Svenska kyrkan och Muslimska brödraskapet

VÄRLDEN IDAG. Hur långt kan man gå i religionsdialogen innan man börjar tona ned sitt eget budskap? Vad menas med ersättningsteologi? Hur påverkar politiska intressen Svenska kyrkan i dag? Det är frågor som vi pratar om i veckans Hotspot.

Gäst i programmet är Johan Westerholm, författare till boken ”Islamismen i Sverige – Muslimska Brödraskapet” (2020) och ansvarig utgivare för webbaserade nyhetsmagasinet Ledarsidorna.se.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Svenska kyrkan och Muslimska brödraskapet

 1. Det här är en del i sossarnas fjäsk för den importerade valboskapen, allt för att cementera makten. Ett evigt s-märkt regeringsinnehav med tillgång till statskassan är det man eftersträvar.

 2. Ersättningsteologi? Nej men en ersättningsregim för den förfallna
  vi har idag hade varit bra, då kan avtalen med muslimska råden
  sägas upp. Har Svenska folket någonstans önskat att vi vill
  ha en ny religion?? Sossarna kan ju bli Muslimer ifall dom önskar,
  men i så fall är det deras beslut !

 3. Zozzarna är inget annat än satans förrädare mot det egna folket.
  Nu får det vara nog dom måste avsättas snarast möjligt annars
  är det slut med detta landet.

  • Var lugn, dom kommer avrättas först så snart Islam gäller här. Eller menar du avsättas?

 4. ”ersättningsteologi” = den kristna församlingen har tagit judarnas plats som Guds egendomsfolk. Alla löften Gud gett till judarna ska gälla kristna.
  Det var väldigt länge sedan som kyrkan verkligen uppfyllde sitt kall att vara en fyrbåk för alla folk.
  Så här skrev jag i min uppsats i teologi 2007
  ” Man måste vara noga med att hålla trösklarna låga så att ingen känner sig kränkt. Alltså inte tala om det kristna budskapet och absolut inte om att Gud avskyr synden.”
  Den kristna tron har slätats ut, plattats till, så den liknar inte den väg som Paulus beskrev. Det är synd att anpassningen till främst islam har gjort att det inte längre finns någon egentlig kyrka i Sverige. SvK har varit den största Lutherska kyrkan, men idag tar bl.a afrikanska församlingar avstånd från SvK. Allt började egentligen med att Ma Oftendal tog in New Age i kyrkan.

Kommentera