Björn Gillberg om EUs ”cirkulära och hållbara idiotier”


EU-kommissionen presenterade i mars 2020 ett förslag (taxonomi) för klassificering av hållbara investeringar. Taxonomin ska styra den europeiska finansvärldens framtida investeringar. Enligt förslaget är svensk vattenkraft och skogsbruk inte att betrakta som hållbara. Biodrivmedel klassas inte heller som hållbara.

För Sverige blir, om Taxonomin antas av EU, följdverkningarna katastrofala. Den svenska regeringen har först under senhösten agerat efter skriverier i media. Hur det kommer att gå är oklart. Desto klarare är, att EU planerar en gigantisk utbyggnad av havsbaserad vindkraft i Nordsjön, runt Sveriges kuster och runt i övriga Östersjön. Regeringen planerar svenska subventioner i mångmiljardklassen för utbyggnad av det havsbaserade elnätet. Vinsterna av den planerade exporten av ”svensk” havsbaserad vindkraftel kommer däremot huvudsakligen att hamna utomlands.


8 responses to “Björn Gillberg om EUs ”cirkulära och hållbara idiotier”

 • tlidforss

  Det enda sättet att bli av med vansinnet EU och bli av med Brysselsoppan är SWEXIT. Hyr in Nigel Farage och sparka regeringen som är rövslickare hela bunten

  Gilla

 • ponnsan62

  Tack Björn .

  Gillad av 1 person

 • ThePeter

  Vindkraftens lobbyister jobbar hårt, förmodligen för att det är lätt att investera och göra pengar på detta… just nu.
  Ett verk i dag har en ganska kort livslängd innan det behöver skrotas helt, endast fundamenten kan återanvändas ett antal gånger om dom byggts för detta.
  Då blir det lätt att förstå varför det satsas så enorm på detta, vindkraften kommer att bli ett framtida evighetsprojekt som behöver förnyas om och om igen, säkra pengar.

  Se om dina pengar.

  Gillad av 2 personer

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Vad är hållbart när politiker inte tar ansvar för sina beslut. Det är ALLTID individen som får stå för kostnaderna.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2021/04/12/jag-tar-ansvar-for-vad/

  Gilla

 • Mike E

  Detta visar att det är 100% känslomässigt och ideologiskt och 0% faktabaserat och vetenskapligt. Kvinnor/vänstern är huvudorsaken. Det gäller det mesta som sker i Väst nu och är orsaken till Västs kollaps.

  Gillad av 2 personer

 • robban

  följ pengarna och man ser hur korruptionen i eu funkar. vill gänget inte leka med nån så finns det liksom ingen anledning att vara kvar i gänget.

  Gilla

 • grebom5

  Skrämmande information, en koloss som EU om detta går igenom, kommer att förstöra värden för biljoner euro och till slut lämna ett Europa i fullständig kaos.

  Gillad av 1 person

 • ruben

  Varje elkonsument i Sverige är nu med och samlar in kostnader för nätutbyggnad till kommande utländska vindkraftsproducenter om det nu används till det. Se posterna ”elöverföring” ”elavtal” och ”elnätsabonnemang” på elräkningen. Varför tre olika avgifter? Bra upplysning av Björn Gillberg. Jag håller fast vid att regerande politiker förråder svenska skattebetalare på många sätt. Det måste bli förändring.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: