”Stockholmaren” Tarek El Damerji döms till 14 år i fängelse

VÅLDSVÅGEN. En 27-årig stockholmare har dömts mot sitt nekande till 14 års fängelse för medhjälp till mordförsök i Göteborg, då en bil sprängdes. Mannen dömdes även för inblandning i ett fall där en liknande – men kraftigare – bomb hittades i Åkersberga, skriver tidningen Mitti Stockholm.

I en svart ryggsäck, dold bakom en träskiva på en vind i centrala Åkersberga hittade polisen förra våren delar till en kraftfull bomb, bland annat flera kilo dynamit, sprängkapslar och en fjärrutlösare.

5,2 kg sprängmedel hittat i ryggsäcken i Åkersberga. Foto: Polisen

Nu har Tarek El Damerji skriven i Hässelby dömts till 14 års fängelse av Göteborgs tingsrätt för att ha koppling till bomben i Åkersberga – och för att ha byggt en annan sprängladdning som detonerade under en bil som kördes av Ziad Abouali den 19 mars 2019 i Göteborg. Det var meningen att Ziad Abouali skulle dö men han överlevde.

Bomben i Göteborg var fjärrstyrd, och hade tejpats fast under bilen. Den utlöstes med ett sms medan bilen körde genom ett tättbebyggt område, men föraren överlevde. Dådet var troligen en del av en konflikt mellan kriminella gäng.

Den 27-årige Tarek beskrivs som teknikintresserad och arbetade vid tidpunkten på fritids och som elevassistent på en skola i Stockholm. Han har hela tiden nekat till brott.

Men enligt tingsrätten är bevisen mot honom övertygande. Bland annat hittades DNA-spår på delar i bägge bomberna, och i hans hem fann polisen komponenter för att bygga ytterligare sprängladdningar.

Däremot tycks han inte känt personen som utsattes för attentatet i Göteborg. I stället anser tingsrätten att det är troligt att han tillverkade bomberna på uppdrag av andra.

I mannens telefon fann polisen att han gjort webbsökningar bland annat på ”dödspatrullen medlemmar”, ”gängledare stockholm” och ”kriminella i göteborg konflikt”.

Bomben i Åkersberga hittades av en slump i maj förra året när polisen sökte efter narkotika i ett annat ärende. Den var inte monterad, men innehöll drygt fem kilo dynamitsprängämne i plastslangar och bedöms varit mer än dubbelt så kraftig som den i Göteborg.

Tarek El Damerji, född 1993, skriven i Hässelby döms till 14 års fängelse för medhjälp till mordförsök, medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott samt medhjälp till brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott.

Tarek ska betala skadestånd till Länsförsäkringar på 135.000 kronor. Tareks advokat och målsägarbiträdet får 550.000 kronor som betalas av staten.

Tarek har möjlighet att överklaga inom tre veckor från domens datum.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “”Stockholmaren” Tarek El Damerji döms till 14 år i fängelse

 1. Såssarna importerar ”Flyktingar”, ”Anhöriginvandrare”, ”Arbetskraftinvandrare”. Och dom är mycket väl medvetna om att dessa ”Guldklimpar” aldrig någonsin kommer att bli ”En förtjänst för samhället lite längre fram”. (Nu senast skulle bedrägeriet med de 150 miljarderna också de ”bli en förtjänst för samhället lite längre fram”). Nej, detta ”tillskott” har bara två syften : Att knäcka vårat samhälle och sedan rösta på såssarna. ”Muslimska Brödraskapet” håller i taktpinnen. Svenne betalar för sin egen undergång.

 2. Det är överflödigt att skriva att han dömts mot sitt nekande. Alla kriminella är oskyldiga, om dom får säga det själva.

  • Har skrivit det tidigare,dessa Araber lär sig redan som mycket små,att ljuga och bedraga tillhör livet !!
   Hur skulle dessa annars överleva i sina öknar,och uppe bland Bergstrakterna ? Ha i minne att de som promenerar till oss genom 12 länder inte tillhör de bildade,i övre skiktet !

 3. Ja mera sådana typer, de främjar slutet
  av den ( 50/60/70 talet) de
  Svenska rekordåren. Nä ä, nu ska vi
  tillbaka i elände, kriminalitet och vi ska
  anpassa oss efter en religion samt inte
  åstadkommit ngt värdefullt på 1400år.
  Allt med våra ledares tysta medgivande..
  Arma land.

Kommentera