Stäng

Flicka tvingades gifta sig för familjens heder

INVANDRING. Fadern och styvmodern har förmått dottern och ett ensamkommande afghansk flyktingbarn att mot deras vilja ingå äktenskap enligt afghansk tradition. De döms för äktenskapstvång till fängelse i ett år och nio månader. Enligt båda underinstanser är det försvårande att gärningarna begåtts i en hedersrelaterad kontext och att giftermålet syftat till att återupprätta familjens heder, enligt Svea Hovrätt B 13393-19.

En 53-årig man och en 46-årig kvinnan åtalades vid Nacka tingsrätt för äktenskapstvång mellan mannens underåriga dotter och en pojke som dottern träffat i skolan.
Enligt åklagaren hade mannen och dotterns styvmor – det vill säga 46-åringen – tillsammans genom olaga tvång och genom utnyttjande av deras utsatta situation förmått dottern samt pojken att ingå äktenskap eller en äktenskapsliknande förbindelse, enligt afghansk tradition, med varandra. Detta skulle ha skett i Tyresö genom att ett vigselbevis upprättades av en tillkallad mulla (islamisk ledare red. anm.), vilket bevittnades och skedde med ringutväxling. Samtliga inblandade är afghaner.

Dottern har enligt tingsrätten utsatts för olaga tvång och befunnit sig i en mycket utsatt belägenhet. Även om hon inte protesterade under vigselceremonin är det uppenbart att hon ingick äktenskapet mot sin vilja. När det gäller pojken visar omständigheterna att fadern och styvmodern genom dödshot och utnyttjande av hans utsatta belägenhet har förmått honom att ingå äktenskap med dottern.

Båda dömdes av tingsrätten för äktenskapstvång och påföljden bestämdes till fängelse i två år och tre månader.

Hovrätten konstaterar att dottern vid flera tillfällen har blivit misshandlad av fadern. Vidare har båda målsäganden utsatts för dödshot av allvarligt slag. Som försvårande omständigheter ska beaktas att båda var minderåriga barn, att styvmodern och fadern var vårdnadshavare till dottern och att gärningarna delvis har skett i hennes eget hem.

I likhet med tingsrätten anser hovrätten att de ska dömas för äktenskapstvång. Men hovrätten sänker straffet till fängelse i ett år och nio månader.

-Pettersson läser inget om utvisning så jag antar att rättens ledamöter inte håller med om att detta är en kulturbelastning…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 reaktioner på “Flicka tvingades gifta sig för familjens heder

 1. Varför har vi stamtavlor på hundar o Kreatur, när vi importerar
  folk som är produkter av inavel i flera generationer??

 2. Dom familjerna saknar all heder oavsett om dom gifter sig eller ej
  avkomman blir därefter.

 3. Vi som läser och förstår och drar slutsatser därefter kallas främlingsfientliga.
  Vad ska vi kalla de politiker som inte förstår?
  Sverigefientliga naturligtvis!

 4. Normaltillstånd i Absurdistan, giftermål och omskära unga flickor. Pojkar tycker svenskar att det spelar ingen roll att man är och skär i dessa stackars spädbarn. Det är det inget straff för.

 5. Varför inte båda föräldrarna får enkel biljett hem till sina traditioner är obegripligt.

 6. Hur vanligt är det att mål från tingsrätten som överklagas tas upp i nästa instans? Verkar nästan vara en dyr mer regel än undantag?

 7. Bara ett tecken på en för stor invandring och kravlös. Nu är det på den nivån att vi får anpassa oss. Och det finns inte på min karta. Bara för att politikerna är idioter.

 8. Som framgår av namnet Abzurdistan råder alltmer Islamistiska lager och regler, i detta tidigare civiliserade land i Norden !
  I propagandaorganet HD finns i dag sid-vis med läromedel,över hur vi skall
  behaga dessa Allans parasiter.
  Med vanlig Vänster/MP-ideologi vurmas för de bestar/mördare som for till Syrien,för att slakta deras inhemska befolkning,under IS-parollen. Nu begär deras HD/SDS-skribenter att Absurdien skall hämta ”hem” deras kvinnliga sympatisörer/avelsdjur,från fånglägren.
  Bättre anser Stenbock det vore,om man tog fram de foto då deras ”män” poserade,med sina illdåd. Avskurna huvuden som en form av segertrofé ! Eller varför inte den tillfångatagna Pilot,som i en bur eldades upp till terroristernas jubel ?M.fl. m.fl……

 9. Nejnejnej sånt här ska tystas ner .
  Det är inget vi inom (C) och (S) vill prata om .
  Det ingår i invandringskonceptet .
  I värsta fall låter vi Morgan och Annie prata lite smörja och säga att (SD) hotar demokratin .
  Det brukar funka .

 10. När det gäller utvisning håller jag fullt och fast med Pettersson. Utan utvisning kommer aldrig flickan att kunna känna någon trygghet i vårt land.

  Vad jag kan förstå så har pojken också blivit utsatt. Jag kan inte se att någon har ställts till svars för detta? Gör rättsväsendet skillnad beroende på kön?

  1. Hans släkt har förmodligen betalat för äktenskapet.
   Tradition att döttrarna säljs till partnern i olika syften.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: