Varför minns ingen George Floyds offer eller Tommie Lindh?

BROTTSLIGHET & MEDIA. I dag inleds rättegången mot Derek Chauvin som står åtalad för att ha dödat George Floyd i samband med ett ingripande i Minneapolis i maj 2020. På söndagskvällen hölls en gudstjänst i en baptistkyrka i staden där flera ledare för medborgarrättsrörelsen närvarade, skriver CBS.

George Floyd, kriminell

Även Floyds familj deltog i gudstjänsten, och Philonise Floyd som är bror till George Floyd sa att han vill se en fällande dom mot Chauvin. – Jag tror att han kommer att dömas. Precis som alla andra gör som har sett videoklippet eftersom det är beviset, säger han och syftar på det klipp som visar själva polisingripandet och som snabbt spreds över välden.

Derek Chauvin riskerar 40 års fängelse om han döms. Rättegången beräknas hålla på i fyra veckor.

-Pettersson säger polisman Derek Chauvin har knappast chansen att få en rättvis rättegång. Det är politik.

En påtänd George Floyd säger att han inte kan andas när han står upp. Vi har många gånger sett när polisen Derek Chauvin när han håller knät mot nacken på Floyd men inte hur Floyd uppträdde innan. Media dömer en polis som gjorde sitt jobb. Hoppas juryn kan stå emot politiken.

När ska SVT, Aftonbladet, Expressen med flera ägna en tanke åt alla George Floyds offer under hans drygt 20-åriga kriminella karriär.

Tänk om SVT som sänder så mycket från USA letade upp den gravida kvinna som George körde in en pistol i magen på och hotade döda henne och barnet hon bar på och intervjuade henne om vad hon tycker om Floyd. Den gången dömdes Floyd till fem års fängelse.

Varför rapporterar media i Sverige mer om George Floyd än om Tommie Lindh? En ung vit svensk kille som knivhuggs till döds av en svart man, i Sverige. När svarta dödar vita vill inte medierna prata rasism. Inte heller de så kallade ”antirasistiska”, ofta skattefinansierade organisationerna. Men när vita dödar svarta ska det pratas rasism. Tommie Lindh dödades alltså av en svart man, en invandrare från Sudan. Hans död ledde inte till stora rubriker i svenska medier.

Tommie Lindh, mångkulturen tog hans liv

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Varför minns ingen George Floyds offer eller Tommie Lindh?

 1. Det är mycket orättvist att polisen skall dömas för att han använt mer våld än nödvändigt mot en nerknarkad brottsling som gör motstånd.
  Floyds familj har fått 27 miljoner dollar i ersättning och polisen åker i fängelse. Ingen rättvisa alls.

 2. DEREK 😥

  Dereks agerande har säkert räddat livet på många 👍, som säkert hade blivit rånade och misshandlade av denna kriminella dåre.

  Derek … allt gott till dig som gjorde ditt jobb…TO PROTECT AND SERVE.
  ☀️☀️☀️☀️☀️

  Kan inte beklaga nog att du förnedras och anklagas, för att du riskerade ditt liv, för att hederliga ärliga människor ska känna sig trygga och säkra 😥
  Sen spottar de på dig 🤬
  ÄCKLIGA JÄVLA HYCKLARE !!!

 3. Gör jämförelsen med SVT o TV4. Och hur Riks o Rebbeka till exempel lägger upp brotten. Så har ni svaret. Så man kan säga att gammelmedia har helt o hållet skulden varför det kan fortsätta.

  • En mer eller mindre bland de dryga 2,2 miljoner kriminella,som sitter i USA´s fängelser.Och bland dem lär dryga 70 % bestå av niggers och liknande varelser !
   För abzurdsk PK-press tycks dessa tro,han var den ende !!

 4. Alla som inte förstår hur det kunnat bli så snett i Sverige, läs det Goda Samhället och Richard Sörman han finns under Idé och Kultur läs hans Mamma överger inte sina små invandrare.
  Han Richard, skulle passa bra som Minister i nästa Regering.

  • Richard Sörmans artiklar i Det Goda Samhället borde fler läsa!
   – och det finns många. Här några rubriker på hans inlägg under det senaste året:

   Självklart är vi Sverigevänner
   En anti-nationalistisk nation
   Är det moraliskt försvarbart att inte prioritera de egna?
   Löfven försöker undkomma sin skuld
   S och C är våra verkliga extremister
   Hur gör vi med en systemfarlig regering?
   Några ord om förräderi
   Sveriges Radio ska naturligtvis premiera svensk identitet
   Kung Mohammed I av Sverige
   Vilken tillit förtjänar Fredrik Reinfeldt?
   Utan invandring ingen gängkriminalitet

 5. Den opartiska svenska pressen är lika opartisk som de flesta sossar d.v.s inte alls.
  Så fort det är en menasvensk inblandad så är det kaukasierns fel.

 6. Polisen har ju gjort Floyds släkt stormrika. De har väl bara haft bekymmer med honom tidigare pg av hans grova kriminalitet. De borde tacka polisen.

 7. Regimmedias bevakning av detta fall är overkligt, SR inleder nästa varenda nyhetssändning med rättegången, studio ett gå all in, SVT kör livesändningar. Fallet handlar om en multikriminell svart man i USA som avlider vid ett gripande och man får väl hoppas att polisen döms för vållande till annans död men vad har vi i Sverige med detta fall att göra?. I vårt land avlider ibland också personer vid gripande och det är naturligtvis olyckligt men sker ändå. Regimmedias hantering och rapportering av svenska fall är närmast minimal i jämförelse med denna hysteriska bevakning från USA.

 8. Människan är ett ”flockdjur”……. Övriga kommentarer, synpunkter blir därför, tyvärr överflödiga…

Kommentera