Stäng

SD-politiker döms för hets mot folkgrupp men Olof Palme slapp åtal

HETS MOT FOLKGRUPP. Hade Olof Palme behandlats som Bertil Malmberg? Den sverigedemokratiske regionpolitikern Bertil Malmberg döms i Nyköpings tingsrätt för hets mot folkgrupp, rapporterar SVT Nyheter Sörmland. Malmberg döms nu till villkorlig dom och att betala 40 dagsböter om 600 kronor.

Malmberg döms för ett uttalande i regionfullmäktige i Sörmland, där han sa att personer från Sydsudan har lägre IQ. I rätten förnekade han brott men sa också att han ångrade sitt ordval.

Tingsrätten gör bedömningen att Malmbergs uttalande är nedsättande. I domen skriver tingsrätten att han pekar ut en specifik folkgrupp och att det är svårt att tolka på annat sätt än att den utpekade folkgruppen skulle vara mindre värd än andra.

Bertil Malmberg är ledamot i fullmäktige i Region Sörmland och gruppledare för Sverigedemokraterna i Trosa.

-Pettersson konstaterar att Bertil Malmberg döms för att han sade sanningen. Sydsudaneser har lägre IQ än många de flesta andra. Vad jag vet sade inte Malmberg att Sydsudaneserna är mindre värda än andra.

Lagen om ”Hets mot Folkgrupp” är en gummilag som borde kastas på historiens sophög…Brottsbalkens 16 kap. 8 §

Bertil Malmberg är 81 år, och vi får se om han överklagar till hovrätten och tyvärr tror jag att sillmjölkarna i Sverigedemokraternas medlemsutskott kommer att utesluta Bertil för sanningen…

Hade Olof Palme blivit anmäld för hets mot folkgrupp och ett uteslutningsärende.

Tidigare 2021-06-01. SD-politiker åtalas för hets mot folkgrupp

HETS MOT FOLKGRUPP. SD-politikern Bertil Malmberg åtalas för hets mot folkgrupp. Bakgrunden är att han under ett regionfullmäktigemöte hävdade att sydsudaneser har lägre intelligensnivå än andra folkgrupper, rapporterar SVT.

Malmberg är SD:s gruppledare i Trosa och ledamoten i Sörmlands regionfullmäktige. I ett reportage i DN i maj beskrev tidningen hur Malmberg genom åren fungerat som en slags ”islamexpert” inom SD:s lokalföreningar, och att turerna kring honom kan komma att visa partiets interna gränsdragning mot rasism.

Malmberg nekar till brott. En utredning om huruvida han ska uteslutas från SD pågår och partiets gruppledare i regionen tar avstånd från uttalandet om folkgruppers intelligens.

-Pettersson hoppas att Malmberg står på sig, det är skillnad på folk och folk, frågan det gäller, om vissa folkgrupper har lägre IQ än andra verkar inte vara aktuell att diskutera, är det missaktning mot folkgrupp att säga sanningen. Jag tvivlar.

Kan Bertil Malmberg hänvisa till modern forskning, alltså inte från socialdemokraternas skallmätningar eller rasbiologiska institutet så bör han gå fri.

Sverigedemokraternas ledning borde ta det lugnt och inte utesluta en gammal trotjänare som säger sanningen.

Om nationers genomsnittliga IQ kan man läsa på länken. Där man man exempelvis se att i Singapore är medel-IQ 108, på Island 101, Sverige 99, Indien 81, Gambia 60.

Om Bertil Malmberg på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “SD-politiker döms för hets mot folkgrupp men Olof Palme slapp åtal

 1. Jag skrev ett uppmuntrande brev till Bertil igår samt ett till syltryggen som är ordförande Anton Berglund i SD Södermanland om att SD borde göra allt för Bertil med följande text:
  Hej Anton
  Jag vill mena att det är ryggradslöst av Dig att inte försvara Bertil och vill härmed kopiera vad jag skrivit till vår partisekreterare. Samtidigt vill jag hävda att jag verkligen har kompetens i frågan om att arbeta i Afrika under 20 år och att det Bertil hänvisar till är sant utan att vara ett dugg nedslående eller rasistiskt. Jag vill hävda att Bertil borde överklaga och att Du… just Du… borde stå bakom honom med vedertagna belägg för att få honom frikänd i högre distans. Om inte är Du lika PK som etablissemanget och jag ej längre del av SD om vi inte kan skilja på fakta och woke.

 2. Den senaste forskningen runt IQ och generell intelligens går att hitta på

  http://www.viewoniq.org

  för den som är intresserad av hur IQ påverkar en människas möjligheter att lyckas i livet är boken

  ”The Bell Curve: Intelligence and Class Structure in American Life”

  Lika aktuell.

  The Bell Curve: Intelligence and Class Structure in American Life

  en bok från 1994 av psykologen Richard J. Herrnstein och statsvetaren Charles Murray , där författarna hävdar att mänsklig intelligens påverkas väsentligt av både ärftliga och miljömässiga faktorer och att det är en bättre förutsägare för många personliga utfall, inklusive ekonomisk inkomst, arbetsprestanda, födelse utom äktenskap och engagemang i brott än vad en enskild förälders socioekonomiska status är.

  De hävdar också att de med hög intelligens, den ”kognitiva eliten”, håller på att skilja sig från dem med genomsnittlig och under genomsnittlig intelligens, och att denna separation är en källa till social splittring inom USA.

 3. Intressant!

  Fick just tillfälle att höra ett helt tal av Palme om kapitalism och socialism.
  Grannen öppnade ett fönster på vid gavel och drog upp ljudet på max.
  – vet inte varför eller syftet, men det bekräftade den katastrof vi just nu,
  genomlider i Vårt Fosterand .

  Det är möjligt att tilltaget var ett utslag av avundsjuka?
  Vi kände det dock som en komplimang.

 4. Sanningen har blivit kriminell. Tack vare sossar och fåntrattsvänstern. Rättsväsendet behöver storstädas och vanligt sunt förnuft återinföras.

  26
 5. Palme? Absolut, I dagens åsiktsintolleranta samhälle! Även om det är han som är orsaken till den skit vi idag lever i.

  Att ens ha beteckning förståndshandikappad, är inte det lika nedsättande i så fall, eller att ens tala om senildementa. Alla borde väl då få vara till fullt ut, utan etiketter, och klassificeringar, och få leva fritt och bedömas lika, eller???

  27
 6. Den statistik som finns över genomsnittligt IQ i
  olika länder, => är den då bara lögn och påhitt?

  30
 7. här är domstolen alert, men när en Muslim står och råskäller på en polis, och kallar honom
  för dom mest vidriga saker , då sover åklagare o domstolar, och när Muslimer fullkomligt
  exploderar i glädje på nätet över Lars Vilks och två polisers tragiska bortgång, då har
  det så kallade rättssystemet inget att erinra???? Tydligen är det tillåtet att skända avlidna
  personer med, under förutsättning att dom är Svenskar??? Vet inte om det är det som kallas likhet inför lagen? Det är just genom att inte sätta ner foten som sådana figurer kan växa sig starka?

  Illamående!

  56
 8. Enligt vanligtvis pålitliga källor rapporteras att på en specifik adress på Sveavägen i Stockholm har man även konstaterat ovanligt låga IQ siffror.

  49

Kommentera

%d bloggare gillar detta: