Syrier fuskar mest

INVANDRING & UTBILDNING. Ni minns hur det var under ”flyktingkrisen” 2015. SVT med flera överöste oss med reportage om hur välutbildade ”flyktingarna” var, migranterna lyfte till och med hela kunskapsnivån påstods det.

Idag låter det lite annorlunda. Förfalskade examensintyg för jurist, sjuksköterska, apotekare och lärare är några exempel som personer i Södertälje dömts för att ha använt. De senaste åren har antalet polisanmälningar för falska betyg från utlandet ökat rejält – och över 60 procent är dokument från Syrien, visar SVT:s granskning.

Myndigheten Universitets- och högskolerådet, UHR, ansvarar för att granska och översätta utländska utbildningsdokument. År 2015 gjorde UHR ett tiotal polisanmälningar för fall där de misstänkte falska handlingar. År 2018 var motsvarande siffra över 100 anmälningar, varav närmare 75 procent var syriska dokument.

Det saknas samlad statistik för utfall av alla anmälningarna men i minst 30 procent av fallen har personerna blivit dömda. Brottsrubriceringen är brukande av falsk urkund. Källa: UHR

-Pettersson säger att pratet om välutbildade ”flyktingar” var kraftigt överdrivet och det visste säkert politiker och journalister. Varför fortsatte de ljuga och gör så än idag?

Minns ni när SVT skulle illustrera

I augusti 2015 publicerade SVT reportaget ovan med tillhörande bild som Pettersson publicerade, jag fick ett mejl från SVT där de hotade med böter om jag använde bilden. Vad tror ni, har flickan sprungit från Syrien med nallen under armen eller vad försöker aktivisterna på SVT visa. SVT tog sedan bort bilden, kanske tur att någon sparade den.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Syrier fuskar mest

 1. Det var självklart inte den syriska intelligentsian som kom till Sverige. Det var de mest obildade och primitiva varelserna.

 2. Inget nytt. I dessa länder är det helt
  normalt att köpa betyg o intyg.
  Allt går att ordna , bara familjen kan
  betala. Därför sker de mest konstiga
  olyckor pga köpta dokument.
  Företeelsen har nu tyvärr kommit till Sverige, . Arma land

 3. Det är lätt att se då Södertäljes syrienkvarter, från Kärrhöjden ut till Ängsbacken är det snart bara stora hus med murar och beläten byggda av de som var tvungna att lämna Syrien långt före kriget, ”oturligt” nog tomhänta.

 4. Pettersson är väldigt angelägen att beskylla andra för lögn. Där det ibland är endast en åsikts skillnad.

  • Rädd! Insinuera inte, utan kom med bevis att Pettersson beskyller andra för lögn utan rimliga skäl!

 5. Jag tror man blir raketforskare, läkare eller ingenjör i Syrien om man kan läsa ett kapitel ur koranen utantill.
  Jävla pack, här lånar vi svenskar flera hundra tusen tals kronor till vår utbildning och pluggar hårt i många år.
  Jävla fuskare. Borde vara skottpengar på dem och så kunde släkten betal böter hela livet.
  Som sagt araber och afrikaner är klart överrepresenterade i fuskkvoten.
  Bedrövligt att SVT gör snyftreportage av detta allvarliga fusk.

 6. Har tidigare skrivit att jag råkade känna en Persisk dam,som tvingades fly sitt land,när Mullorna tog över.
  När hon fick höra att Syrerna nu var på väg mot norr,utryckte hon sig på detta sätt.: ”Inte de också de värsta,av alla”….
  Har senare genom åren tänkt på dessa hennes kloka ord !!

  • Åtminstone gör de inget åt detta jätteproblem, men det beror på väl på att våra politikersvin inte heller tål att granskas….

Kommentera