Skeptism mot förnekelseförbud

HISTORIA. Varför inte förbjuda Morgan Johansson?, skrev bloggen för ett par dagar sedan när justitie och migrationsminister Morgan Johanssons (S) kom med förslaget om att göra det olagligt att förneka förintelsen. Nu kritiseras förslaget hårt av flera politiska partier, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Foto Markus Schreiber

Enligt radions rundringning är Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Vänsterpartiet emot förslaget. Miljöpartiet har inte tagit ställning i frågan ännu, men partiets rättspolitiska talesperson Rasmus Ling säger att han är skeptisk.

”Vi ser förintelseförnekelse som en vedervärdig hållning. Samtidigt tror vi att det är en farlig väg att gå, säger Aron Emilsson (SD).

-Pettersson säger att det borde finnas viktigare saker för justitieminister Johansson (S) att ta tag i. Exempelvis törs skolorna i Malmö knappt prata om förintelsen och i Malmö är de antisemitiska hatbrotten vanligast i landet.

I Malmö, migrationsminister Morgan Johanssons (S) valkrets, ropas det regelbundet slagord mot judar ”Judar kom ihåg Khaybar, Mohammads armé återvänder”. Khaybar var en plats där judar mördades av Muhammed och hans följare år 628. Det går knappast att tolka som annat än uppmaning till mord och utrensning av judar.

Det, Morgan, borde du ta tag i istället för några ”muppar” som inte tror på förintelsen. Muslimerna i Malmö menar allvar.

Nedan, SSU och socialdemokraterna demonstrerar i Malmö

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Skeptism mot förnekelseförbud

 1. Det är förbjudet att förneka att Kim Il Sung är släkt med Gud i rakt nedstigande led, i Nordkorea. Sen när fungerar förbud mot åsikter? Ursäkta, i diktaturer fungerar det jättebra.

 2. S tar chansen att få till ännu en lag som kan styra folket.
  Lagar som denna bygger på ett(1)specifikt brott men kan mycke väl användas godtycklig och lite hur som helst där illviljan får styra.
  Och skall därmed inte få gehör i ett demokratiskt samhälle.

  Vi har sett det förut, och lär få se det igen.

 3. Det, Morgan, borde du ta tag i istället för några ”muppar” som inte tror på förintelsen. Muslimerna i Malmö menar allvar.
  Ja Pettersson Hur länge skall dåren få hålla på innan det sovande folket vaknar?

 4. Socialister med lierade har förändrart
  bl a Malmö demografiskt. Skapat ett stort bidragskomplex i hela landet f ö. Vill begränsa yttrandefriheten. Ha Sverige med i mega-EU (också fler partier) där obefintligt gränsskydd och överstatlighet råder.

  Om bara 10 år har de lyckats försvaga Sverige, stat och folket att det blir svårt upprätthålla Sverige. ”Blandland” väntar och vi vet hur ett sådant öde är. Bravo Sovjetliknande ”allas lika värde”-parti. Ni lyckades torgföra idiot-tänk utan verklighetsförankring och putta ut och hota de som hade andra åsikter än S-partilinjen. Ni har förfogat över skatter mot ert eget folk.
  Många andra partier har dansat med er. Inte SD dock. Dem vill ni krossa. Många unga har varit drivande i SD. Många realister. Men S vill krossa sina unga i landet. S ideologi går före allt. Se bara på skolor och våldsutvecklinge samt vad du är tillåten säga om din vardag offentligt.

  Vad ska era sista drag bli innan systemet brakar?
  Hoppas kan man att förstamajtågen är tysta igen 2021..

 5. Istället för att införa ett förbud mot förintelseförnekande så vore det, enligt mitt tycke, att man gjorde det möjligt för alla lärare i ämnet historia ska våga undervisa om vad som hände utan att riskera att utsättas för hån och våld. Jag förmodar att lagens tillkomst handlar om att förbjuda nazister eller låtsas nazister att leverera en revisionistisk historia. Men, den största gruppen av förintelseförnekare finns bland de muslimska grupperna. Hur ska en lag om förbud mot historierevision kunna tillämpas mot en grupp som det ömmas så för från politiker, kyrkan m.fl? Men som vanligt så blir man inte förvånad över sådant som kommer från S. Ett bra exempel är ”tafs inte” armband, Tvivlar på att det är så många tafsare som förstår det svenska språket. Politikerna i Sverige har öppnat Pandoras ask och monstret kommer aldrig någonsin att stoppas tillbaka ner i lådan.

 6. Den ”Morganiserande brottsligheten” har tydligen fritt svängrum, utan inskränkthet. Den har accepterats av de röd-gröna (SD)-utestängande JÖK-partierna.

 7. När PKister delar ut offerkoftor är det enligt en special rangordning. Svenskar är det exempelvis aldrig synd om även om de lever och dör på gatan. Normalt är det så att kön, hudfärg och sexuell läggning ger maxpoäng.

  Det är ett historiskt faktum att Nazityskland grep och skickade till fångläger meningsmotståndare, fackföreningsfolk, förståndshandikappade, flera olika folkgrupper men även andra som råkat befinna sig på fel plats. Därför finner jag det märkligt att förintelsen inte handlar om en förståndshandikappad färgad romsk lesbisk kvinna. 😉

 8. Handlar bara om ful politik. Visa hur goda sossarna är. Och hur elaka nazisterna alltså SD är. Men dom är så förbannat korkade så dom förstår inte när ett ord är uttjatat. Utmaning verkar dom ha förstått att folk skrattar åt nästan. Man gör fel istället för att erkänna vi gjorde fel så gör man om det till en utmaning.
  Morgan han verkar inte förstå när gränsen är nådd utan han gör sig dummare än dum. Han kanske är det och blir livsfarlig som politiker. I ett normalt land med ett folk med stolthet. Så vore han borta vid det här laget. Men när folk är pseudonymen Rädd. Då är det inget problem politiker som Morgan. Sådana människor måste få tillbaka självkänslan o stoltheten och prata ur skägget.
  Själv har jag gått in väggen tre gånger så jag klarar inte längre av att engagera mig med saker med ansvar. Alltså börja engagera mig och planera demonstrationer. Men våga prata ur skägget det törs jag. Rösta rätt åtminstone och bara gnäll inte. Jag vågar inte rösta på SD för dom har aldrig styrt Sverige. Hur jävla feg får man vara. Vad är det som säger att det inte kan bli bra. Men gnälla o fortsätta rösta på sossarna eller moderaterna. Riktiga fegisen kan lägga rösten på L eller KD. Då har man varit modig. En riktig utmaning är att våga rösta rätt o få bort hat partiet nummer ett socialdemokraterna.

 9. Samtidigt med att han förbjuder förnekelse bör han införa förbud på att tro på gudar av vilket slag de än må vara.
  Med devisen allas lika värde borde då ingen anklaga honom för någon sorts jäv.

 10. Jag undrar om inte Morgan Johansson vaknar varje morgon och tänker : vad ska jag hitta på och förbjuda idag ?

 11. Hade gärna sett ett förbud mot Morgan Johansson och
  resten av regeringen, men dom har tyvärr ett helt år minst
  till att fortsätta att förstöra Av Sverige på alla fronter!

 12. Yttrandefrihet är grundlagsfäst!

  Den nuvarande regeringen beter sig skandalöst. Sverige vittrar sönder mer och mer. Är valet 2022 det enda vi stackars medborgare har att hoppas på? Många bra människor kämpar för att sprida sanningen om vad som pågår i vårt land och varje person behövs!

  Andra Världskriget vanns av den superrika oligarkin i Väst. De har gjort precis vad de har velat sedan dess. En liten grupp styr massorna som har lurats att tro att de har inflytande medan de endast blir belönade om de gör som oligarkerna vill.

  Anklagelserna mot det tyska folket är ondskefulla och absurda. Varje dag sedan 1945 har propagandan malt på om vilka som är oskyldiga offer och vilka som är onda förövare.

  Ett par länkar för att visa en mer balanserad bild:

  http://justice4germans.wordpress.com

  http://communismblog.wordpress.com/2014/12/10/seven-million-died-in-the-forgotten-holocaust/

Kommentera