
   Men du tror, om du hade sagt fler intellektuella kanske, men du behöver inte vara beläst för att vara intelligent.

   Däremot ska du göra IQ test kanske det hjälper

   • Tja, jag vet inte säkert men jag tror att storstädernas folk är intelligentare än ute på landsbygden. Folk med tex studiemotivation och begåvning har flyttat till städerna. Tyvärr kan jag inte belägga det med hänvisning till nån studie.

  • Det tyckte Anna Kindberg Batra också, fast hon syftade speciellt på stockholmarna.

   • Ja och hon hade förmodligen rätt, men fick krypa till korset, det var inte politiskt korrekt att hävda det.

 8. Tog han upp långt borti nånstans, vilken intelligens de har där, på kommunalfullmäktige.
  Jag tror att de som bor i Trosa har större intelligens än de som bor Grums.

  • Jag gillar absolut inte detta, förbannad dumhet att tro bara för att man bor på en viss ort skulle ha med intelligens att göra.
   Skärp dig Rädd om inte så kommer di me vite rockarne o hämtar deg.

   • De finns studier som har påvisat ett samband mellan bostadsort tyvärr har jag glömt var.
    Det har med gener och även miljö att göra. På flodpråmarna i Europa bodde hela familjer, barnen fick knappt nån skolgång eller gå iland. De barnen fick sämre iq antagligen på brist av nya impulser.

 9. Palme landsidolen, han kom undan med allt så när som på en sak.

  Då var vårt land fortfarande rejält, med någorlunda ärliga politiker i stort sett alla i Riksdagen var bra skolade endera genom arbetslivet eller universitet.

  Då var en grep en grep och en spade likaså en spade, det fanns kommunister men de hölls i herrans tukt och förmaning.

  Ingen hade då ostraffat gått omkring i Riksdagen klädd med text som: Folkpartister är rasister! Eller sagt till talmannen ”Du är inte min talman.”

 10. Var det inte en kvinna som blev dömd mot han ni vet som misskötte sina djur. Även om hon sa sanning så var det fel ändå. Hur skall svenska folket reagera när man talar sanning så är det också fel anser de som dömer. Svensk rättsväsen har helt havererat. Även om man hänvisar till vad andra har skrivit kan de också anse att det ät fel. Sverige är på väg till angiveri så som det var i DDR. Vi får se hur det går för Lamotte? Allt han har sagt är sanning säger han men ändå skall han åtalas.

 11. Denna Christine får väl helt enkelt skaffa fram bevis och på så sätt slakta Bertils påstående.
  Det är så man gör för att krossa motståndare.
  Med fakta vinner man enkelt sådana diskussioner.
  Mitt tips till Christine är att läsa bellkurvan, dock tror jag inte den passar hennes politiska intressen.

 12. SD är för snabba med att säga att de ska påbörja uteslutningsärenden så fort media ringer och säger att en medlem uttalat sig på ett sätt som inte media tycker om.
  SD måste lära sig att säga; verkligen?! Det kan vi titta närmare på.
  Och därefter göra en utredning i lugn och ro, istället för att lova dyrt och heligt till media att de ska slänga den och den medlemmen till vargarna.

  Sedan vet alla med en hyfsat god bildning att det som Malmberg sa är sant. Modern forskning på området har påvisat detta flera gånger.

  • Partitoppen är en serie syltryggar. Det är så konsensussvensken fungerar. Sticka ut och säga sanningar är ”provocerande”.

 13. Jag tolkar de vänsterblivnas vurm för MENA och subsahara som ett försök av dem att komma över medel-IQ. De är inte direkt kända för de vassare knivarna i lådan direkt själva.

  (I framtiden kanske vänsterbliven är en folkgrupp som man inte får uttrycka missaktning för? Orwell du hade fel på 40 år.)

 14. Politisk propaganda är reklam för något och mot något. Det handlar endast om att göra gott intryck på köparna.

  (SD) vill växa inför nästa val. De anklagas av icke-svenskvänner för att vara ett rasistiskt parti. Då måste de på alla sätt bevisa inför väljarna att de inte är rasister. Därför blir det alla dessa skådeprocesser.

  • Palme var ett hot mot det öppna samhället med en ideologi
   som stod sovjet nära, han gjorde som han ville och övertygade
   sina anhängare med sitt manipulativa sätt.
   Det finns snarlika politiker nu också Dadgostar Stenevi Löfven
   är tre.
   Odemokratiska västermänniskor som tycker kommunism är ok.
   Men dom vill kriminalisera ex SD i sann Putin stil.
   Skrämmande utveckling i vårt land.

  • För varje medlemsärende S/MP/C kan trigga hos SD, så tappar SD några 1000 sympatisörer. Även om SD tänker göra ett medlemsärende, så skall partiet förståss hålla käft om detta. Dessutom används antidemokratiska metoder, där den ”åtalade” inte i praktiken får en chans att försvara sig.

   Vill SD behålla sina sympatisörer, så måste man stå fast när vänsterdreven går. DET genererar nya sympatisörer. Att utesluta någon som blir angiven, skall självklart vara föremål för en demokratisk medlemsomröstning.

Kommentera