Mycket liv för ingenting


Idag har Liberalerna ett digitalt partiråd där man rösta om partiets väg inför och efter nästa val. Huvudtemat är inställningen till Sverigedemokraterna eller rättare sagt om man vill sitta i en regering som har stöd av SD.

Finns det något parti i svensk historia som haft ett så litet inflytande på svensk politik, men som samtidigt haft ett så stort inflytande över de övriga partiernas sätt att närma sig politiska sakfrågor?

Det råder delade meningar inom Liberalerna. Det har utkristalliserats falanger där några är positiva och andra negativa till att sitta i en borgerlig regering där man tvingas ta stöd av SD. En del företrädare tänker lämna partiet om Sabuni närmar sig SD, en del spår att partiet kan spricka och andra tror att Sabuni kan tvingas bort från sin post.

Medias rapportering har de senaste månaderna handlat mycket om Liberalerna, Sabunis utspel och partiets framtid. Fast varför så mycket liv om ingenting. Efter nästa val sitter inte Liberalerna i riksdagen


11 responses to “Mycket liv för ingenting

 • Stenbock

  Den typen av väljare som tidigare kallade sig Liberala, (velare) finns idag till största delen hos KD !
  Människor som lever efter ”Pastor Janssons” devis, (ingen mening om allting) blir i moderna tider lockade till partier som Busch´s,och i viss mån till Gretas Miljögrupper…. de Gröna kommunisterna !!

  Gilla

 • rustibus46

  Som 40talist är jag lyckligt lottad. Bra skola, sjukvård, normala skatter. Klara,enkla regler, passa tider, uppföra sig mot omgivningen etc. Det var bostadsbrist
  redan då. Många stockholmare bodde
  omodernt. Dvs, inget varmvatten, badrum,
  ingen Elvärme. Men alla kämpade på. Vi startade (de allra flesta) från en mkt låg nivå, så det kunde bara gå uppåt.
  Tyvärr på 70 talet började saker ske; du
  var inte längre ansvarig för dina beslut,
  busarna var offer, myndigheterna grävde
  sin in i medborgarnas plånbok o sinnen.
  De ville styra allt! Nu sitter vi här, med
  mastodont t administration. Färre o färre
  ska bekosta fler o fler. På sikt omöjligt förstås. Och Inga politiker verkar ha ngt
  intresse att ändra på det. Hemskt att säga;
  Sverige skulle behöva en okorrumperad
  diktator! Arma land.

  Gilla

 • grebom5

  De rödgröna älskar denna strid om ingenting eftersom då skyms deras, och vårt stora problem den okontrollerade invandringen som lett till dagens allehanda problem.
  Brist på bostäder, inga jobb, snabbare och hårdare effekt av pandemin, välfärden onormalt hårt belastad, brottsligheten stiger och med den hastig död av stick eller kula.
  Jag kan bara kopiera en av kommentatorerna här: ”Arma land!”

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Att Liberalerna gjorde sitt stora misstag som parti, genom att gå med i Januariavtalet 2019. Är nog de flesta ”icke-liberaler” medvetna om och även en stor del av kvarvarande företrädare och väljare i partiet.

  Förmodligen så ser nog en majoritet av dagens liberaler. Det beslutet som ett misslyckat vägval. Dåvarande partiledare Jan Björklund med partiledning, får nog ta på sig det ogenomtänkta och för demokratin dåliga beslutet.

  Naturligtvis så hade det varit bättre om Sverige och svenska väljare hade fått avgöra frågan i ett extra val.

  Nu valde man istället till att medvetet inskränka vad hela det svenska folket hade avlagt i åsikt och tyckande genom sitt val av parti. Det är inte speciellt liberalt att begränsa demokratins spelregler, som liberalerna gjorde så uppenbart i januari 2019.

  Tack vare det JÖK-beslutet. Så har de inte skaffat sig någon bra grund, för att värva fler och nya röster till partiet och för framtiden. Tvärtom skulle jag vilja påstå. Värdigheten och respekten ut mot alla svenska väljare, brydde sig inte liberalerna om då i januari 2019. Vilket har visat sig i förtroende och väljarstöd.

  Nyamko Sabuni hade helt enkelt en ”omöjlig” uppgift, när hon tillträdde som partiledare. Fast hon är värd all respekt, för att hon trots allt, har försökt rätta till misstaget av det felaktiga JÖK-beslutet.

  Genom att leda liberalerna mot en bättre och rakare sakpolitisk inriktning. Som ser problemen i Sverige. Plus att man även är mer verklighets fokuserade, på att lösa dessa.

  Gilla

 • Kungen

  Vem bryr sig om liberalerna. Dom åker ju ändå ut tillsammans med mp hoppas jag. Jag önskar att vi hade en spärr på 10 % istället. Tänk vilken önskedröm att bli av med fem små skitpartier på en gång. Dessa ställer ju ändå bara till en massa problem med sina idiotförslag.

  Gilla

  • Anders

   När man hör Westerberg och Leissner förstår man att inte hissen går ända upp. De var kass redan då de var aktiva . Och nu har de inte förstånd att hålla igen brödsaxen.
   Låt dagens politiker lösa dagens problem , som ni varit med om att skapa .

   Gillad av 1 person

 • Nisse

  L 2,7 % säger allt……

  Gilla

 • Anderssonskan

  Är Liberala riktiga människor egentligen . River upp himmel och jord för ett eventuellt samarbete med ett demokratiskt valt parti . Men kan tänka sig att regera med ett parti som har ett samarbete med organisationer som man försörjer med skattepengar och knappt törs nämna vid namn , än mindre kritisera .
  Ur led är tiden .
  Låt oss vanliga människor och skattebetalare rätta till det 2022 .

  Gilla

 • Rädd

  Folkpartiet har tidvis haft stort inflytande i Sveriges politik. Tex vid demokratins och rösträttens införande i Sverige.
  Jag är inte liberal men tycker att det vore synd om de åkte ur riksdagen. Olika åsikter i riksdagen är värdefullt.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Vem minns inte Bengt Westerbergs krav om slopandet av lucia beslutet för att stödja bildandet av en borgerlig regering

  Gilla

  • valentin

   Han är en sämre sorts pajas som försökt tjäna pengar på andra mm, kom i håg hans taskspeleri som nu har efterföljare i partiet.
   Vem kan lita på en liberal?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: