Tänker S förbjuda muslimska organisationer, BLM och SSU?

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Enligt en presskonferens som regeringen höll igår vill man förbjuda “rasistiska organisationer” och brotten “organiserad rasism” och “stöd åt organiserad rasism” som införs i samband med valrörelsen den 1 juli 2022 och innebär att det blir förbjudet för “rasister” att driva medier, enligt en presskonferens idag. – De kan driva tidningar och samla in pengar, sade Morgan Johansson (S) om bristerna i dagens lag, enligt ett pressmeddelande och en presskonferens.

Skärmdump från presskonferensen

Kommittén föreslår att det ska införas ett förbud mot rasistiska organisa­tioner genom ny straffrättslig lagstiftning. Enligt förslaget ska det införas två nya brott, organiserad rasism och stöd åt organiserad rasism. Vidare föreslås en särskild straffskala för grova fall av organiserad rasism. Straffet för organi­serad rasism och stöd åt organiserad rasism föreslås vara fängelse i högst två år. Om brottet är grovt ska straffet enligt förslaget vara fängelse lägst sex månader och högst fyra år.

Lagstiftningen föreslås träda i kraft den 1 juli 2022.

-Pettersson föreslår att förslaget kastas i papperskorgen, men eftersom jag är emot rasism och hets borde de lagar de som redan i dag förbjuder detta börjar användas vid rasism mot svenskar, judar och andra. Förbjud alla muslimska organisationer, Black Lives Matter, SSU med flera som är öppet rasistiska.

Tyvärr misstänker jag att justitieminister Morgan Johansson (S), likt tsar Putin i Ryssland och Erdogan i Turkiet tänker förbjuda politiska motståndare.

År 2006 förbjöd S-regeringen yttrandefriheten av rädsla för muslimer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Tänker S förbjuda muslimska organisationer, BLM och SSU?

 1. Jag vet inte men jag har tydligen inspirerats av Rödluvan,för jag känner ett enormt förakt för vår Justitieminister.
  Dessutom för SVT som inte ställde fram en pall för den föraktade.

 2. Jag tycker också att det är ett onödigt förslag, vem skall bestämma vad som är rasistiskt tex.
  Men diktatur och att jämföra med Putin och Erdogans det är att ta i till ingen nytta.
  Och landsförrädare, då måste man väl ha brutit mot lagen. Annars blir det ju anarki typ Somalia.

 3. Om sverigedemokrater är en grupp folk är det många som hetsar mot dem. Både ledande politiker, journalister, och företrädare för offentlig förvaltning och företag finns då bland hetsarna som skulle dömas.

 4. Dick Erixon: “För det andra så har vi som sagt vad redan, och det finns en stor uppslutning kring det, att det ska vara förbjudet att hetsa mot folkgrupp och därmed har vi redan en lagstiftning och som är riktad mot dom som verkligen gör det och inte större kollektiv.”

  Nej, Dick Erixon. Vi har en gummilag som förbjuder det som vissa tycker att är misshagligt. Asiatiska solsymboler, personporträtt, historiska flaggor, fornnordiska runor, kalla folkgrupp vid deras officiella namn, återgivande av FN-rapporter och mycket mer anses av den djupa staten vara hets mot folkgrupp medan Sveriges största, för tillfallet i alla fall, folkgrupp saknar helt skydd sedan en [d]jurist beslutat om att vi som folkgrupp ska sakna skydd.

  Skrota helt HMF då det i själva verket är HMFF (Hets Mot Främmande Folkgrupper).

 5. Det här är ruskiga förslag, man tror inte att det är sant!
  Vi lever redan i en mardröm och nu är en värre och ännu vidrigare mardröm snart verklighet.
  Snart blir våra tankar förbjudna och straffbelagda också!
  Nu finns det bara en sak att göra och det är revolution!
  Vi kan inte stillatigande sitta med armarna i kors och se hur vår frihet försvinner med ljusets hastighet.
  Vi måste agera!
  Dessa galenskaper måste få ett slut och dom skyldiga landsförrädarna straffas!
  Sverige måste räddas.

 6. Pettersson befarar att justitieminister Morgan Johansson tänker förbjuda politiska motståndare och det skulle inte förvåna det minsta om det är så, – att han vill förbjuda politiska motståndare som bl.a. använder sociala medier för att sprida sitt budskap, stoppa det för honom och övriga sossar så förhatliga SD, “ett rasistisk parti”, mantrat som man ständigt upprepar.

  Sagt av Morgan Johansson: “Rasismen är ett gift i samhället…Den är ett direkt hot…Vi har sett en ökad aktivitet bland högerextrema grupper och med de sociala mediernas framväxt har deras möjligheter att sprida sitt budskap öka”.

  Om att utestänga SD: “Sverigedemokraterna är ett rasistisk parti och har inget att göra i ett samtal om högerextrema organisationers ageranden”.

  “SD är ett rasistiskt parti”, – när han backar Dan Eliasson och menar att denne står för de värderingar som polisen ska ha.

  Sagt av Stefan Löven:
  “SD är ett rasistiskt parti som kommer ur nazismen”.
  “Jag står för att det här är ett rasistiskt parti”.
  “Begriper inte att L kan samarbeta med ett icke-demokratiskt parti”.

  Utdrag från kommitténs förslag:
  “…att det i 16 kap. brottsbalken införs två nya brott, som ges beteckningarna organiserad rasism och stöd åt organiserad rasism. Med en rasistisk organisation avses enligt förslaget en sammanslutning av personer som genom brottslighet förföljer en folkgrupp på grund av etniskt ursprung, hudfärg eller ras, och det måste röra sig om en förföljelse genom kriminalitet, till exempel…hets mot folkgrupp.”

 7. DIKTATUR och HYCKLERI !

  SKA DÅ REGERING SJÄLVA FÄNGSLAS ?

  DÅ DE TJUVAR VÅRA PENGAR OCH SKICKAR TILL ORGANISATIONER SOM UTTALAT VILL ATT EX. JUDAR OCH OTROGNA ( KRISTNA ) SKA UTPLÅNAS.
  Detta är Rasism och terrorism 😡

  Detta är sinnessjukt, då detta är slut med alla människors lika värde, att få framföra sina åsikter, att få demonstrera m.m.
  Yttrandefrihet som står inskrivet i GRUNDLAGEN, är då borta, och DIKTATUREN är ett faktum.

  Socialdemokraterna är fientliga mot demokratin !
  Öppna era ögon och FÖRSTÅ ! 🙄

 8. Det är SD de vill förbjuda, tro inte annat. Att komma med fskta som att SD faktiskt är populärt bland invandrare kommer att ignoreras.

 9. Det är en återgång till forna tider. Rasblandning inte tillåtet. Apartheid där olika lagar gäller. De drivs av ett personligt hat mot sina medmänniskor. Nästa steg är att ta DNA till hjälp. Du kan ju vara svart och ändå vara ljushyllt. Vid anställning krävs ditt DNA.
  Vita får en egen radiokanal. Kontroll om du tittar på en svart kanal. Asiater en egen.
  Vad är rasism?ska Hübinette bestämma det. En tribunal med Arnstad Hübinette åklagare Magnusson. Folk leds in och döms efter angiveri. Jag hörde vad han sa för jag stod utanför med en apparat köpt på nätet. De var i sovrummet och jag spelade in. Han sa jag tänder på din stora svarta rumpa. Rasism. Svarta har stora rumpor osv.
  Då de ska rensa ut ogräset och har bocken som vakt i örtagården blir det en spansk inkvisition.
  För att de känner att de förlorar väljare.
  Kunskap är makt.

 10. NI NOTERAR VÄL STRAFFGRÄNSEN 2 ÅRS FÄNGELSE. DETTA INNEBÄR FRITT FRAM FÖR SOSSARNA ATT STARTA AVLYSSNING MOT VEM SOM HELST NÄR DE HAR LUST!

  Efter en sådan lag införs är det slut med yttrandefriheten i Sverige. Landet blir en full diktatur!

  • Japp. Där försvann organisations-friheten i Sverige samt statlig avlyssning av opposition och misshagliga medborgare. Eftersom det här benämns som organiserad brottslighet så behövs ingen brottsmisstanke heller för avlyssning.

 11. Morgan Johansson har säkert försäkrat sig om att Hilda och Ruben kommer att tolka lagen enligt Socialdemokraternas narrativ. Lagens främsta uppgift är att få fram publika häxprocesser där media rapporterar allt kors och tvärs.
  Skulle inte Morgan Johansson ha försäkrat sig om att Hilda och Ruben och en korrupt rättsapparat gör vad den ska så kunde det baktända rejält med att SSU, BLM Afrosvenskarnas riksförbund m.m släpades inför skranket.
  De värsta missdådarna genom historien har vanligtvis varit småväxta och despotiska. Morgan Johansson jobbar frenetiskt med att begränsa yttrandefriheten. Varför?!

 12. Mina damer och herrar nu börjar den svenska regeringen Stefan Putin
  på att bli riktigt varm i kläderna.
  Nu börjar dom så kallade Socialdemokraterna på att sätta demokratin
  ur spel på allvar.
  Mycket allvarlig utveckling i diktaturen Sverige.

 13. Målet är uppenbart. Genom att kalla t.ex “Fria Tider” rasistiskt så kan man stoppa vidare edering. All alternativ media kommer att ligga riktigt illa till. Kanske kommer man att testa huruvida SD är en rasistisk organisation som kan förbjudas. Det är hemskt att stå vid sidan om och se hur Sverige mer och mer utvecklas till en diktatur där bara en åsikt får finnas. Det som började som en lag mot antiförintelseförespråkare till att få möjlighet att förbjuda partier och media som har fel åsikter. Alla djur är jämlika, men grisarna är mera jämlika och därför ska de andra djuren lyssna på vad grisarna säger

 14. Det verkar vara mest frekvent med färgade rasister och rasister med religiösa förtecken. Finns en skrift där det står svart (sic) på vitt.

 15. Frågan är ju vad de kommer att göra med detta? Kan de stänga ner petterssons blogg? Det enda de behöver påstå är ju att den är rasistisk…
  Det här börjar likna gamla tyskland. Yttrandefriheten kommer att försvinna helt. Vem är rasistisk? Vem bestämmer vem som är det? Jag är emot mobbing. All slags mobbing! Jag kan diskutera med alla utan att vilja tysta dem, kränka dem, det enda jag kräver är att jag får tycka som jag vill tillbaka. Alla har rätt att tycka vad de vill… t.o.m de som är “rasistiska”.

  • Med dagens tolkning av ordet “Rasist” måste nog i stort sett all verksamhet som är offentlig på något sätt stängas ner om det genomförs !

   • Ja, ordet RASIST har ju länge använts som skällsord och för att tysta människor med olika åsikter i Sverige. Behövs inte mycket, det kan räcka med vardagliga konstateranden som att man inte är intresserad av att fira persiska nyåret om nu en arbetskamrat firar detta nyår. Alla ska med!?
    Men det är klart att regeringen vill åt SD, främst för att kunna förbjuda deras existens och medan SD kämpar i valrörelsen för sin existens enligt grundlagen kan S ägna sig åt peka ut och svartmåla SD:
    Och som ordspråket säger: man börjar med en knappnål och slutar med en silverskål. Dvs. börjar man med denna lagstiftning är man snart ute på ett sluttande plan och vad som helst kan klassas om rasistisk organisation. Hur då komma runt SSU i Malmö(antisemitiska ageranden) samt BLM för S och etablissemanget? Skall bli intressant att följa de språkliga kullerbyttorna i de fallen.
    Själv åstadkom jag viss oreda för nästan 30 år sedan då jag i personalrummet deklarerade att jag vad medlem i en både rasistisk och sexistisk organisation. I medlemsförteckningen placerades hankön först, före allt av honkön, sedan gradering efter pälsfärg. Också ursprung redovisades, först kom Perserkatt, sedan div. olika raser från Sydostasien och efter ett stort hopp Europé, dvs. vanlig svensk bondkatt allra sist. Allt detta sade jag för att retas med en arbetskamrat som orerade om rasism i tid och otid. Alla skrattade men personen som min ironi berörde verkade faktiskt inte förstå ….vitsen med vad jag sade gick inte fram.
    Så Morgon, ha nu ett litet bredare perspektiv och inkludera(modernt ord) allt vad däggdjur och rasistiska organisationer heter. Finns förutom människor hästar, hundar, katter, kaniner, kor, får…….. att sätta åt!
    Sveriges regering tar avstånd från Putins politik att förbjuda organisationer som inte passar de styrande i Ryssland men inser inte att de själva inte är ett dugg bättre.

Kommentera