Varför laga något som inte är trasigt?

MEDIA. Anna Dahlberg är politisk redaktör och chef på ledarredaktionen på tidningen Expressen och en av Sveriges mest inflytelserika opinionsbildare. Idag skriver Dahlberg om att det är dumt att kritisera Public Service med SVT och Sveriges Radio för att stödet är starkt hos svenska folket.

Skärmdump Expressen

Varför laga något som inte är trasigt? Det uttrycket kan med fördel appliceras på debatten om public service. Mätningar visar att stödet för SVT och Sveriges radio är starkt hos svenska folket. I den årliga Förtroendebarometern, som presenterades i veckan, uppger 68 respektive 65 procent att de har förtroende för SR och SVT. I höstas uppmättes den högsta förtroendesiffran någonsin för SVT – 81 procent – i SOM-institutets specialundersökning i samband med coronakrisen.

Kollar man upp undersökningen från SOM-institutet visar det sig att mindre än hälften, bara 44 procent, har svarat på enkäten. Män och unga har varit dåliga på el vägrat svara. Vilka är statistiskt sett mer kritiska eller totalt ointresserade av public service. Det borde Expressen, SVT och SR redovisa.

Det finns mycket att kritisera public service för.

Vi kan börja med finansieringen. Public service bolagen SVT, SR och UR fick år 2020 8.563 miljarder kronor (varav SVT 5.041 miljarder kronor, SR 3.077 miljarder kronor och UR 445 miljoner kronor) av skattebetalarnas pengar och det blir något mer 2021. Jag har inte hört att det diskuterats några som helst besparingskrav på detta. SVT har alltså nästan 14 miljoner om dagen att sätta sprätt på.

Vi har avsaknaden av mångfald, när det gäller hudfärg och sexuell läggning är det väldigt noga, men mångfalden bland åsikter lyser helt med sin från varo.

Vi har nepotismen och vänskapskorruptionen, genom att bygga upp familjedynastier, där utrymme och makt går i arv eller fördelas till familjemedlemmar på annat sätt, kan journalistfamiljer och medieklaner säkra att deras politiska åsikter lever vidare och fortsätter att kolporteras ut till svenska folket. Det är ett sätt att garantera maktinnehav och vänstervridning in i framtiden.

”Att få en anställning på Sveriges Radio eller SVT är som att vinna på Lotto. Du kan sitta där och dricka kaffe i 30 år och producera undermålig journalistik. Det ska så mycket till innan någon lyfter bort dig” säger Jens Ganman, som har frilansat för Sveriges Radio och SVT i många år.

Vi har rapporteringen om invandringen där de rena lögner som spreds av SVT om tusentals välutbildade som flydde än idag inte har dementerats.

Vi har rapporteringen från USA och Trump under valet som var otroligt partisk…

Rapporteringen om klimatet lämnar mycket att önska. Rena aktivister styr…

Aktivisterna på SVT tycker vi ska äta kallskuret i kylan för att spara el och att det är bra att industrin stänger på grund av höga elpriser.

-Pettersson stoppar där men säger att snart är det ”Sommar i P1”, jag tycker det är småtrevligt att ligga i hammocken och lyssna på sommarpratarna, där passerar många intressanta personer, men jag har aldrig hört någon Sverigedemokrat i programmet. Till P1 har mångfalden inte kommit…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Steget Efter

15 thoughts on “Varför laga något som inte är trasigt?

 1. SVT är lika vänstervridet politiskt som övriga svenska medier. Skillnaden är att de lever i skyddad verkstad om inte behöver ta de ekonomiska konsekvenserna av att tittarna flyr.

 2. SVT är inte trasigt men det fungerar dåligt så en stor service måste göras och de delar som inte till 100% fungerar, måste bytas ut.

 3. Den ”kluvna journalisten” Anna Dahlberg på Expressen. Borde istället ställa sig frågan.

  Varför lagar man inte den så trasiga svenska journalistiken?

  Hur har den svenska journalistiken kunnat spåra ur så totalt, på faktagranskning av alla viktiga sakpolitiska ämnen. Samt på att synen, att det alltid finns ”två sidor av ett mynt”.

  Hon verkar själv vara en del av den nya svenska agenda journalistikens utveckling. Där enfaldig granskning är den nya normen.

  Som ska tycka åt läsaren/tittaren. Inte ge relevant bakgrundsinformation för ett eget tänkande.

  Personligen tycker jag Expressen har försämrats markant i sin journalistiska gärning, under de sista åren. Tydligen är jag inte ensam om den åsikten. Man går helt enkelt i maktens fotspår. För att enbart utöva egen ekonomisk vinning.

  Man levererar mer av icke nyheter (skvallertrams) , ungefär som en svensk damtidning, på bekostnad av viktiga samhällsnyheter.

 4. ”Varför laga något som inte är trasigt?”

  Varför försöka laga något som ändå inte kommer att fungera?

 5. Dom borde ställa sig frågan varför är SD ett 20% parti. Hade man fört en politik för svenska folket. Och makten utgår från folket. Då hade SD varit ett skitparti som liberalerna o MP ett litet parti i ena hörnet. Men nu är det tvärtom och det är ett sunt tecken. Hur mycket än politikerna skriker rasist o nazist så växer SD ändå. Partierna mot folket blir mindre ett sundhetstecken.
  Om media hade skrivit sanningen och inte gått politikernas väg o hjälpt dom så hade inte alternativ media funnits.
  Flesta av dom jag känner orkar inte ens titta på SVT. Varför för att det är vänster. Finns en liten grupp som inte har dator o internet. Dom håller på SVT. Som en jobbarkompis sa i veckan TV4 det är bög tv.
  Varför är det stora målet att gå emot folket hela tiden för journalister o politiker. SVT är ju bara skattefinansierad hjärntvättar tv och påverka människor i rätt riktning. Samma med TV4. Ta bort finansieringen och lägg ner dom.

 6. Allt är bra. Skola, sjukvård, polis, bostäder
  pensionärerna är trygga, lite kriminalitet.
  Assimilationen sker enligt plan.
  Arma land

 7. Opartiska SVT?
  För att travestera Steget Efter:

  ”När en politiker säger något som stämmer lite, men inte helt…Kallar vi det lögn eller halvsanning?
  ” – Det beror på om det är Jimmie Åkesson det gäller.”

  Här tar SVT avstånd från Jimmie Åkesson:

  • Jag är förvånad när Stefan Löfven inte blir rätta av programledaren på SVT när han kallar Jimmy Åkesson Nazist i partiledardebatten.
   Efteråt säger Löfven, ” ja det gick lite fort där”, sedan är det bra.
   SVT opartisk, nja, har Nordkorea demokrati? Ung samma.

 8. Beträffande knivdåden i Vetlanda har artisten, författaren och frilansskribenten Jens Ganman skapat satirteckningen nedan där journalisten och nyhetsankaret Nike Nylander i SVT:s Aktuellt påstås ha framfört den frågeställning som står i pratbubblan på bilden …

  https://word.harrietsblogg.se/wp-content/uploads/2021/03/image.png

  Bildkälla: Utanför åsiktskorridoren

  Nike Nylander har arbetat på SVT sedan år 2004. Hon är dotter till journalisten Titti Nylander, som under många år under 1980- och 1990-talet och början på 2000-talet arbetade på Sveriges Radio. Både mor och dotter således anställda i ”familjeföretaget” Public Service. Källa Wikipedia.

  Video nedan om några fler av familjerna inom Public Service / Media – Swebbtv Embedded med Julia Caesar. Videon publicerades den 31 augusti 2020. Speltid 30:40

  https://swebbtv.se/videos/watch/dc01a136-e761-4b1a-9fd7-1f1795398bf5

  • Bara cett tvättäkta dumhuvud kan ställa en så gonomkorkad
   fråga som i pratbubblan åvan.

 9. Det nya i mycket av argumentationen från journalister och politiker är referenserna till tillrättalagda undersökningar .
  Som man ropar får man svar .

 10. Om Sr och Svt verkligen vore opartiska så skulle inte alternativa medier finnas alls. Det är ju deras brist på opartiskhet som skapat ett behov av alternativ. På exakt samma sätt är det med SD och AFS. Om de andra partierna skött invandring och migration på ett objektivt och ansvarsfullt sätt så hade dessa partier knappast funnits. Att ha monopol eller vara för stora för länge ger automatiskt dessa problem.
  Enkla samband faktiskt men sånt begriper inte vänstervridna för dom har alltid rätt även när dom har fel…..tror dom

Kommentera