Ali Houssen döms till tolv års fängelse för mordförsök i Östersund

VÅLDSVÅGEN. Ali Houseen, född 1998, har dömts till tolv års fängelse för mordförsök i Östersund. Det var i slutet av oktober som han attackerade en man, också invandrare, i 30-årsåldern med kniv i centrala Östersund. Knivhuggen träffade mannen i halsen och bröstkorgen och han fick föras till Umeå universitetssjukhus för vård, rapporterar Östersunds-Posten bakom betalvägg.

Ali Houseens kniv Foto: Polisen

Tingsrätten skriver i sin dom att mannen riskerade att dö av skadorna om han inte snabbt kommit under vård.

Brottsoffret har kunnat peka ut gärningsmannen och hans vittnesmål styrks av vittnesuppgifter och bilder från övervakningskameror. Ali Houseen, som nekar till brott, ådöms också att betala ett skadestånd på 131.000 kronor till brottsoffret.

-Pettersson noterar att varken TT eller tidningarna nämner att gärningsmannen är invandrare från Syrien med ett gediget kriminellt förflutet.

Det står visserligen i journalisternas regler att man ska undvika att publicera namn, nationalitet, kön eller annat om detta saknar uppenbart allmänintresse.

Menar de så kallade journalisterna att allmänheten inte är intresserade av att invandrare far fram som dårar i vårt land?

Låt proffsen ta hand om sina egna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Kommentera