Varför är det brottsligt att säga sanningen i Sverige?

INRIKES. Efter den omtalade husaffären kommer nu Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch att kallas till förhör för att delges misstanke om brott. Åklagaren har tidigare inlett en förundersökning om grovt förtal efter ett inlägg hon gjort på sociala medier. Busch anmäldes av motpartens ombud, Johan Binninge, i den pågående hustvisten, sedan hon i ett Facebookinlägg skrev att ombudet är dömd för brott. Vilket är sant.

Ebba Busch Foto: Perzec licensed under CC BY 2.0

-Pettersson undrar om överåklagaren har för lite att göra. Esbjörn Bolins ombud, Johann Binninge, är dömd i både tingsrätt och hovrätt för övergreppsrelaterat brott mot barn. Han överklagade ända till HD, utan framgång. Han också dömd för annat relationsbrott. Han har visserligen avtjänat sitt straff men i husaffären granskas Ebba Busch moral i detalj och då måste motparten finna sig i samma sak. Dessutom skrev Ebba endast att han är dömd för brott, inte för vad, så hon var lite för snäll. Busch nämnde heller inte Binninges namn.

Att väcka ett så kallat allmänt åtal, av en åklagare som representant för ”det allmänna” är fel. Förtalsbrott drivs genom enskilda åtal som väcks av målsäganden, Johann Binninge. Åklagaren borde anmälas för politisk aktivism.

Media jagar Ebba Busch med partiska reportage, exempelvis berättade Sveriges Radio att Busch satt sig själv i denna situation, när hon köpt en tomt med ett ruckel på, skrivit kontrakt, betalat handpenning och där säljaren sedan ångrat sig. Det är knappast Ebbas fel.

När det gäller husaffären kan jag inte tänka mig något annat än att Busch får rätt om parterna inte kan förlikas, kanske genom att Ebba höjer priset något.

I andra länder är förtal att sprida lögner om människor, och så var det tidigare i Sverige. När ändrades lagen och varför?

-Pettersson säger att det är dags att ändra lagen om förtal. Jag blev fällt för förtal när jag publicerade offentliga handlingar om en sexbrottsling på bloggen.

Pettersson frikänd av Svea hovrätt men ändå dömd att betala skadestånd

Rättssäkerhetsorganisationen RO är en nätverksorganisation som verkar för ökad rättssäkerhet i Sverige, sedan sitt grundande av ordföranden Johann Binninge 2007. Billy Butt, musikproducent, och Anna Sjödin, tidigare ordförande för SSU, var med i styrelsen fram till 2009. Numera verkar RO vara nedlagd eller vilande.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Steget Efter

18 thoughts on “Varför är det brottsligt att säga sanningen i Sverige?

 1. Magnus Stenlund förklarar i SWEBBTV varför och på vika grunder som detta S nätverk jobbar inom rättsväsenet Lyssna så kommer ni att förstå orsakerna.

 2. Heder åt Ebba Busch som säger sanningen.
  Om jag säger att Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt + (MP) har förstört detta land, både ekonomiskt, säkerhetsmässigt, kulturellt och religiöst, talar jag bevisligen sanning. Riskerar jag därmed åtalan för förtal?

 3. Billy Butt…slemmig typ.

  Ord står mot ord och Billy Butt döms till fem års fängelse för nio våldtäkter och ett våldtäktsförsök i tingsrätten. I domen för rätten bland annat ett resonemang kring Billy Butts ”särpräglade utseende” och att man inte anser det troligt att en ung kvinna frivilligt skulle ha sex med honom på grund av det.

  • Han har högst troligt inte våldtagit i den klassiska betydelsen. Däremot så lär han som musikproducent mer eller mindre tvingat aspirerande unga kvinnliga artister att ha samlag med honom på samma sätt som Harvey Weinschwein (pun intended).

   • Du menar som Soran Ismail…när dom hamnat i sängen och skall börja så ångrar sig kvinnan och säger NEJ, men vederbörande fortsätter ändå med en mans större kraft och styrka och tyckande att nu får man inte ångra sig.

    Det är VÅLDTÄKT!

 4. Därför att Sverige är landet upp och ner. Tack vare vänstervridningen är all bakofram här. 👎👎👎👎👎

 5. Jantelagen, du ska inte tro du är någon…
  Statsmakternas uppfattning om oss svenskar, nej de känner sig storsinta och duktiga då de höjer någon de ingenting känner till om, till skyarna.

  Men vanligt folk eller de av någon politisk anledning inte gillar, då kommer helt andra uttryck att användas
  .
  Naturligtvis är det inte Ebbas misslyckade husköp som ligger bakom utan det är risken att KD kommer att liera sig med SD.

 6. Nu vågar jag nästan inte säga något, men tycker att bra att fler än SD får ta sig skopor av vänstern . Ebba kanske omvärderar SD när hon har hamnat i situationen.

 7. Läste nånstans att det kanske kunde vara så här ( se nedan ) … kan detta stämma ?

  Socialdemokraterna och då deras s.k. ledare, har blivit tjurig ( ja, små barn kan bli tjuriga ) för att Ebba inte snärjer ihop sig med Socialdemokraterna mot SD.

  Ebba ( som är en intelligent vacker kvinna…motsatsen mot Annie Lööf ) vill värna om Sverige och svenskarna, och vägrar bl.a. acceptera att kvinnor och barn i Sverige blir våldtagna av dessa ”vinster för samhället” utan hon vill ha RÄTTVISA, ANSVAR och FÖRSTÅND !
  Socialdemokraterna är inte kända för nått av ovan nämnda, utan vill fortsätta med sönderfallet av Sverige och svenskarna.
  Ebba och Jimmie jobbar FÖR Sverige och svenskarna och MOT sönderfall.

  Så….vet inte om det stämmer, men texten sa att det är Socialdemokraterna som styrt att Ebba nu ska sättas dit.

  Jag blir inte förvånad…då Sverige styrs mot en diktatur, där alla som inte tycker som Socialdemokraterna ska förnedras, frysas ut och förtalas.

  VILL DU VARA MED I DETTA, ÄR DU DELAKTIG, VILL DU DIN FAMILJ DETTA ?
  VAL 2022 FÖR SVERIGE 🇸🇪

 8. Utan att känna till detaljerna i dramat tror jag mig se en möjlighet för det socialistiska etablissemanget att misskreditera Ebba Busch och en sådan godbit vill man inte se glida sig ur händerna. Val om drygt ett år och mattan är krattad för att ”allt”(?) i KD:s valrörelse kommer att vända tillbaka till Ebba B:s husköp och turerna kring det. Det socialistiska blocket kommer att använda detta till allt, från att brunsmeta EB personligen till KD:s kvinnosyn till vita män och till Ebbas dans på ett party under coronan.
  Sanningen är oväsentlig i sådana här sammanhang. Rätta proportioner och förnuft är också oväsentliga.
  Det socialistiska blocket ser nu en chans att jaga den populära EB (som också vågar tala med och om JÅ/SD) bort från politiken och ut i bushen!
  Sverige har börjat likna gamla Sovjet när man använder sig av ”lagliga medel”(?) för att tysta motståndare.

 9. Åklagaren tycks göra sig skyldig till maktmissbruk om det väcks allmänt åtal för ärende, som ska vara enskilt? Dessutom kan inte brottet vara ”förtal” eftersom inga lögner spridits av den åtalade. Sveriges flesta myndigheter verkar drabbade av politisk aktivism, som borde vara olagligt, driver till orättvisor och slutlig systemkollaps. En slags människovärdets syrebrist. Därför hoppas man ( kanske för mycket? ) på kommande val. Man kan alltid hoppas.

  • Låter som Karl Hedin fallet dessa åklagagare är inte lämpliga för sitt jobb

 10. Vi ska också komma ihåg att i Sverige är det olagligt att vara kriminell. Detta ger lite mer insikt i saken…

 11. Det går inte att säga sanningen i ”Sverige” eftersom de pajaser som jobbar i statsapparaten genomgående är korrupta och inkompetenta byfånar.

  Nu ska jag ut och slänga fimpar på marken och påsar i sjön.

  Se Henrik Jönssons nya video. Lägg ner 90 % av alla myndigheter nu. Direkt.

 12. Alla vet att brottslingar besitter ett större kraftigare skyddsnät än så kallade vanliga människor och brottsoffer i detta land !

 13. Med politiskt skolade åklagare i en viss färg kan man förvänta sig det mesta utom att sätta dit grova våldsverkare, då skriver man gärna av
  ärendet. Vi har ett bedrövligt ynkligt rättssystem

 14. Sanningen är illa hörd, brukar man säga och stämmer än idag.Måtte en ny regering få slut på tokerierna, så folk kan leva i en verklig demokrati.

Kommentera