KU frågar ut Eliasson och Carlsson


PANDEMIN. Dan Eliasson, socialdemokraten som har varit socialdemokratisk statssekreterare, generaldirektör vid Migrationsverket, generaldirektör vid Försäkringskassan, rikspolischef och generaldirektör vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, förhördes idag av riksdagens konstitutionsutskott om den svenska coronahanteringen. Eliasson får bland annat svara på vilka synpunkter hans myndighet hade vad gäller skyddsutrustning.

Steget efter…katastrofen

– Vid varje tillfälle när vi har träffat regeringsföreträdare har vi diskuterat skyddsutrustningsfrågor. Vi har gång efter annan försökt varna, både till regering och myndigheter, att de måste vidta de åtgärder som är nödvändiga, säger han enligt Aftonbladet.

Eliasson säger också att han till en början underskattade viruset, skriver Expressen. Som föredöme lyfter han fram en bifigur i ”Emil i Lönneberga”.

Hellre att vara Krösa-Maja och ropa tyfus än att vara Bagdad-Bob och inte erkänna stridsvagnarna som rullar in, säger han.

Eliasson fick sparken från MSB sedan det framkommit att han rest till Kanarieöarna över jul, trots rekommendationer att begränsa resandet. Nu är Eliasson generaldirektör vid Regeringskansliet med full lön.

Steget Efter

-Pettersson säger att även generaldirektören för Folkhälsomyndigheten, Johan Carlsson, har frågats ut och det är inte lätt att ha beredskap för något man inte tror på…

Folkhälsomyndighetens chef i KU: ”Vi har fått rätt” och det stämmer säkert med något han sagt…

Johan Carlsson är generaldirektör för Folkhälsomyndigheten och Anders Tegnells chef.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “KU frågar ut Eliasson och Carlsson

 • grebom5

  Eliasson fick en tjänst nästan per omgående nu sedan 23/1 GD för SSK en specialkonstruerad tjänst lydande under Justitiedepartementet men placerad på Regeringskansliet.
  Sossarna tar väl vara på de sina, klankulturen råder till 100%.

  Gilla

  • Niklas R

   Även känd som Kylskåpet där de placerar generaldirektörer som har tid kvar på sitt kontrakt som de inte kan sparka men som inte har förtroende att utföra ett jobb längre.

   Gilla

   • Erling

    Från mitt perspektiv är hela denna cirkus obehaglig.

    Sjuk, korrumperad och falsk.
    Ett spel för galleriet som totalt misslyckas.

    Gräsrötterna, medborgarna i vårt förstörda land ser, hör och drar slutsatser!

    Gilla

 • Kent

  Där talar Dan Eliasson kanske sanning för en gångs skull.
  Inget fick konkurrera med genuscertifiering, mångfalldsplaner, intersektionalitet, hbtgcertifiering och en massa annat trams.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: