”Enbart medborgare i Sverige ska ha rösträtt”


VALET 2022. Enbart svenska medborgare ska ha rösträtt i Sverige. Det är inte rimligt att utländska medborgare, som i dag, ska få rösta i valen till region- och kommunfullmäktige. säger Jimmie Åkesson i en intervju med SvD, bakom betalvägg.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

SD-ledaren föreslår också att alla välfärdstjänster ska knytas till medborgarskap. Jimmie Åkesson svarar på SvD:s frågor via videolänk från sitt hem i Sölvesborg, där han tillbringar mer tid än vanligt på grund av pandemin. De senaste veckorna har han ägnat åt att beskriva hur Sverigedemokraterna hoppas på samarbete efter nästa val med Moderaterna och Kristdemokraterna och SD:s planer för hur ett sådant samarbete ska utformas. Jimmie Åkesson har varit partiledare sen 2005 och vill gärna fortsätta ett tag till.

-Pettersson säger att SD:s förslag är självklarheter, det finns fler…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “”Enbart medborgare i Sverige ska ha rösträtt”

 • Maja 1

  I så fall MÅSTE medborgarskap knytas till försörjningen för arbetsföra.
  Varför jag som då höginkomsttagare fått medborgarskap efter u år I landet medan bidragsförsörjda flyktingar får efter 3-4 år I LANDET dvs inklusive tid som asylsökande?
  Varför en hårt arbetande EU-medborgare får efter 5 år?
  Hur motiverar man olika förutsättningar för oss olika grupper av invandrare?

  Gilla

 • Irene

  Inger Arenanders artikel är förvånansvärt saklig men hon kan inte frångå sitt PKansvar. Helt utan anknytning till texten lägger hon in en bild där Linus Bylund svänger med ett stålstaffli (tror lampa) medan Åkesson går framför honom med knuten hand höjd i luften. Bilden är ett försåtligt hånleende från överheten – man blir bara så trött.

  Gilla

 • Mumintrollet

  Därför är ju reglerna så att man blir medborgare i Sverige om man åker tunnelbana i Sthlm en gång, man behöver inte betala för biljetten heller. Välkommen, ärade nya medborgare, här är er förhandsifyllda vänster-röstblankett! På baksidan av blanketten hittar ni vägbeskrivning till socialkontoret.

  Gilla

 • Urban Lindgren

  Jag tycker vi ska ta det resonemanget ett steg till.
  Endast svenska medborgare SKALL omfattas av trygghetssystemen!!!
  Det skulle drastiskt minska kostnaden för skattebetalarna och samtidigt minska pressen på handläggare från människor från tredje världen

  Gilla

  • Maja 1

   I så fall MÅSTE medborgarskap knytas till försörjningen för arbetsföra.
   Varför jag som då höginkomsttagare fått medborgarskap efter u år I landet medan bidragsförsörjda flyktingar får efter 3-4 år I LANDET dvs inklusive tid som asylsökande?
   Varför en hårt arbetande EU-medborgare får efter 5 år?
   Hur motiverar man olika förutsättningar för oss olika grupper av invandrare?

   Gilla

 • Hamlon

  Sedan krävs också att man endast kan vara medborgare i landet om man

  1) fötts inom landets gränser

  2) har minst en förälder som är svensk medborgare

  Rösträtt skall heller aldrig ges den som suttit i fängelse alls.

  Gilla

  • Konrad

   ”har minst en förälder som är svensk medborgare” ..detdär håller inte. Numera finns säkert en halvmiljon svenskfödda med båda föräldrar också svenskfödda som är så jävla långt ifrån svenska man kan komma.. Måste ju vara en förvirrande uppväxt för dom, ”Mamma, varför finns det svenskar som pratar svenska i vårt land? Varför heter gatorna och städerna nåt svenskt ofattbart skit?”

   Gilla

 • Tony

  I ett normalt land får bara medborgare rösta och ta del av vad samhället har för förmåner, men i Sverige som idag kan räknas till att tillhöra ett
  icke normalt land får alla utan anslutning till landet alla fördelar, dock behöver man inte bidraga till det gemensamma

  Gilla

 • Anderssonskan

  Så bör den socialdemokratisk rättsrötan ändras så den tar parti för ärliga , utsatta människor och inte har den slappa inställningen till brottslingar . Har just sett reprisen om ”Hassan” på TV.
  Där visas konsekvenserna av Morgan Johanssons gedigna arbete för att förstöra Sverige .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: