Ali Houssen döms till tolv års fängelse för mordförsök i Östersund


VÅLDSVÅGEN. Ali Houseen, född 1998, har dömts till tolv års fängelse för mordförsök i Östersund. Det var i slutet av oktober som han attackerade en man, också invandrare, i 30-årsåldern med kniv i centrala Östersund. Knivhuggen träffade mannen i halsen och bröstkorgen och han fick föras till Umeå universitetssjukhus för vård, rapporterar Östersunds-Posten bakom betalvägg.

Ali Houseens kniv Foto: Polisen

Tingsrätten skriver i sin dom att mannen riskerade att dö av skadorna om han inte snabbt kommit under vård.

Brottsoffret har kunnat peka ut gärningsmannen och hans vittnesmål styrks av vittnesuppgifter och bilder från övervakningskameror. Ali Houseen, som nekar till brott, ådöms också att betala ett skadestånd på 131.000 kronor till brottsoffret.

-Pettersson noterar att varken TT eller tidningarna nämner att gärningsmannen är invandrare från Syrien med ett gediget kriminellt förflutet.

Det står visserligen i journalisternas regler att man ska undvika att publicera namn, nationalitet, kön eller annat om detta saknar uppenbart allmänintresse.

Menar de så kallade journalisterna att allmänheten inte är intresserade av att invandrare far fram som dårar i vårt land?

Låt proffsen ta hand om sina egna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: