Skyldigheter?


Fyra socialdemokrater skriver på SvD Debatt att Sverige har en skyldighet att ge amnesti till alla afghaner som lyckats ta sig de 460 milen till Sverige.

Sverige har en ”humanitär skyldighet” att låta alla afghaner i Sverige stanna och detta inkluderar givetvis de afghanska unga män som borde ha lämnat landet för länge sedan. Huvudansvaret att ge afghaner skydd ligger hos de länder som enligt de fyra socialdemokraterna fört krig i landet.

”De kom till oss för sex år sedan, de flesta som barn som nu blivit unga vuxna. De flydde från krig och förföljelse…”

Det finns två lögner i socialdemokraternas debattinlägg.

Sverige förde inte krig i Afghanistan. 1 000 svenska soldater ingick som mest i de styrkor som befann sig i Afghanistan för att säkra fyra områden i norra Afghanistan. Att föra krig mot lokalbefolkningen ingick aldrig i den svenska insatsen. Jag skulle vilja höra de fyra socialdemokraterna kasta ur sig denna anklagelse mot de svenska soldater som var i Afghanistan för att skydda civilbefolkningen mot talibaner och islamister. Fyra svenska soldater har dödats under åren.

Det andra socialdemokraterna glömmer är att merparten av de afghaner som anlänt till Sverige inte kommer från Afghanistan, utan från grannländerna Iran och Pakistan. 2015/2016 kom exempelvis 25 000 unga män med afghanskt ursprung till Sverige. Merparten utan id-handlingar och merparten från just nämnda länder. Länder till vilka många av dessa ”flyende” afghaner rest till på långa semesterresor.

Just nu deltar 15 svenska soldater i NATO-insatsen RSM (Resolute Support Mission) som främst främjar till att utbilda och ge råd till den inhemska militären. Förnärvarande pågår RSM:s insatser i 12 olika länder och med de fyra socialdemokraternas retorik har Sverige en ”humanitär skyldighet” att ge amnesti till dessa länders medborgare, bara de lyckas ta sig hit.

1950 levde 58 personer i Sverige som alla hade fötts i Afghanistan. 2020 var den siffran uppe i 60 858. En ökning med 104 828%

Samtliga afghaner i Sverige ska få amnesti om de fyra socialdemokraterna får som de vill. Gäller de också alla de afghaner som mördat, våldtagit och som ingår i den nationella drogscenen? Pierre Schori, Maud Edgren-Schori, Helle Klein och Carl Tham vill sända en signal till världens alla krigsdrabbade länder. Sök er till Sverige så kommer ”den humanitära stormakten” att ta hand om er och era familjer.

SvD

Ps. Tro inget annat än att de unga män med afghanska rötter som befinner sig i Sverige kommer att få stanna. Får de detta, har de också rätt att ta hit sina familjer och då talar vi om ytterligare 40-50 000 afghaner som alla ska ha skola, arbete, bostad och vård.


12 responses to “Skyldigheter?

 • Hanna

  Ökända Socialdemokrater som gjort karriär på att slösa bort våra gemensamma pengar, med våldsbrott och förstörelse som tack!

  Gilla

 • ThePeter

  Hur många av dessa har kommit hit för att tvätta av sig sin tidigare identitet? Varför slänga bort sina pass? Finns många anledningar som vi bara kan spekulera om, men lättast till hands är väl att de är brottslingar, desertörer eller har andra anledningar som att komma undan myndigheternas radar. Kanske sitter fast i familjekonstellationer som dom inte vill ha. Och vi hjälper till att ge dom nya identiteter.
  Borde vara brottsligt.

  Gilla

 • Inger

  Skicka hem de manliga afganer som har åtnjutit vår godhet länge nog. Om någon behöver skydd är det afganska flickor, som i hemlandet inte är värda mer än en hund.

  Gilla

 • Ingen särskild

  De här människorna är väl medvetna om att det de säger retar upp vanligt förnuftigt folk och går tvärsemot opinionen.
  Anledningen till att de gör sådana här inlägg är för att höja sig sig över pöbeln, visa hur mycket bättre människor de själva är och peka finger mot oss vanliga medborgare. En extra bonus får de när det framkallar mothugg och elaka kommentarer (”hat och hot”) och kan då peka finger lite extra mot ”rasister” och ”nazister” och förstås känna sig ännu lite godare.

  Egentligen ska det bara ignoreras. Som man brukar säga på internet:
  -”Mata inte trollen”.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  I h-e heller!

  De som reser på semester till ursprungslandet eller dess grannländer, skall självklart ALDRIG tillåtas stanna. De behöver uppenbarligen inget skydd.

  Gilla

 • grebom5

  Såsom varande ateist har jag läst ganska mycket i bibeln,där finner jag: ”Neka ingen en skälig gåva, när det står i din makt att hjälpa.”

  Det finns ingen anledning för oss att efter vi har givit dem logi och fritt vivre under dessa år samt givit dem chansen att förkovra sig ska känna skam om vi talar om.
  ”Åk nu hem till ert hemland utnyttja den eventuella kunskap ni inhämtat till att förbättra ert och era landsmäns liv.”

  Framförallt ska ni få folk att förstå den primitiva religion de nu anser rätt är vägen mot ytterligare skada och umbäranden.

  Gilla

 • villervalle03

  Konstigt att den kloka hunden inte fick vara med och ge sin syn på saken. Han som lyssnade med Pirro på mattes piano musik, mens han sträckte ut sig i överklass våningen med kristallkronor, på den exklusiva mattan. Och gav kloka synpunkter på världsläget.

  Gilla

 • villervalle03

  Han Pirro, har med sin fru som en av de skyldiga till humana hjälpen, som dom försöker överföra till oss andra. Hon har genus föreläsnings uppdrag för FN, undrar vem som ordnat det, kan det vara Pirro med partivänner. Hur som helst är de skyldiga, dom själva till den världsordning som mer och mer framträder. All annat är dimridåer och hyckleri. Bra försök annars nog går massmedierna på det, och regering med Svenska Kyrkan, vänster prästen Helle som skriver i Arbetet, får nog med LO också.

  Gilla

 • Kungen

  Vi har inga skyldigheter mot folk i andra länder. 97,5 % av dom är inte ens flyktingar. Dom har fått avslag flera gånger och måste utvisas. Det är så asylrätten är tänkt att fungera. Det är ingen mänsklig rättighet för alla att bo i Sverige

  Gilla

 • Anders

  Så det var där de hamnade när Beckomberga och Långbro stängdes .

  Gilla

 • Olof.p

  Sveriges uppgift i Afghanistan var att skydda knarkbaronerna. Som tack skickade dom en massa försäljare av narkotika till Sverige. Får Sossarna provision på den narkotikaförsäljningen förstår jag att dom vill att alla afghansk män ska stanna i Sverige.

  Gilla

 • hllviken

  Det är ett vidrigt brott att stjäla det svenska folkets resurser och kasta det över andras länder!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: