Explosioner i våldtäkter – Syrier är värst

VÅLDSVÅGEN. Antal åtal och domar för våldtäkter i Danmark har exploderat. Närmare bestämt lämnades 987 anklagelser för våldtäkt in över hela landet, enligt ett nytt uttalande från justitieministeriet. Det är mer än dubbelt så många anklagelser som för åtta år sedan, 2012, då 417 anklagelser lämnades in, skriver BT.dk. Justitieminister Nick Hækkerup (S) tar den stora ökningen mycket allvarligt.

Steget Efter

”Jag tittar på siffrorna på allvar, eftersom våldtäkt är ett motbjudande brott, som tyvärr begås i överdriven omfattning”, säger Nick Hækkerup.

Under samma period har också antalet domar ökat ganska markant. Förra året avkunnades domar i 217 fall mot endast 132 domar 2012.

Av de 217 dömda för våldtäkt förra året har 53 utländsk medborgarskap. Med andra ord har de inte dansk medborgarskap.

Här är nationaliteten för de utlänningar som dömdes för våldtäkt år 2020:

Syrien (7 domar)
Turkiet och statslösa personer (5 domar)
Algeriet, Somalia, Eritrea, Irak, Litauen och Grönland (2 domar)
Afghanistan, Brasilien, Bulgarien, Egypten, Bosnien, Frankrike, Iran, Jordanien, Indien, Jamaica, Polen, Lettland, Pakistan, Uganda, Libanon, Nepal, Rumänien, Portugal, Ryssland, Tunisien, Ukraina, Sverige och Färöarna (1 dom )
Källa: Justitieministeriet

Tyvärr saknas en viktig uppgift och det är hur många av de dömda med danskt medborgarskap som har utländsk bakgrund och är andra- eller tredje generationens invandrare, så vi får veta hur många med invandrarbakgrund som faktiskt är anklagade eller dömda för våldtäkt.

Mer än hälften av fångarna i danska fängelser har utländsk bakgrund och det skapar problem för sammanhållningen i landet.

Nedan läget i Sverige, observera att detta bara är fullbordade våldtäkter. Brå presenterar våldtäktsförsök och fullbordade våldtäkter tillsammans, vilket ger en vilseledande bild då våldtäktsförsöken har en helt annan trend än de fullbordade våldtäkterna.

 • Fullbordade våldtäkter har ökat med 1 694 procent sedan 1975
 • Våldtäktsförsök har ökat med 19 procent sedan 1975

Med en så enorm skillnad i trend är det inte bara oseriöst, det är ohederligt av BRÅ, att redovisa dessa två kategorier i klump.

Diagram från Affes statistikblogg, serien nedan också från Affe

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Explosioner i våldtäkter – Syrier är värst

 1. Att ständigt förtala våra folkvalda inger inte respekt. Att ha en annan åsikt är okey, men att håna våra riksdagsledamöter är osvenskt.

 2. Syrier, är inte dom läkare och ingenjörer? Tänka att läkare och ingenjörer begår så många våldtäkter!

 3. Innan du kommer med dessa anklagelser bör du kolla många inlägg under en längre tid. Kopierar jag från någon annan så länkar jag, men jag kan berätta att jag en gång skrev lite åt Fria Tider parallellt med min blogg.

  I just detta fall så kanske det var tvärtom. Mitt inlägg är i varje fall publicerat före Fria Tiders.

  Men du har rätt i att jag sällan har något eget, det mesta är från andra liksom Fria Tiders.

 4. Vill DU din fru, flickvän eller din dotter detta?
  Röstar du på Socialdemokraterna?

  VAL 2022 FÖR SVERIGE och MOT LANDSFÖRRÄDERI !

  Ps. Det står aldrig nått i media om den stora risken för AIDS…ska det döljas!?
  FY FAN FÖR DESSA AVSKYVÄRDA SKRÄP !!!
  Finns inte straff nog 😡

 5. Men usch och fy Berlingske Tidene hänga ut en folkgrupp, det vore bättre att kalla dem svenske män, då vet alla ändå att det inte är vita.

 6. Det bästa är väl att det drabbar de 90% som röstar PK och bara hatar SD, som faktiskt vill stoppa våldtäkterna.

 7. Det är bara Sverige som inte har fattat att dessa män är förtruppen till aggressioner mot civilbefolkningen. Ansvarige justitieminister låter det ske, övergrepp mot barn och kvinnor är helt ok för sossen som var tvungen att handla julklappar till sina föräldrar trots uppmaningar om återhållsamhet för shopping.

Kommentera