7-0 till bortalaget vid åtal väckt i ärende om grovt narkotikabrott i Norrköping

BROTTSLIGHET. I går väckte kammaråklagarna Thomas Ramstedt och Karin Lejefors åtal mot sju personer i den första delen av fem i ett stort ärende om grova narkotikabrott och grova vapenbrott med mera. Två män kom den 9 september 2020 med bil till Malmö från Nederländerna. När de stoppades i tullen uppgav de att de skulle semestra i Stockholm. En uppmärksam tulltjänsteman fattade dock misstanke om att något inte stämde. Det ledde till att cirka 30 kg cannabis har kunnat tas i beslag och inte hamnat på narkotikamarknaden i Norrköping.

Pressbild

– Vi kom detta kriminella nätverk på spåren tack vare att en observant tulltjänsteman i Malmö gjorde viktiga iakttagelser och drog slutsatsen att något inte stod rätt till. På grund av det kunde flera personer anhållas och nu sitter fem av dem häktade i den här delen. Polisen har genomfört ett omfattande och imponerande förundersökningsarbete, säger kammaråklagare Thomas Ramstedt.

Åtalet är det första av fem som planeras i närtid där sammanlagt 14 personer är misstänkta varav 11 häktade. I de fyra kommande delarna handlar brottsrubriceringarna bland annat om grova vapenbrott och grov narkotikabrottslighet. Beslag av narkotika och vapen har gjorts i Norrköping, Sörmland och Stockholmsområdet.

Målnummer i Norrköpings tingsrätt: B 2882-20.

Rättegången inleds tisdagen den 11 maj och väntas pågå under cirka 20 dagar fram till midsommar.

-Pettersson har ögnat igenom åtalet och ser att som så ofta är bortalaget överlägset. Ingen svensk, dock några svenska medborgare samt tysk, syrisk, irakiska medborgare. ”Tysken” har begärt arabisk tolk liksom fler av de andra, även ”svenskarna”

Annie Lööf (C) känner förakt för Åkesson som påstår att invandrarna är överrepresenterade vid grova brott…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “7-0 till bortalaget vid åtal väckt i ärende om grovt narkotikabrott i Norrköping

  1. Tysk och svenskar som behöver arabisk tolk, hur gick detta till?!
    När blev Tyskland och Sverige arabisktalande.

Kommentera