EU:s coronafond stoppas tillfälligt av Tysk domstol


EU & SKATTER. I onsdags den 24 mars röstade regeringen och samarbetspartierna C och L för finansieringen av EU:s långtidsbudget och coronastödfond på 750 miljarder lånade euro, det motsvarar 8.000 miljarder svenska kronor. M och KD lade ned sina röster, medan SD och V röstade emot.

För att fonden som kommer att kosta Sverige 150 miljarder svenska kronor ska gå igenom krävs dock att alla 27 parlamenten i EU säger ja och det verkar redan bli lite problem.

I Tyskland stoppas fonden, i varje fall tillfälligt, sedan domare vid den tyska konstitutionsdomstolen då det finns flera juridiska utmaningar som måste kontrolleras, rapporterar Deutche Welle.

Domare meddelade att ratificeringen ”inte ska verkställas i avvaktan på den federala konstitutionella domstolens beslut om ansökan gällande tillfälligt föreläggande”. Detta innebär alltså ett tillfälligt stopp på obestämd tid.

Det är första gången som EU bett EU-kommissionen låna upp pengar till utgifter i budgeten. De 750 miljarderna euro ska betalas av under en 30-årsperiod ur medlemsländernas budgetar. 390 miljarder euro, ska ges som bidrag till de länder med sämst ekonomi, resten 360 miljarder euro ska ges i lån med låg ränta.

-Pettersson säger att det finns lite hopp…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “EU:s coronafond stoppas tillfälligt av Tysk domstol

 • Jan-Eric Örnberg

  Röstningen den 24:e mars är inget annat än ett förräderi mot svenska folket? Då riksdagens 349 ledarmöter inte var närvarande vid beslutet – bör beslutet ogiltigförklaras! Röstantalet för beslutet var 27, antalet emot beslutet var 15 samt att antalet för nedlagda röster var 14. Hur kan en så här viktig fråga beslutas med 293 ledarmöter frånvarande? Detta är ju helt otroligt! Dessutom finns det ledarmöter som avstod (med nedlagda röster). Vilket skämt! De 293 frånvarande kunde väl ha röstat – vilket svek mot det svenska folket! Hur länge ska vi tolerera denna förbaskade fars?? Dessutom ska svenska skattebetalare stå för ledarmöternas ”försörjningsstöd”! Allt för vår välfärd – kanske om 50 år?

  Gilla

 • Anders

  Nu sitter Svenska fega politiker och håller tummarna i smyg . Och vi som ska betala hoppas de modiga Tyska politikerna får rätt .

  Gilla

  • Stenbock

   De du nämner ”modiga tyska politiker” är motsvarigheten till vårt SD.
   I Tyskland under beteckningen AFD…..I princip det enda parti som arbetar för sin inhemska befolkning !!

   Gilla

 • Kungen

  Hoppas det går att stoppa vansinnet

  Gilla

 • Invandrare1957

  VAD HÄNDE.

  Jag har levt hela mitt liv i Sverige förutom mina sju första månader. Redan som sexåring förstod jag att något är eller blir fel med invandring.
  I princip har man jobbat som ett svin. Har inte varit några 40 timmars veckor. 1974 började jag jobba som reparatörs lärling. Sen permitterad sen tillbaka som truckförare på sågen eller brädgården sågen var nedlagd. Efter det åkeribranschen fram till 1990 perioder åkte man till Danmark på söndagen hemma torsdag eller fredag. På lördagen fyllde man vägmaskiner med gasol. Sen en vecka i Örebro eller något annat. En period körde jag schaktbil 16 timmar om dagen. Sen värmeverk tre skift med närmare 400 timmar övertid varje år.tills kroppen sa ifrån reumatism sen 25 års åldern. Men nä idiot till arbetsgivare du ska fortsätta jobba skift. Det blev väggen sen tillbaka dagtid och kämpa för dagtidstjänst skulle man inte få. Det var bara att visa att man gjorde ett jävligt bra jobb. Så man drev in sig i väggen igen. Då sa jag upp mig när försäkringskassan skulle tvinga mig tillbaka. Starta eget och köra på faktura vägra att bli anställd. Vill bestämma själv över mitt liv för att rädda mig själv. Tog pension vid 61. Börja jobba lagom. I princip för att överleva. Tre sista åren har varit dom bästa i mitt liv. Inte jagad av försäkringskassan inte av läkare. Till poängen. Vad har det gett mig. Jo en villa som vi köpte 1995 för 777000kr efter renoveringar o utbyggnad 1,5 milj i skuld. Och en pension på ungefär 40% av vad jag hade i lön tills jag fyller 75 sen blir det fattig liv.
  Så svenskar alla fantastiska svenskar ni borde verkligen fundera på varför i helvete lever ni. Varför kämpar ni inte för att få ett bra liv i detta vackra land. Vi måste börja kämpa för att få ett bra liv även vi inte alla andra vi kan fortfarande ändra på det. Och få en fin ekonomi i Sverige. Går dom här lånen igenom då är vi slavar åt EU. Slav åt Sverige det kan jag acceptera. Det har man varit. 82000kr i lön 1983 och 67000kr i skatt som egen företagare i Sverige. Och en nyfödd hemma. Så snälla börja kämpa. Vad fan spelar det för roll om man får sparken. Blir utmobbad se framför er ett härligt liv i ett härligt land. Då handlar det om ett bra liv där man inte bara lever på skuld. Och får en bra pension efter ett hårt arbetsliv det är ni värda. Ut. O KÄMPA.

  Gilla

 • putte

  Man kan tycka att det är fegt av ett parti som M och KD att lägga ner sina röster , utan som parti så måste man antingen säga ja eller nej ,och inte som nu krypa undan med att lägga ner sina röster .

  Gilla

 • Invandrare1957

  Konstutionsdomstol det är något som saknas i Sverige. Hade vi det så hade Annie Lööf varit hälften så stöddig. Och hon har ju ändå utbildning i juridik. Bara den utbildningen borde göra så hon har lite spärrar i sig. Fungerar lagar o regler i Tyskland så kan det ta ett bra tag innan man kan göra det här. Eller om det blir motstånd mot lagändringar från andra partier hoppet finns. Inträdet i EU gick ju fel från början. Var väl globalisten Carl Bildt som stod för förhandlingarna. Finland dom förhandlade på riktigt för att få jordbruksstöd. För det normala borde ju vara att stöden behövs i kalla Norden och inte i varma Spanien eller Grekland. Konstiga med Sverige är sossarna eller moderaterna det är ju i princip samma parti. Moderaterna sänker några skatter och tar igen det dubbelt med avgifter. Jobbavdrag varför i helvete kan man inte göra det enkelt o bara sänka skatterna. Näää det handlar om att förslava människor. Frihet är något som inte får finnas i sjuklöver diktaturen. Varför finns SVT annars.

  Gilla

 • Stenbock

  Bra du är optimist Pettersson !
  Men kommer det på Deutschland an,kommer Führerin Merkel ensam säga ja,som den envålds-härsiska hon är ….
  Tror vi får hoppas för våra barnbarn skull,att Polen eller Ungern säger nej !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: