Miljoner på sopor som kallas konst i Borlänge

SKATTER & SLÖSERI. Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna, Miljöpartiet och det lokala partiet Omsorg för alla styr tillsammans Borlänge kommun i södra Dalarna. Socialdemokraterna är största parti och innehar posten som kommunstyrelsens ordförande.

Slöseriombudsmannen berättar att Borlänge har fått ett nytt konststråk, ovan visas tre av de tretton skulpturerna i verket ”Draperad poesi” i Paradisparken. Av de ca 1,7 miljoner kronor som konstverken kostat, har kommunen stått för en dryg miljon och resten kommer från myndigheten Boverket. Stöd för genomförandet kommer också från Statens konstråd, i form av en ”processledare” under 2 år samt pengar för anlitande av konstkonsulter. Läs mer på Borlänge kommuns hemsida.

-Pettersson är ingen konstexpert men undrar om partiet ”Omsorg för alla” inte kunnat gjort något annat för pengarna, kanske det hade varit lika snyggt och betydligt billigare att slänga ut lite sopor i Paradisparken.

I SD-styrda Sölvesborg har kommunen sagt ifrån och fått kritik av kulturminister Amanda Lind (Mp) för beslutet att inte finansiera ”utmanande konst”. Lind kallar det för ett farligt ställningstagande och menar att det bara är i totalitära samhällen som den fria konsten begränsas. Sölvesborgs kommunstyre har i stället vägrat menskonst, vägrat hissa Pride-flaggor, infört tiggeriförbud, skickat nyanlända till sossestyrda kommuner och så har Louise Erixon (SD) sänkt sitt och andra kommunpolitikers arvoden.

Nåväl, nedan lite rubriker och bilder från Borlänge där de har råd att slänga miljoner på sopor…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Miljoner på sopor som kallas konst i Borlänge

 1. Helt fantastiskt hur de som bestämmer över skattepengarna kan godkänna något sådant. Har de aldrig hört talas om första intrycket? För hur man än vänder och vrider så ser det fortfarande ut som en sophög. För att ge ett citat. Hur tror man (gemene man )ser på det s.k.kostverket? Men att tänka sååå långt är nog idag alldeles för mycket begärt…

 2. Uppmaning till normala Borlänge-bor : Gör som de påhittiga fransoserna. Dumpa ert avfall framför kommunhusets entré och sätt dit en skylt med texten ”KonstVÄRK”.

 3. Mot dumheten kämpar även gudarna förgäves.
  Tänk om H C Andersen levt vilka uppslag till sedelärande sagor han hade fått.

 4. Borlänge bidrar naturligtvis till sin egna långsamma undergång genom att öka antalet bidragstagare och kriminella medan skattebetalare flyttar. Ett nytt Malmö? Stora kopparberg och Domnarvets jernverk har väl dragit in de stora skatteinkomsterna för kommunen under många decennier. Självskadebeteendet verkar ha tagit grepp även över dalarnas kommuner. Jag vet inte varför detta händer i Sverige men hoppas den skadliga förtrollningen bryts snarast möjligt.

 5. Skillnaden mellan konst och åtal för skadegörelse är hårfin. Har du fått ett konstnärsstipendium är det konst, annar åtalas du för skadegörelse.

 6. Borlänge är för evigt cementerat att styras av sossarna p.g.a. mängden invandrare som går på socialbidrag och därför röstar socialdemokratiskt. Med medlöparpartierna centern och liberalerna kommer det bli mycket svårt att någonsin få ett vettigt kommunstyre.

 7. Sverige idag fungerar som det gamla Östtyskland med Stasi,
  det är bara dom kpist beväpnade poliserna som alltid
  var det första man såg, men istället har vi ju förortsgängen
  och deras klaner!

 8. ”Konstverken” är förmodligen skapade med tanke på att de skall harmonisera med de importerade analfabeternas tidigare hemförhållanden.
  De försäkras härmed en kravlös livstidsförsörjning på de svenska skattebetalarnas bekostnad, såvida inte (SD) får egen majoritet.

  • Liljevalchs konsthall på Djurgården borde ställa ut denna ”samtida provocerande konst” vid sin nyöppning efter utbyggnaden, i juni 2021, för att visa svenska folket hur sjuk hela denna bransch är.

 9. Sopor skall icke spridas ut huller om buller. Dessa skall samlas in och sorteras i dess olika fraktioner. Plast, Plåt, Papper, Glas, etc. i resp. behållare. Slarv och okynne beivras !

 10. Ett tips till Amanda Lind är att istället för att anordna dyra
  konstutställningar så är det bara att göra en fotografering
  över där Ziggisarna har slagit läger, och sen pyst därifrån
  så har man underlag för hur konsten ser ut.

  En sak man kan konstatera är att det vräks för mycket
  pengar över det som kallas kultur!

 11. Trodde det var tiggarnas bohag som de omsorgsfullt la filtarna på…Exakt så ser tiggarnas sovplatser ut i Stockholm. Helt gratis

 12. Inte för att jag är en expert när det gäller konst , men dessa ”konstverk”påminner ju i högsta grad om sopor . Men dom som tycker att det är konst måste det ju vara en våt dröm att få besöka närmsta soptipp , kanske är en ide för kommunen att ta inträde till tippen så att ”konstälskarna” bidrar till kommunens ekonomi .

 13. Det här så typiskt Borlänge.
  Stan är full av invandrare, som grisar ner stan.
  Som om inte det räckte.
  Säkerligen någon arbetslös som jobbar med soporna istället
  för socialbidrag.
  Slöseri med skattepengar, och miljöförstöring och sprida ut sopor
  när andra städar till dyra kostnader.
  Vansinne är milt sagt !!!

Kommentera