Det finns pengar till andra…

EKONOMI & SKATTER. Regeringen och samarbetspartierna C och L fick ge grönt ljus i riksdagen för finansieringen av EU:s långtidsbudget och coronastödfond på 750 miljarder lånade euro på egen hand, det motsvarar 8.000 miljarder svenska kronor.

SD och V röstade gemensamt nej. M och KD avstod. S, MP, C och L röstade ja.

Aldrig tidigare har EU bett EU-kommissionen låna upp pengar till utgifter i budgeten. Det handlar om de 750 miljarderna euro till coronafonden som sedan ska betalas av under en 30-årsperiod ut medlemsländernas budgetar.

Från början var förslaget att de 750 miljarderna skulle ges i två delar till medlemsländer efter behov och storlek, en idé med stark uppbackning av Frankrike och Tyskland.

500 miljarder skulle gå som bidrag och inte behöva återbetalas, och 250 miljarder som lån. Sverige, Danmark, Österrike och Nederländerna ville att allt skulle vara lån, men slutuppgörelsen blev 390 miljarder i bidrag och 360 i lån.

Sveriges andel blir 120-150 miljarder kronor.

-Pettersson säger att jag vill inte höra att det inte finns pengar till åldringsvård, skolan, sjukvården, polisen, försvaret, pensioner eller något annat när det alltid finns pengar till utlänningar i och utanför Sverige.

50 miljarder kronor i bistånd varje år till andra länder räcker tydligen inte. Sydeuropa behöver 150 miljarder av oss också.

För pengarna hade en miljon svenska pensionärer kunnat få 1250 kronor i månaden var i tio år.

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Det finns pengar till andra…

 1. Ingen fara Polen och Unger kommer att rösta nej.
  De vill inte betala Grekernas slöseri, det kan de själva göra.
  Det är dags att Grekland betalar tillbaka 100 miljarder som Reinfeldt lånade till Grekland för 0,1% ränta.

  • Hur mycket ska Polen och Ungern betala? Risken är att de får mer i bidrag än vad det kostar. Sverige tillsammans med Nederländerna, Österrike och Danmark var de länder som var emot från början.

 2. Vi ska betala tillbaka detta t.o.m år 2058. Är det någon som önskade sig Swexit, så kan ni nog glömma den tanken de närmaste 40åren… År 2058 är min son nästan 60år….jag lever troligen inte då. Att skuldsätta våra barn och (ofödda)barnbarn utan att vi fått rösta om det är helt absurt. Jag röstade i min ungdom nej till att vi skulle gå med i eu. Jag undrar hur många av de som röstade ja då, skulle röstat nej idag…

 3. Några kronor hit eller dit . Idag åker frun och jag till Biltema i Moraberg och köper vars 2 varmkorvar för vår pensionshöjning .

 4. Är väldigt besviken på Ebba Busch och på vingelpetter Ulf kristersson,
  kulle inte förvåna ett dugg om båda partierna kommer att bilda
  regering ihop med dom andra fähundarna efter nästa val .

  Det går bra att snacka om att det är vi i Sverige som ska bestämma
  vår färdriktning, ända tills det kommer fran till röstning, då
  fegar man ur!

 5. Vilka syltryggar M och Kd är. Lägger ner sina röster när dom kunde stoppat hela skiten. Fy fan vad ynkligt. Det går inte att lita på dom två

 6. ”Aldrig tidigare har EU bett EU-kommissionen låna upp pengar till utgifter i budgeten”, läser jag och undrar i mitt stilla sinne, – när man nu måste låna upp pengar, hur blir det då i fortsättningen med mångmiljardutgiften för EU-parlamentets flyttcirkus mellan Bryssel och Strasbourg? Kommer den att stoppas? – denna dyrbara och dessutom fullständigt onödiga utgiftspost i EU:s budget, varje månad, år ut och år in. Fan tro’t, sa Rellingen.

  Och håller helt med Pettersson som i ett tidigare inlägg har skrivit:
  ” – Pettersson tycker att EU:s kostnader och inflytande ska minska rejält. Börja med att stoppa Europaparlamentets flyttcirkus mellan Bryssel och Strasbourg. Runt 5000 personer måste varje månad resa och spendera tre nätter i Strasbourg. Byggnaderna måste värmas upp och underhållas året runt trots att de bara används 48 dagar per år, det är ren idioti och kan inte EU-parlamentet komma överens om en så enkel grej så är det bäst att lägga ned total. Tänk er om Sveriges Riksdag, alla ledamöter, alla andra anställda, mängder med dokument osv. skulle ha möten i Göteborg tre dagar i månaden och i Göteborg stod lokaler tomma och oanvända resten av månaden. Precis det håller EU på med till en kostnad av flera miljarder.”

  https://petterssonsblogg.se/2019/04/14/politisk-strid-om-en-forhojd-eu-avgift-eu-har-hybris/comment-page-1/

 7. Pensionerana var dåliga innan invandringen tog fart, och invandringen har inte gjort det bättre för pensionen.
  I mitt område där jag promenerar ser jag inte att folk har ont om pengar, stora svarta BMW typ suvar, stora ofta vita Audi, stora och jättestora hybrid volvo, utanför varannan kåk, men också en gammal 740 men det är sonens.
  Stora båtar på tomten med utombordare på över hundra hk.
  Ont om pengar, nej, det är bara vissa som har.
  Så, vilka vill höja pensionen och med hur mycket i reda kronor, nej det vill ingen svara på.
  Jag har ingen hög pension och riskerar att behöva lämna mitt hus som jag bott i så länge.
  S vill höja fastighetsskatten och M vill att de välbeställda skall slippa oss och vårt gnäll.
  Så, vilka vill ge oss ett bud i kronor att rösta på?
  Att bara säga att ”våra gamla” förtjänar att ha det bra är galimatias. Vi behöver ha en exakt summa för att veta vilka vi skall rösta på.
  Som ett minimum ser jag att pensionen bör öka med 5000 kr i månaden.

 8. Skriv och klaga på partiernas sidor. Det gör större nytta än här
  Men nu är det försent

  • Det kan du också göra, men du kanske tillhör de välbeställda eller går i deras ledband.

 9. För femtielfte gången visar M o KD sin trohet till sjuklöverklanen.
  V är glada dom fick rösta nej utan att för den skull fälla förslaget.
  M o KD önskar dock att V hade röstat ja, så dom själva istället kunnat säga nej utan att för den skull fälla förslaget.

  J-a syltryggar!! 29 mandat som innerst inne vill säga nej, varav 18 (V, M och KD) mandat som inte törs fälla sin klan.

 10. Det gick bra att finansiera ”flyktingvågen” 2015 med medel från biståndsbudgeten. Jag undrar var pengarna ska tas ifrån denna gång, miljömupparna lär ju inte backa. Fortsätta att pungslå vanligt hårt arbetande folk med nya befängda skatter? V och SD säger nej. Det betyder att en bred majoritet av svenska folket tycker det är en toppen idé. Tror ni mig inte? Lyssna då på Stefan Löfvens mantra fram till valet 2022. Som Pettersson ungefär säger; kom inte och säg, att det inte finns pengar till välfärden.

  • V, SD, Kd, Mp och M är yttetkantspartier, som har sina ideologiska åsikter.
   Och de åsikterna gynnar inte oss.
   Extremismen växer, och vi betalar priset.

Kommentera