Är det rimligt att svenska folket beskattas med tio miljarder i mediestöd?

MEDIA & SKATTER. Idag föreslog regeringen att statens press- och mediestöd om totalt 932 miljoner kronor ska höjas med ytterligare 100 miljoner. Pengarna ska bland annat gå till tidningar som påverkas av Postnords varannandagsutdelning. – Vi vill säkra en daglig nyhetstidning i de här områdena, för det är en viktig demokratifråga, säger kulturminister Amanda Lind (MP).

Statsråd Amanda Lind, Kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna och media. Foto Kristian Pohl/Regeringskansliet

I år, 2021, beräknas public service-kontot till Sveriges Radio AB, Sveriges Television AB och Sveriges Utbildningsradio AB fyllas på med cirka 8.735 miljoner kronor, det är 172 miljoner kronor mer än år 2020. Allt är skattekronor.

Då är vi med presstöd och public service uppe i 9.767 miljoner kronor men det stoppar inte där. Det privata ”alternativet” TV4 ägs numera av statliga Telia och till dem betalar vi moms på abonnemang och de annonser de kränger för att finansiera verksamheten.

Sedan finns det kulturstöd, partistöd och annat som används till propaganda. Lokaltidningarna ägs ofta av jättekoncerner som Bonnier och Schibsted där de publicerar spaltutfyllnad som ser likadan ut över hela landet utfyllt med dåligt underbyggda propagandaartiklar från TT. I många år har det pratats om mer men publicerats mindre lokaljournalistik vilket i sin tur har påverkat demokratin till det sämre.

-Pettersson säger att staten borde genomföra en skattereform och renodla verksamheten till det nödvändiga som försvar, polis, skola, sjukvård, äldreomsorg, grundläggande infrastruktur och något mer men plocka bort mängder som idag finansieras med skatter.

Gustav Möller, född 6 juni 1884 i Malmö, död 15 augusti 1970 i Bromma, var en svensk socialdemokratisk politiker. Han var under en lång period Sveriges socialminister, sammanlagt i 19 år och 242 dagar. Han var 1946 en stark kandidat att efterträda Per Albin Hansson som socialdemokratisk partiordförande, men posten tillföll slutligen Tage Erlander.

Gustav Möller tillskrivs citatet ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket”. Sant eller inte så borde dagens politiker tänka mer på detta citat i stället för att som idag leva efter principen att det är inte riktiga pengar, det är bara skattepengar. Gustav Möller har också beskrivits ”arkitekten bakom välfärdssamhället”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Är det rimligt att svenska folket beskattas med tio miljarder i mediestöd?

 1. Det har inget med demokrati att göra, att tillverka produkter som ingen vill ha är Ryssland.
  Att lägga ner produkter som folket inte köper är demokrati.

 2. Det vore bättre att lägga de här pengarna så folk i obygden kan få fiber. Sen kan de själva ta del av dagliga nyheter via internet får hela världen.

  • Flera Alternativmedia får presstöd enligt samma regler som vanliga medier.

   Pettersson har dock aldrig sökt eller fått något stöd. Däremot politiska böter några gånger.

 3. Stoppa varenda krona i mediestöd. Den som inte klarar sig SKA slås ut. Varför ska vi hålla dessa under armarna ? Låt dom klara sig på egen hand. Gäller givetvis även Svt och Sr. Det man verkligen vill ha är man beredd att betala för. Det blir en ordentlig och nödvändig utrensning. Helt sjukt att tvinga folk att via skatten betala en massa saker man inte vill ha.
  Samma system som kina och nordkorea.

 4. Ingen människa som är vid sina sinnens fulla bruk röstar på det fascistiska Sozzarna

 5. Moms på Telias abonnemang skickas dock till skattemyndigheten, inte TV4. Det enda man kan säga om TV4 i privilegieväg är att de har reklammonopol på marksänd TV.

 6. Varför är de som ägnar sig åt den utbredda svarta ekonomiska kriminaliteten i Sverige och utomlands befriade från Public Service-avgift till SVT, SR & UR?

  Public service-avgiften ska ju enligt reglerna betalas av alla som bor i Sverige, som betalar skatt här och som har fyllt 18 år den 1 januari 2019. Även vissa som bor utomlands ska betala Public Service-avgift till SVT, SR & UR.

  D v s alla kriminella som har enormt stora svarta odeklarerade mångmiljard-inkomster slipper betala Public Service-avgifterna eftersom myndigheterna i stor utsträckning inte har någon som helst koll på denna dolda verksamhet och inkomsterna som fås från försäljning av stöldgods, narkotikahandel, insmuggling av alkohol, cigaretter, vapen mm mm i all oändlighet.

  Regim-media i form av SVT UG har alltid prioriterat att avslöja diverse lagliga affärer i flera utländska skatteparadis än att granska den ständigt pågående och växande storsvindeln som sker med skattepengar i Sverige … exempelvis i det inhemska skatteparadiset Malmö …

  https://www.svtstatic.se/image-cms/svtse/1400148474/nyheter/val2014/article2039794.svt/alternates/large/Sverige-skatteparadis.jpg

  Källa: Bild/Foto SVT Design

  Också pågående omfattande skattefusk som förekommer även i andra delar både inom och utanför Sveriges gränser.

  Bara svarthandeln på Malmö stads kriminella och ljusskygga marknader orsakar ett sammanlagt gigantiskt skattebortfall, som tidigare bedömts uppgå till minst c:a 2,2 miljarder kr / år … sannolikt ännu högre nu år 2019. Den utbredda svarthandeln pågår 24/7 i allsköns olika branscher i den sosse-vanstyrda Malmö kommun.

  Varför rapporterar varken Public Service SVT & Sveriges Radio eller övriga PK-media om dessa gigantiska inhemska skatteförluster … och varför är det knäpptyst om detta från finansminister Magdalena Andersson (S)?

  I sitt tal i Almedalen den 5 juli 2019 förklarade hon sig vilja vända på alla stenar för att hitta pengar till de stora behoven för pensionärerna och många andra ändamål relaterade till den svenska välfärden.

  Hittills har ju dessa förlorade mångmiljardbelopp i de flesta fall hamnat som obeskattade kontanter rakt ner i de kriminella svarthandlarnas plånböcker / i deras fickor eller i plastkassar fulla med kontanter om de undanhållna sedelbuntarna blivit alltför stora för skattesmitarna att bära på sig.

  Skattesvindlarna vill ju självklart undvika att öppna konton och sätta in pengarna på banker i Sverige eller utlandet där de riskerar att spåras av myndigheter såsom Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten, Finansinspektionen, Polisen, Finansdepartementet m fl.

  Varför är inte några äkta och hederliga svenska journalister i samhällets tjänst intresserade av att kartlägga och avslöja fakta om det utbredda obeskattade mångmiljardsvindleriet?

 7. Kan det vara så att, ”jag vid mina sinnens fulla bruk” idogt skyddar min skattemedels finansierade position i samhället, där jag aldrig kommer att bidraga med ett öre till Sveriges export inkomster ???

 8. Det är så så synd om dig, Vera!

  Men mera synd om dina ev. barn och barnbarn 😥

 9. Expressen.se och aftonbladet.se har ju mestadels gammalt material och propaganda. Sporten verkar vara det enda aktuella materialet. Dessutom är artiklarna delade från andra tidskrifter. Men det står oftast ingenstans.
  Nä bort med allt press stöd.
  Det leder inte till något gott.
  6tim arbetsvecka låter ju nice.
  Kanske är journalist jag ska bli.

 10. Passa då fort att bli normal, för ditt sinnens fulla bruk måste vara mycket mycket sjukt.

  ”Det är en dag i morgon också”

  Ps. Varför vill du Sverige och svenskarna så illa ? 😥

 11. Känner mig rånad varje gång jag tvingas betala skatt vaf*n får jag för pengarna??Bluff och bågmedia på steroider och halva jädra shitholevärlden inpå knuten dessutom. Kass deal för oss skattebetalare minst sagt!!

Kommentera