Det är en mediekris, inte en klimatkris


KLIMAT & MEDIA. Mainstream media, förkortat MSM, på svenska ibland även ”etablerad media” och ”traditionell media”, är medier som utgör en så kallad huvudströmning eller ett övergripande flöde inom medielandskapet. MSM publicerar inte inlägg som bestrider ”klimatkrisen”. Dvs. inlägg som ifrågasätter påståendet att mänskliga koldioxidutsläpp påverkar den globala medeltemperaturen och genom detta klimatet får inte göras, skriver norska Resett.

Genom att konsekvent förhindra sådana uttalanden fungerar inte medias roll i samhället, som de skryter om är så fruktansvärt viktig. I själva verket bör media själva följa upp klimatforskningen. Det finns ingen brist på signaler som tyder på att detta behöver göras. Att grävande journalistik i detta sammanhang inte görs är en riktig kris!

Att avslöja falskheten i klimatforskning och klimatpolitiken borde vara prioriterat. Vad riskerar MSM genom att ta in kritiska inlägg och rapporter? Ingenting. Å andra sidan skulle en sanering på detta inflammerade politiska område behövas.

Norska forskare: Inga temperaturökningar i Antarktis på 40 år

-Pettersson känner igen detta, klimatkrisen behandlas på samma sätt som invandringskrisen och tredje världens invandrares negativa påverkan på hela samhället. Journalisterna har ett oerhört stort ansvar för att vårt samhälle ser ut som det gör…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


38 responses to “Det är en mediekris, inte en klimatkris

 • Basse Bengroth

  ”antropogen global uppvärmning” är en hypotes som med fördel kan studeras med vetenskapliga metoder.

  Debattartiklar i tidningar är hör och häpna inte en del av den vetenskapliga processen.

  Vetenskap är ingen demokrati. Alla åsikter är inte lika värda inom vetenskapen.

  99,9% av de som framför åsikter om det hela saknar helt tillräckliga ämneskunskaper och förmåga att tillämpa den vetenskapliga metoden.

  Deras åsikter om hypotesen är totalt ointressanta.

  När man väl kommit till ett vetenskapligt resultat av typen: det är med stor sannolikhet så här så kan man ha rena åsikter Om vi gör A så är fördelarna ditt medan nackdelarna är datt. Om vi gör B så är fördelarna datt men nackdelarna ditt.

  Valet mellan A och B kan alla ha en demokratisk åsikt om.

  Gilla

 • Magnus Eriksson

  Det som gör mig rädd när det koldioxid i atmosfären, är att man skulle lyckas minska koldioxidhalten från 0,04 % till under 0,02 %. För vad händer då? Allt liv på jorden dör ut. Nu tror jag dock inte att dom lyckas men man vet aldrig.
  Till det kommer att en viss datornörd vill satsa pengar på att släppa ut föroreningar i atmosfären för att minska solstrålningen på jorden. Då får vi ett år utan sommar liksom vi fick 1816 efter ett vulkanutbrott vars aska skymde solen. Det blev då missväxt och hungersnöd.

  Gilla

 • Rädd

  Såg att Hjörne säljer GP till norrmän, snart har Norge tagit över hela vår tidningsmedia, synd, norrmännen har sin agenda och vi vår.

  Gilla

 • Stenbock

  För dem som tycker det är allt för varmt nu under ”Gretas uppvärmning”,finns ju svalare trakter i Abzurdistan där temperaturen är lägre:
  http://www.webbkameror.se/skidkameror/riksgransen/

  Gilla

 • Olof.p

  Måste varit lite co2 utsläpp i vinter, så kall som våren har varit. Släpp ut mer co2 så vi får fart på sommaren.

  Gilla

 • UTVECKLINGSSTÖRD JOURNALIST

  Svenska journalister 😀 Bababa…

  Gilla

 • Stenbock

  När jag idag åt min frukost,visade termometern +4 grader.
  Detta Vår-månaden 6.e Maj,mitt i omskrivna ”klimatuppvärmningen” !!
  Just nu vid middagstid ser det ut som länken:
  https://www.ventusky.com/

  Gilla

  • Rädd

   Tror du att den så kallade klimatkrisen handlar om vilket väder som idag råder i Skåne?

   Gilla

   • Basse Bengroth

    Självklart inte. Det handlar om vad det är för väder i Utklippan, Arkona och Anholt Knob.

    Var fan dessa platser nu ligger.

    Gilla

 • hllviken

  llll

  Gilla

 • Ivar

  Vi har en klimatkris, och en flicka på 18 år som inte tillhör media som har fått forskare så väl som allmänhet att förstå allvaret. Greta heter hon, googla henne.

  Koldioxiden skapar sådant oväder att vi inte kan leva som förr. Kontinenter brinner, havet höjs så att ögrupper försvinner.

  Gilla

  • nilscobra

   Vi befinner oss inte i någon klimatkris. Inte mer än vanligt i varje fall. Skrämmande att den lögnen fått sådant fotfäste. Låt oss titta på rena fakta. Fakta från verkligheten. Då har vi faktiskt ett rätt så bra klimat just nu.

   Sen den Lilla istiden så har vi nämligen haft en klimatförbättring på ca en plusgrad. Jorden har också tack vare den ökade CO2 halten blivit en grönare planet. Öknarna minskar och skördarna ökar. Extremvädren minskar dessutom.

   Det så kallade klimathotet existerar bara i dom klimathotstroendes fantasi.

   Gilla

 • Kristina von heland

  Det började med juggarna. Helt rätt att ta in folk under ett krig och ge dem flyktingstatus. Samma med kosovoalbanska.
  Helt fel att de inte reser hem igen. Kuggarna
  a till sig. Kosovoalbanierna fick ett eget Kosovo land. Deras rättigheter godtogs. De som skrek högst åkte inte hem och byggde upp igen. De skulle om argumenten höll åka hem fulla av iver och nybyggarlust och glädje och jobba för sitt land. Allihop.
  De har bott gratis i väst. De har lärt sig något.
  Det kallades förut för brain drain då u ländernas smarta fick utbildning till läkare raketforskare i väst men inte åkte hem igen och lyfte landet.
  Annie Lööf säger att det är input av intelligensian till Sverige. Då utnyttjar vi u länderna som de gamla kolonierna de en gång var ånyo. Fy på er!
  Ghana tar emot BLM aktivister. Kom och jobba. Ni är välkomna.
  Jag pluggade u landskunskap i Uppsala. Bring it on Annie!

  Gilla

 • grebom5

  Jag har inte sett Elsa Widding på SVT har någon annan gjort det?
  Det borde vara ett obligatorium för vår, vi betalar den, kanal att låta båda sidorna få lika stort utrymme, eller hur?

  Gilla

 • hllviken

  llll

  Gilla

 • Majbjörn

  På denna klimatbluff rider extrempartiet MP och för den delen andra riksdagspartier på för att få väljare.

  Gilla

 • Jan Ivarson

  Med riktiga journalister hade vi inte haft massinvandring, utanförskapsområden, dåliga skolresultat, våldtäkter och andra brott i världsklass.

  Gilla

 • Rädd

  Visst en fri debatt är viktigt.
  Jag tycker dock att klimatfrågan är annorlunda.
  Vilket intresse kan ligga bakom att så många forskare tror att det beror co2 att värmen stiger.
  Vem tjänar på en sån taktik.
  Jag tror inte att det är några globalist er som vill förstöra världen, eller nått annat konstigt.
  Alltså varför vill så många minska co2 utsläppen. Är det nån här som vet?

  Gilla

  • Majbjörn

   Utan CO2 avstannar allt liv på jorden.

   Gilla

  • Rädd

   Är det nån som vet varför så många forskare hävdar att co2 är boven i dramat?

   Gilla

   • Rädd

    Snälla, svara ni som vet!

    Gilla

   • nilscobra

    Det är mest klimatalarmister, domedagsprofeter och politiker som hävdar det. Finns faktiskt inga vetenskapliga bevis för att koldioxidens klimatkänslighet är så stor att den styr klimatet.

    Gilla

   • Rädd

    Ingen på bloggen verkar veta vem som tjänar på att prata om klimatkrisen.

    Gilla

   • nilscobra

    Exempelvis klimatalarmisten Al Gore har tjänat enorma summor på ”klimathotet” sedan han lämnade politiken och släppte skrämsel och propagandafilmen ”En obekväm sanning”. Mellan år 2000 och 2013 ökade han sin förmögenhet från 1,7 miljoner dollar till drygt 200 miljoner dollar tack vare dom investeringar han gjort i klimatindustrin. Bl.a på en fond (Generation Investment Management) för biomassa som som han startade två år innan han släppte sin film 2006. Samtidigt så lever han själv ett koldioxidslösande jetset-liv medan han förespråkar ett enklare liv för alla andra. Al Gore är ju givetvis inte ensam om att vilja tjäna pengar och hålla myten om ”klimathotet” vid liv. Finns många som tjänar pengar på den här bluffen. Bl.a på handeln med utsläppsrätter och enorma statliga subventioner till företag som sysslar med s.k gröna åtgärder.

    Gilla

   • Rädd

    Nilscobra
    Aha det är Gores girighet som gör att hela världen fruktar ett varmare klimat.

    Gilla

   • nilscobra

    Näe, det tror jag inte. Men såna som han är i vart fall en del av problemet. Det handlar om en masspsykos där alarmisterna under lång tid oemotsagda kunnat mata varandras känslomässiga reaktioner. Vilket lett till att klimatpaniken kunnat eskalera i en helt orimlig hotspiral.

    Gilla

 • Anders Lundin

  Helt rätt Pettersson! Håller med dig helt. Det är vidrigt av de sk journalisterna att de inte granskar detta alls.
  Lika vidrigt som att de inte granskar vaccinerna eller den sk pandemin.
  Men DET tycker du inte är märkligt?
  NU talar de sanning?
  De har ljugit om massinvandring, klimatpåverkan och allt annat, av större tyngd de senaste 40-50 åren, men NU talar de sanning, när det gäller det kinesiska viruset?
  Sannolikheten på det?

  Gilla

  • Rädd

   Jag tror att massinvandring en har sin grund i 60talet. Vi blev då välmående och såg att det på många håll i världen var det mycket sämre, folk ville hjälpa till.
   Vår erfarenhet av utlänningar var skral och jag tror att ingen förstod att det skulle bli en massinvandring. Svenskarna trodde att det gällde enstaka personer som kämpade för demokrati och därför förföljde i hemlandet.
   Andra faktorer spelade också en roll.
   Utlänningar från långt bort betraktades nästan som ”gulliga” som lagade exotisk mat.

   Gilla

   • Majbjörn

    Vi har haft även då en hel del invandring. Då gick de direkt ut i arbeta och lärde sig svenska på egen hand och ville bli svenska medborgare och anammade svenska värderingar och traditioner. Nu är det tvärtemot. Inte undra på att det bli kaos.

    Gilla

   • Rädd

    Majbjörn
    Det var ett fåtal om man jämför.
    Nu kryllar det av utlänningar på gatorna och de syns att de är utlänningar annan hudfärg ovanliga kläder osv.

    Gilla

 • Det är en mediekris, inte en klimatkris — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] Det är en mediekris, inte en klimatkris — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: