Har Sveriges Radio någon trovärdighet kvar?

ISLAM & MEDIA. Igår fick vi veta att en av Sveriges Radios reportrar inledde en privat relation med Raad al-Duhan som Säpo och regeringen klassat som ett islamistiskt säkerhetshot. Anna Gullberg, chefredaktör på Gefle Dagblad blev mordhotad av Duhan vilket han dömdes för.

Anna Gullberg mordhotades av Raad al-Duhan som Säpo och regeringen vill utvisa för att han är en säkerhetsrisk. Raad al-Duhan är trots detta kvar i landet.

Ekochefen Klas Wolf-Watz kände till detta sedan september 2020 men gick inte ut med det offentligt förrän i går när det blev offentligt genom Doku.

Hur hade Sveriges Radio och övriga MSM-media reagerat om reportern inlett ett förhållande med en dömd nazist? Hade Ekochefen låtit detta passera i tysthet tills någon avslöjade det?

Ekochefen Klas Wolf-Watz står också i SVT och säger att han har fullt förtroende för reportagen gjorda av sambon till islamister. Public Service med en skattebudget på 8700 miljoner granskar sig själva och kommer fram till att de gjort allt rätt.

Har islamister och miljöpartister en måttstock och nazister och Sverigedemokrater en annan?

Vi hör nästan dagligen om att regeringen med justitieminister Morgan Johansson (S) i täten vill förbjuda medlemskap i ”rasistiska” organisationer och då menas ”högerextremism”.

Men problemet med att islamistiska diktaturer som Saudiarabien finansierar muslimska friskolor och moskéer i Sverige har regeringen inte ens börjat ta i. Trots att detta problem är betydligt större och farligare.

Om det varit nazister som drev kyrkor, skolor och förskolor eller högerextrema regimer som finansierade dem är jag övertygad om problemen hade varit lösta för länge sen.

Är islamister fridlysta?

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

TIDIGARE 2021-05-05. Sveriges Radios reporter inledde relation med islamistiskt säkerhetshot

ISLAM. En journalist, Sanna Drysén, vid Sveriges Radios Ekoredaktion som återkommande har granskat fallen med de islamister som ska utvisas på grund av säkerhetshot inledde en privat relation med en av dem, Gävleimamen Abu Raads son, Raad Al-Duhan. Han är numera även skriven hos journalistens mamma. – Så fort jag fick reda på att redaktionens integritet kunde ifrågasättas agerade jag, säger Ekochefen Klas Wolf-Watz till Doku.

Raad Al-Duhan och Sanna Drysén. Foto: Sveriges Radio.

Under 2019 togs sex personer i förvar med stöd av lagen om särskild utlänningskontroll. Efter överklaganden beslutade regeringen att utvisa samtliga sex. Migrationsverket, Säkerhetspolisen, Migrationsöverdomstolen och regeringen ansåg att de utgör hot mot rikets säkerhet. En av dem var Gävleimamen Riyad Abdulkarim Jassim (Abo Raad). En annan var hans son, Raad Riyad Abdulkarim Al-Duhan (Raad Al-Duhan). Båda är irakiska medborgare som har förvägrats svenskt medborgarskap.

Efter regeringens beslut har en av de sex, Vetenskapsskolans förre ägare, Abdel Nasser El Nadi, självmant lämnat Sverige. Övriga fem är tills vidare kvar på grund av verkställighetshinder och är underkastade anmälningsplikt hos polisen.

Under hösten 2019 publicerade Ekot vid Sveriges Radio ett drygt femtontal reportage om handläggningen av ärendena enligt lagen. Inslagen gjordes huvudsakligen av en och samma journalist. Reportagen bestod i allt väsentligt av kritik mot Säkerhetspolisen och övriga myndigheter och mot bristande transparens i tillämpningen av lagen.

Läs vidare på Doku…

-Pettersson är inte förvånad, och än mindre förvånad över att Ekochefen Klas kochefen Klas Wolf-Watz fortfarande tycker att reportage är relevanta och finns kvar på nätet. Klas Wolf-Watz anser också att ärendet är ett personalärende!

Reportern har slutat på egen begäran.

Om Abo Raad och hans son på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168M

20 thoughts on “Har Sveriges Radio någon trovärdighet kvar?

 1. Inte en enda sekund i Rapport om skandalen i SR!!!!! SVT skyddar Public Servicekompisen SR.

 2. Jag är förvånad över att muslimer tillåts gå lösa på våra gator, med tanke på att dom halshugger kristna, våldtar kvinnor, spränger sig i grupper av människor och är helt opålitliga.

 3. Socialistisk Radio har inget förtroende kvar hos allmänheten. Det är därför den tvångsfinansieras via skatt.
  Det är också av den anledningen som Socialistisk Radio skiter i vad folket tycker, de får betalt ändå. Så länge Partiet är nöjda är SR nöjda.

 4. Skumt! Varför verkar det vimla av islamister i Sverige men ändå tycks de leva ganska skyddade och anonyma i symbios med vissa ledande partier, journalister och myndigheter. Det borde ändå inte vara så lätt för en myndighet, folkvald politiker eller journalist att missköta sina uppdrag. Skärpning i leden kan man önska!

 5. Knepigt.
  Ekochefen gömmer det hela bakom ett personalärende och undanhåller därmed publiken den helt avgörande informationen som kom med Dokus avslöjande. Han vidhåller dessutom att det var publicistiskt rätt att låta inslagen stå kvar utan tillägg från Dokus avslöjande.

  Detta minskar naturligtvis ytterligare trovärdigheten hos en redan sarjad pk-media. Aktuellt ställde dessutom väl tama frågor till Ekochefen. Kunde åtminstone frågat vad Ekot lärt sig av denna historia och vad man kommer att göra för att det inte skall upprepas.

 6. Dessa s.k journalister verkar mest bry sig om sig själva!
  Att dessa hat, hot och det våld som händer ute i samhället, är det tyst om.
  Inskränkta, dryga och och ointresserade när det gäller hur samhället blivit, de sitter tysta eller försöker dölja vilka som är de riktiga offren och framförallt vill de inte avslöja att det är invandringen som ligger bakom brottsligheten.

  • Finns det nuförtiden någon gräns mellan aktivist och journalist? Förr fanns det en tydlig gräns men nu verkar de flesta journalister arbeta som s.k. aktivister.

  • Journalist är ett utdöende yrke, finns inte många sådana kvar. Dom som gör lite mer grävande reportage blir nedbrottade av polisen, eller blir säkerhetsrisker.

   Det finns massa wannabee journalister, som aldrig kan kallas journalist förutom i sin egen ryggdunkarklubb med likasinnade wannabee’s. För att bli med i MSM så måste man ha en gedigen utbildning i kunskaper om ingenting, genus och all annan hittepå vetenskap utan verkligt värde. Desto högre kunskap man har om ingenting, desto större chans har man att bli anställd

 7. Denna fras får du nog omfrissera Petterson:
  -Har islamister och miljöpartister en måttstock och nazister och Sverigedemokrater en annan?-Citat

  Jag ser inte att Sverigedemokrater har något gemensamt med nazister eller nationalsocialister som de egentligen heter.
  Däremot är de patrioter med svenskaskattebetalare vilket borde framgå tydligare.

 8. Äh, det har dom tagit tag i. Kvinnliga kriminalvårdare blir ofta kära i intagna på fängelse osv, sånt händer, inget att bli upprörd över.

 9. SR eller SVT har under lång tid haft ytterst liten trovärdighet och den urholkas ytterligare av händelsen med SR reportern.
  Jag ser eller hör inget som sänds direkt utan alltid på play så jag kan hoppa över de värsta dumheterna.

 10. Efter 1968 har nyrekryteringen av journalister/propagandister skett efter meriten *vi ska ha global socialism och inte nationalsocialism*.

Kommentera