Stäng

Inget brott begånget när polisen visiterade advokat Gabriel Barsoum

INRIKES.Inget brott begicks av polisen när advokat Gabriel Barsoum trycktes ner av polisen för att han vägrat att visa legitimation. – Vi har inte inlett någon förundersökning om tjänstefel. Vi ansåg att det inte var ett brott, säger Mats Ericsson, chefsåklagare Särskilda åklagarkammaren.

Gabriel Barsoum, bild från Instagram

Det var i lördags som advokat Gabriel Barsoum färdades i en bil som stoppades av polisen vid en bensinmack i Botkyrka. Förundersökningen om tjänstefel har nu lagts ner.

Enligt chefsåklagaren Mats Ericsson var det ingen slump att polisen var på plats vid den bensinmack där bland annat en flicka sköts ihjäl förra året. Bilen som advokat Gabriel Barsoum var passagerare i, kunde knytas till grov brottslighet och polisen gjorde bedömningen att det kunde finnas personer av intresse i den.

Advokaten ska samtidigt ha haft båda händerna i jackans bröstfickor. Efter att polisen vid upprepade tillfällen ska ha bett honom att visa händerna och han vägrat, så beslöt polisen att visitera honom. Advokaten behåller händerna fickorna, något som kollegan uppfattar som motstånd och berordrar honom lägga sig ner på marken.

Att advokaten hade händerna i fickorna fick poliserna att tro att han hade något att dölja, säger Mats Ericsson.

Gabriel Barsoum säger till SVT att han troligtvis kommer begära en omprövning av ärendet och att uppgifterna om att bilen skulle kunna knytas till brottslighet är felaktiga.

-Pettersson säger att vägra ta upp händerna ur fickorna hade i en del andra länder betytt att herr advokat blivit skjuten på fläcken. Han ska vara tacksam mot poliserna…

Några råd till Gabriel Barsoum: Umgås inte med kriminella. Gör som polisen ber dig. Har du händerna i fickan, ta fram dem när polisen ber dig, om inte är du potentiellt farlig, och kommer hanteras därefter.

TIDIGARE 2021-03-23. Vad är det advokaten inte förstår?

INRIKES. Avokaten Gabriel Barsoum stoppades av polis vid en bensinmack och ombads identifiera sig. När han frågade varför blev han nertryckt och kroppsvisiterad, säger Barsoum.

Ett kort videoklipp från händelsen visar hur han tas ner på marken och att en av poliserna trycker ner honom med sin fot.

”Polisen kan inte bete sig så här om man vill ha ett samhälle med hög tilltro till polisen”, skriver Barsoum på Instagram, och fortsätter med ”vi syns i rätten”.

Kontrollen inträffade i Norsborg i Botkyrka kommun söder om Stockholm i slutet av förra veckan. Advokat Gabriel Barsoum har själv delat ett klipp från händelsen i sociala medier. Det framgår inte vad som föranledde att polisen tog ner advokaten på marken.

Gabriel Barsoum skriver: ”Polisen krävde att jag skulle identifiera mig när jag satt som passagerare i en bil och jag frågade varför polisen ville ha min identifikation. Polisen krävde att jag skulle ut ur bilen och uttalade att jag har något att dölja och det är anledningen till att jag inte identifierar mig. Jag svarade att det är min rätt att veta grunden till polisens fråga. Det slutade med att polisen omhändertog mig för identifiering och genomförde kroppsvisitation, trots att det inte fanns någon laglig grund för polisens agerande.”

Gabriel Barsoum anser att polisernas beteende är ”ett stort problem i förorten” och: ”Jag tvekar kraftigt att polisen skulle agera på samma sätt om jag var svensk. Polisens agerande mot mig är en påminnelse om varför jag ville bli försvarsadvokat.

-Pettersson säger att Gabriel Barsoum, känd för att försvara gängkriminella, och betald med 1.425 i timmen plus moms av Sveriges skattebetalare tydligen inte kunde tänka sig att underlätta polisens arbete och legitimera sig utan att tjafsa. Om polisen frågar efter legitimation så borde till och med en advokat begripa att de vill veta vem han är och inte börja jiddra om varför.

Vanliga människor visar ID när polisen frågar, kaosfolk börjar bråka…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 reaktioner på “Inget brott begånget när polisen visiterade advokat Gabriel Barsoum

 1. Integration fungerar verkligen…. Inte. Spelet ligger som sagt vad inte mellan rik eller fattig, utan i hur man beter sig. Är tveksam till att ”advokaten” fortfarande levt om han gjort samma sak mot polisen i sitt hemland.

 2. Advokaten bör få en varning och dömas till skadestånd för att syssla med sociala experiment när polisen försöker utföra sitt jobb. Han demonstrerar bristande respekt för poliser där polisyrket så ofta innebär livsfara. Sverige behöver inte detta. Det kostar i dyra resurser utan att ge något tillbaks. Det pågår i en ökande omfattning varje dag.

 3. Invasiva arter som planterats in av myndigheter sprider främmande sjukdomar och skitar ned..

  exempel: kanadagås, signalkräfta

 4. Noll integritet och heder, i en svensk kontext. Jag förstår om han inte håller med, verkligen. Det är ju precis detta som integration handlar om, inte primärt skillnaden mellan fattiga och rika, den finns överallt i alla samhällen. Skithålsländer må vara fattiga, men fattigdom har aldrig skrämt Svensson. Nog har det bråkats öppet på gator och torg, men hyckleri har alltid varit ett extra knepigt element. Han får gärna flytta hem igen. Han kallade själv det hela för experiment. Så. Dra åt helvete då!

 5. Mopsiga skitstövlar från Mellanöstern som slickas av vänsterfeminister. Hur svårt är det att göra det polisen ber om? Hade det varit Kina hade han suttit i fängelse. Hade det varit Nordkorea hade han inte levt idag. Han ska vara jävligt tacksam att han lever i Sverige, och göra det polisen ber honom om.

 6. MENA mentalitet… – att inte lyssna utan ifrågasätta, bråka och sen ta på sig ”offerkoftan” för… – ” Det är ju sååå synd om mig”

 7. Jag arbetar i Danmark och kör över med bilen varje arbetsdag och har jobbat där i tjugo år nu och polisen har frågat mig ett tjugotal gånger (nästan endast den danska polisen) om körkort och kollat det hela och alla gånger har det gått helt smärtfritt.

  Jag har ju en personlig registreringsskylt på bilen efter efternamnet på min stora popidol så när jag blev stoppad vid Lernacken mot Sverige så kollade den svenska polisen allt och frågade mig att jag heter ju inte vad skylten står för. Då svarade jag att: säger skylten vad jag heter? Och då förstod polismannen och skrattade och jag fick köra vidare.

  Är du ärlig så har du inget att frukta men jag tror Gabriel hade lite otillåten ”last” i bagaget.

 8. Denna advokat som försöjer sig på att skydda brottslingar ger jag inte mycket för. Han tyckte väl att det passade att vara uppkäftig mot polisen infor sina kriminella kompisar i bilen och blev behandlad därefter.
  Jag har själv blivit ombedd att visa legitimation som passagerare för polisen och det utan att vara invandrare eller spendera min tid med brottlingar.
  Från mig får han noll sympati i sitt jagande efter offekofta.

 9. Det var stake i dom poliserna som inte lät sig imponeras av att någon skrek att han var advokat .

  1. Det betyder inte ett dugg om han är advokat eller något
   annat, lagen gäller även för advokater, fast det kan man
   inte tro när kärringen på Advokatsamfundet uttalar sig

 10. Problemet är advokatens kulturella bakgrund.
  Där han kommer ifrån gör man som man vill.
  Polisen har inte gjort nåt fel men vi kan inte begära att advokaten ska fatta det för hans mentala förmåga är på en mycket låg nivå

 11. Advokater som tjänar stora pengar på att försvara importerade gängkriminella, ska inte tro att de har egna lagar.

 12. Han undrar om polisen skulle ha agerat likadant om han hade varit svensk?

  Det är klart att de inte skulle gjort det, eftersom svensken skulle tagit händerna ur fickorna.

  Men tyvärr, det finns en art av Homo sapiens som inte vill, de skall alltid ha sin vilja annars blir de kränkta, eller som i detta fall sänkta.
  Äntligen gjorde åklagare rätt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: