Konst i Sölvesborg


INRIKES. Steget Efter skildrar debatten om samtidskonst i Sölvesborg och i landet. -Pettersson menar att genustramset är tragiskt. Det kostar många miljoner, förstör landet och gör barnen förvirrade. 

TIDIGARE 2019-09-16. Mens”konst”

Kulturminister Amanda Lind (Mp) går till hårt angrepp på Sölvesborgs kommun som beslutat att inte finansiera ”utmanande konst”

Lind kallar det för ett farligt ställningstagande och menar att det bara är i totalitära samhällen som den fria konsten begränsas.

”Politiken ska hålla händerna långt från syltburken och låta konsten utvecklas fritt”, skriver Amanda Lind (Mp) i sociala medier.

Den typ av konst som Sölvesborgs kommun inte vill låta skattebetalarna finansiera kan exempelvis se ut så här.

Målningar på kvinnor som visar upp en underliv som befläckats med mensblod. Det är vad Amanda Lind (Mp) menar med samtidskonst som kan utgöra morgondagens klassiska konst.

Expressen

Förövrigt anser jag att Sölvesborgs nya kommunstyre går från klarhet till klarhet. Vägra menskonst, vägra hissa Pride-flaggor, införa tiggeriförbud, skicka nyanlända till sossestyrda kommuner och så det faktum att Louise Erixon tänker sänka sitt och andra kommunpolitikers arvode. Sydöstran bakom betalvägg


17 responses to “Konst i Sölvesborg

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: