MP föredrar omodern teknik

ENERGIFÖRSÖRJNING. Väderkvarnar är kända sedan 600-talet efter Kristus och var tillsammans med vattenkvarnar de första maskinerna som drevs av annat än muskelkraft. I Stockholm omtalades under väderkvarnar på 1400-talet. När den ”moderna” och pålitliga ångkraften kom med den industriella revolutionen försvann de en efter en. ”Vindmöllorna” fanns dock kvar i kommersiell drift i liten skala in på 1930 och 1940-talen. I Övraby, Skåne drev den kanske siste mjölnaren Nils Broomé kvarnen med vindkraft fram till 1974.

Foto av Pixabay pu00e5 Pexels.com

Nåväl, nu kanske den gamla omoderna vindtekniken kommer att återuppstå med mjölnaren Lorentz Tovatt vid vingarna, den dag det går att lagra vindkraften i exempelvis vätgas eller batterier till en ekonomisk försvarbar kostnad kanske det blir bra.

-Pettersson tror inte Svenskt Näringsliv bryr sig så mycket om varifrån energin kommer, bara den räcker till, är driftsäker och inte kostar för mycket.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “MP föredrar omodern teknik

 1. Elbilar är ju fantastiska. De är ett perfekt verktyg i händerna på alla låtsaspräktiga muppar som har behov av att piffa till sitt luggslitna anséende. Så länge någon annan tar hand om den smutsiga hanteringen.
  Först skall mineralerna brytas ur marken, ofta av små kortväxta barn, i hälsovådliga miljöer. Sen ska batterierna framställas med en massa utsläpp av giftiga ämnen. När sen bilen ska brukas måste den ju laddas och då ökar risken för att elen genereras på kol och olja. Eftersom mängden ren el är begränsad och efterfrågan ökar. Skulle man råka ut för en allvarlig olycka med elbilen så är risken stor att batteriet exploderar och branden icke går att släcka. Efter c:a 20 000 mil måste batteriet ersättas med ett nytt och det blir nästan lika svindyrt som vad hela bilen kostar. När det så är dags att skrota denna miljöbomb så blir det nya miljöfarliga utsläpp och restprodukter som måste destrueras eller deponeras.
  Bra för miljön ? Knappast ! Men vågar någon ifrågasätta detta dödens verktyg i offentliga sammanhang …?

 2. Det finns en viss sannolikhet att fanskapet inte egentligen är skvatt galen med sina idiotier, men twittrar ut skiten för att stärka sin bild och position inom partiet eller sekten.

 3. Något fel hos desa idivder..
  Hur kam man tycka dett är ok att mörda fåglar o våra insekter.

  Fan ni är bedrövmiga
  Hur många fåglar hsr ni mördat?

 4. Lorentz Tokhatt är endast en av alla tokiga i det partiet, när
  dom slår sina huvud ihop så kan resultatet bara bli katastrof.

 5. Ja maken till ”De Gröna kommunisternas” bakåtsträvare,får vi söka länge efter….Som bekant har vansinne inga gränser,i ett land på dekadansen.

 6. Det finns opportunister överallt och jämt och ständigt, nu är trenden klimat, vind och import av främmande kulturer.
  Men det ger sig, pendeln svänger snart åt vårt håll kom då ihåg vilka ställde till det.

Kommentera