På väg mot riksdagen?

Partiet Nyans börjar utkristallisera sin politik och sin väg, i första hand mot flera kommunstyrelser, men kanske också mot riksdagen. Man gör det med en ny partistyrelse och partimedlemmar som gör det som förväntas i Sverige förorter.

Partiet Nyans hemsida bjuder på en del intressant läsning och nedan ett axplock av det man kan läsa på nyhetssidan.

 • Man ondgör sig över det fokus på klaner i Sverige som gjorts det senaste året. Man nämner att klaner alltid funnits i Sverige och nämner en rad politiker i de svenska riksdagspartierna som man menar ägt monopol i den svenska politiken. Däremot har det aldrig funnits klaner där ledarna bär namn som Hassan eller Ali. Det handlar förstås om främlingsfientlighet.
 • Man vill skrota projekt som Centrum för kunskap och säkerhet i Borås som arbetar mot våldsbejakande extremism och hedersrelaterat våld.
 • Man säger sig ta avstånd från alla ideologier, men också att man är ett parti för muslimer.
 • Man vill inte skrota ebo-lagen. Att ta emot flyktingar är en svensk tradition som kännetecknat Sverige i hundratals år, minst 500 om man ska tro partiet. Att inte låta somalier bo bland andra somalier är Sverigedemokratisk politik.
 • Vägen mot makten ska främst gå genom att värva röster från januaripartierna (S, Mp och C9).
 • “Sverige är ett fantastiskt mångkulturellt land” och partiet är tydliga med att man främst riktar sig mot invånarna i Sveriges förorter.

Lite om deras politik står att läsa på den här sidan. Ett axplock nedan:

 • Partiet Nyans vill att afrosvenskar skall erkännas som en nationell minoritetsgrupp i grundlagen
 • Partiet Nyans vill tillåta positiv särbehandling med hänsyn tagen till ras eller etnicitet
 • Partiet Nyans vill underlätta för privatpersoner att investera i mer än en bostad samt möjliggöra att hyra ut sin bostad skattefritt
 • Partiet Nyans vill omedelbart slopa kravet på att söka asyl i första land
 • Partiet Nyans vill slopa arbetsgivaravgiften för anställda under 25 år samt för nyanlända
 • Partiet Nyans anser att alla som kommer till Sverige skall lära sig så pass bra svenska att de kan stå upp för sina rättigheter och vara delaktiga i samhället utan att behöva hjälp från andra. Kunniga invandrare är nog det som skrämmer de främlingsfientliga krafterna mest
 • Partiet Nyans vill att det ska bli lättare att starta skola som fristående aktör. Fler friskolor är vad som behövs inte färre
 • Partiet Nyans vill att svenska staten ska erkänna islamofobi som ett samhällsproblem
 • Partiet Nyans vill att polisen och Säpo aktivt arbetar för att etniska minoriteter skall vara proportionellt representerade inom respektive organisation
 • Partiet Nyans vill utreda utvisning av brottslingar utan medborgarskap vid grova brott såsom våldtäkt och mord
 • Partiet Nyans vill slopa pensionärsskatten helt och hållet för pensionärer med inkomst under 20.000 kronor
 • Partiet Nyans vill påpeka att slöjförbud strider mot svensk grundlag och att det skall vara upp till individen om hen vill bära slöja eller inte

Visst finns det en del förslag i partiets politik som kan rubriceras som “bra”, men det känns som att de förslagen syftar till att locka osäkra väljare från de etablerade partierna och att de punkterna drunknar i förslag som är till för att gynna de man i media benämner som “nya svenskar”.

Partistyrelsen då. Här på bild hämtad från partiets hemsida.

Partiledaren och partiets grundare, Mikail Yüksel, behöver nog ingen närmare presentation. 2018 uteslöts han från Centerpartiet p.g.a. sin koppling till turkiska extremister, apropå detta med avståndstagande från alla ideologier.

Elvir Begic, partistyrelseledamot, deltog 2010 i en demonstration mot Lars Vilks i hemstaden Norrköping. Vilks rondellhund var en skymf och som troende muslim har man en väldigt nära koppling till sin profet och sin religion, sade Begic då.

Ifrah Degmo Mohamed är f.d. vänsterpartist. Lämnade partiet efter en schism där en granskning av miljöpartisten Awad Hersi stod i fokus.

Rami Hussein, vars twitterkonto förklarar en del. Förespråkar bl.a. kvinnors rätt att bära slöja och månggifte.

Det finns givetvis en hel del annat att lägga upp, men då blir det mer av privat karaktär och det lämnar jag därhän. Frågan kvarstår dock. Är Partiet Nyans ett parti för Sverige och det svenska samhället eller är Partiet Nyans ett parti för muslimer i det svenska samhället?

31 thoughts on “På väg mot riksdagen?

 1. Fobi innebär stark fruktan och skräck utan direkt saklig grund.
  Islamofobi-jag förstår inte ordet.
  …läser inte nyheter…?
  Saklig grund.

 2. Steg för steg kommer de närmare att ta över vårat lilla land vem kan hjälpa oss????????

  • Socialdemokraterna ?

   Förlåt, kunde inte låta bli….vet man ska inte skämta om att Socialdemokraterna gör allt för att skada dig och din familj.
   😥

 3. Petterson : SD hade kommit in 2014 iaf. Jag vidhåller att 10 % är en bra nivå för att slippa små SKITPARTIER. Titta vad dom ställer till med trots att dom är små. UT MED DOM. 👎👎

  • Hur vet du att SD kommit in i riksdagen med Mona Sahlin som statsminister?

   Hon kanske hade förbjudit SD med hjälp av Reinfeldt eftersom de var de enda partierna med ditt förslag.

 4. Då kommer Socialdemokraterna inte gilla dig, när du demonstrerar MOT det som Socialdemokraterna är FÖR.

 5. Kan ju hoppas att SD vinner valet då… Nyans lär väl ta sina röster från S. Och vissa “statistiker” påstår ju att SD ligger tvåa i deras mätningar.
  Märkligt förresten att nyans inte vill rota i vapenlagarna? Deras “klientell” gillar väl vapen?

 6. Nej inte ett till extremt parti i vår riksdag.
  Vi har redan kd Mp, SD och V, det räcker och blir över. Enfrågeparti er som har torftiga partiprogram med inslag av populism och ibland ren fanatism( Mp och V).

 7. Ja, nu har S fått något att bita i. Vem trodde att det skulle gå så här – att den importerade röstboskapen skulle ordna en utbrytning och vända sig mot den hand som föder dem? Tacksamhet vore ju istället att vänta, eller hur S?
  Kommer S att liera sig med detta parti? Och i så fall vad blir resultatet? Utbrytning av det inbördeskrig som redan är här? Eller ett muslimsk maktövertagande och ett blivande kalifat? Kommer i så fall grannländerna att stillatigande se på utan att ingripa?

 8. Den här är bra, Partiet Nyans vill att svenska staten ska erkänna islamofobi som ett samhällsproblem.
  Kan RRV räkna ut hur många liv muslimer tagit i Sverige och hur mycket muslimerna kostat.
  Kan FN räkna ut hur många liv muslimerna tagit i världen och hur hacket lidande muslimer förorsakat.
  Den dom kommer att komma fram till är att det är sunt att ha islamofobi och sjukt att inte ha det.

 9. Efter att ha läst bara en liten del av deras “partiprogram” så inser jag att detta parti borde förbjudas i Sverige!
  Det är en mycket farlig politik som dom förespråkar och som absolut inte hör hemma i Sverige.
  “nyans” hör hemma i Afrika och mellersta östern -och jag skulle inte gråta nämnvärt om dom tar S, MP, V och C med sig vid utresan!

 10. Partiet Nyans vill tydligen legalisera allt fuffens och samhällsskadlig verksamhet som invandrarna redan nu hittar på.

 11. Det är ruskig läsning. Känns som att vi kommer närmare och närmare en väpnad konflikt i Sverige om inte nått dramatiskt sker, som återvandring och tvärstopp för nya invällare. Görs inget nu kommer Sverige att bli ett fattigt land, ett land där de etniska svenskarna får finna sig i en muslimsk överhöghet. Då kommer det kanske att bli fart på partier, men tyvärr är det då försent,

 12. Nu är det läge att höja spärren till 10 %. Då utestänger vi såna här avarter samtidigt som vi blir av med alla små SKITPARTIER som ändå bara ställer till problem och oreda. Jag tänker i första hand på miljöpartiet men det vore skönt att bli av med alla under 10 %. 👍👍

  • Hade 10 procent gällt vid valet 2010 hade Mona Sahlin blivit statsminister och endast S och M kommit in i riksdagen. SD fick 5,7 procent då.

 13. Har vi nu lite tur så förlorar S o MP röster, så man får hoppas att MP och islamisterna landar kring 2,5 var.
  Men tyvärr så tror jag att islamisterna kommer in, jag menar vi har ju trots allt långt över 2 miljoner icke önskvärda parasiter här redan.
  Hoppas dock att jag har fel.

 14. Nu kommer räkningen till Sveavägen .
  “Den som gräver en grop åt andra , faller ofta själv däri ”
  Säger ett gammalt ordstäv .
  Nu får förhoppningsvis många gamla sossar kalla fötter och röstar för Sveriges väl nästa år.

  • Problemet är i huvudsak att alla vaneröstande Sossar inte vill ta åt sig den “ytterst sparsamma” informationen av Nyans smygande uppkomst !!!!

  • Det vill dom gröna med ? Alltså i Vietnam, som regeringen är med och finansiera, våra egna flygplatser ska stängas enligt dom gröna hycklarna?

 15. Ett parti som har en lika absolut som felaktig sekteristisk verklighetsuppfattning som livsåskådning kallar sig för nyans är så orwellskt som det kan bli.

 16. Tror inte att de kommer över 4 % i valet 2022. Många som kommer från mellanöstern och bor här vet vad har men inte vad de får med partiet Nyans. De vet att partier som de vanligtvis röstar på som S, Mp och V erbjuder dom ett bra socialt skyddsnät. Kanske i valen efter 2022 kan de ha framgång när de blir mer varma i kläderna och vet kanske vilken strategi de skall ha för att locka muslimska väljare.

  • Förhoppningsvis men dessa människor har hela sitt liv fostrats i “Klan struktur” och det är det som styr vad de tänker och gör !

 17. Nyans är ett parti för de som ej vill bli svenskar, men två punkter håller jag med dem om.
  Den att invandrare skall lära sig svenska för att inte behöva tolkhjälp samt två, ingen skatt på låga pensioner.
  Alla andra punkter är kontraproduktivt gentemot att bli assimilerad och svensk, det är helt enkelt ett sätt att göra Sverige till ett muslimskt U-land.

 18. Socialdemokraternas nya samarbetspartner om miljöpartiet inte klarar 4 procentspärren.

Kommentera