Stäng

Vem ska försvara Afghanistan när de afghanska ”männen” flyr till Sverige?

UTRIKES & INVANDRING. Totalt har flera tusen svenskar tjänstgjort under den nära 20 år långa militära insatsen i Afghanistan, den ekonomiska kostnaden uppgår till många miljarder. Minst sex svenska soldater har stupat och över 30 har sårats. Svenskarna har dödat betydligt fler afghaner men om detta finns inga officiella siffror.

Svensk soldat med en KSP 90 i Afghanistan. Bild: Brindefalk from Karlskrona, Sweden – Swedish forces in Afghanistan. Wikipedia

De svenska förlusterna är försumbara i det stora hela om man jämför med andra länders förluster. Insatsen har pågått sedan år 2002, i snart 20 år, och om svensk militär i Afghanistan kan man tycka vad man vill. Men fler svenskar har dött i strider med afghaner i Sverige än i strider med afghaner i Afghanistan.

Det som pågår i Afghanistan är inget konventionellt krig mellan Afghanistan och utländsk militär utan ett inbördeskrig mellan Afghanistans regering/militär och de islamistiska talibanerna.

Samtidigt som detta inbördeskrig pågår deserterar tiotusentals unga vapenföra ”män” från Afghanistan till Sverige medan kvinnor och flickor blir kvar.

Vem ska försvara Afghanistans kvinnor, flickor och friheten? Vem ska bygga upp Afghanistan?

De afghanska ”männen” behövs inte i Vetlanda, Kiruna, Malmö, Stockholm eller Göteborg. De behövs i Afghanistan för att bygga en framtid för afghanerna.

Svensk soldat kommer hem från Afghanistan. Foto: Fredrik Sandberg

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 reaktioner på “Vem ska försvara Afghanistan när de afghanska ”männen” flyr till Sverige?

 1. För mig en icke fråga. För mig är den stora frågan vem ska försvara Sverige. När svenska män är helt hjärntvättade är det dom feministiska kvinnorna som ska försvara Sverige genom att göka med motståndarna och få dom snälla på det sättet.

 2. Nu är det egentligen en icke-fråga. Det är lika svårt att försvara sitt hemland från Sverige som från Iran som minst hälften av afghanerna kommer ifrån.

  Nu är Afghanistan inte helt utan förvar, det måste finnas miljontals kvinnor och barn att försvara landet. OBS! Ironi. 😉

 3. Är det Afghanska män som kommit till Sverige. Alla ansvariga myndigheter har ju gång på gång förklarat att det är barn som kommit.

 4. Dessa typer ser svensk hygglighet som
  en svaghet. Därför föraktar de oss.
  Arma land

 5. Du kan leda fram hästen till vattenhon Men du kan inte tvinga den dricka.
  Samma sak med den så kallade integrationen

 6. Naturligtvis är det svårt för en invandrare, eller rättare sagt så gott som omöjligt att integreras i Sverige. Har du inte heller ett jobb så kan du glömma Sverige och återvända hem.

  Det är lättare var som helst i världen att finna vänner bland likasinnade än i Sverige.
  Jag har bott i sju svenska städer och har bott i lika många främmande länder, jag har svenska vänner men minoriteten har jag mött i Sverige, det övervägande flertalet av svenskarna i utlandet.

  Det är betydligt lättare att bli kompis i vuxen ålder med folk vilka jag träffat utanför sitt eget land då är det flera parametrar som stämmer äventyrslust, inte rädd för andra kulturer, med andra ord ett öppet sinne för något annorlunda men med bibehållen respekt för traditioner.

  Färger på skinnet är på intet sätt bestämmande hur människan samsas med andra, ej heller hur ärliga de är.
  Jag har lånat ut pengar till afrikaner, vita från USA inga papper skrivna endast orden, jag litar på att du inte förstör ditt goda rykte eller den respekt du vill ha från mig för några hundra dollar.
  Ingen gång har jag blivit blåst på stålarna.

  Jag hävdar bestämt att innan du kan bli vald till Riksdagsledamot måste du ha minst 5 års yrkeserfarenhet i ett främmande land, helst inom ett privatägt företag. Jobb hos SIDA vore en belastning.

 7. Ta hem alla svenskar hit och skicka hem ALLA afganer till sitt eget land. Det blir bäst så

 8. Terrorn i Vetlanda är bara början
  Av Egor Putilov på Samhällsnytt Opinion den 7 mars 2021

  Delictat

  Enligt uppgifter till Samnytt var alla offer i Vetlanda svenska män mellan 30 och 75. Med andra ord handlar det om ett rasistiskt terrordåd med målet att hämnas på svenskar för inbillade orättvisor – precis som vid attacken på IKEA i Västerås 2015 som det mest kända exemplet. Samma Sverigehat ligger egentligen bakom de många dagliga övergreppen, förnedringsrånen och våldtäkterna riktade mot svenskar.

  En stor del av svenskar verkar dock inte förstå bakgrunden till det hat mot Sverige som frodas i förorterna. ”Vi gav dem asyl, svenska pass, betalar för deras uppehälle och ändå hatar de oss, kastar sten på ambulanser och bränner skolor,” – så här brukar det låta lite förenklat. Det verkar vara en gåta som förbryllar många i Sverige: oavsett den så kallade relativa fattigdomen har ju de flesta migranterna fått det oändligt mycket bättre här än exempelvis i hemlandet Somalia eller Afghanistan. Så varför hatar de oss? – frågar de sig.

  I den här krönikan försöker jag att ge svar på den frågan samt förklara varför terrordådet i Vetlanda bara är början och att läget kommer att bli mycket sämre. Som journalist och invandrare själv har jag ett brett kontaktnät bland Stockholms olika diasporor – från de så kallade nyanlända som just har kommit till Sverige till dem som är födda här men ändå känner sig utanför det svenska samhället. Under mina resor till flyktingläger i Grekland och i andra länder skaffade jag mig inblick i vilka krafter som driver de migranter som kommer hit.

  Jag kommer väl ihåg Samir från Afghanistan som jag träffade 2011 i mottagningscentret Fylakio vid den grekisk-turkiska gränsen. Han hade just korsat gränsfloden illegalt och var nästan galen av lycka över att hans långa resa till Europa hade kommit till ett slut. Det hoppades han på i alla fall. Han ville åka till Sverige och svarade så här på min fråga om hur han ser sitt liv om 5-10 år.

  Slut delcitat

  Läs gärna fortsättningen av Egor Putilovs mycket trovärdiga och skrämmande utveckling av afghaninvasionen som han beskriver i opinionsinlägget på Samhällsnytt:

  https://samnytt.se/terrorn-i-vetlanda-ar-bara-borjan/

  1. En stor del av hatet kan vi tacka våra sverigehatande politiker och medier som medelst föraktfull propaganda nedvärderar allt som är svenskt. De som kommer hit från illa fungerande skurkländer gör ju bara hatarna till viljes.

 9. Kalla hem militären omedelbart. Deras jobb består i att skydda narkotikakarteller. Tänk att offra livet för att narkotikaleveranserna inte ska bli rånade I Afghanistan. Ge afghanerna i Sverige en bössa och skick hem dom.

 10. Afghanen Tamim Sultani, Ja hen varit i sitt hemland hade han kunnat utöva sin ”hobby” ostraffat !

  1. Förstår vad du syftar på men även här i Abzurdien kommer han njuta ett behagligt liv,i våra s.k. fängelser ! Full betjäning och hyggligt inrett rum med TV,och andra moderniteter !!
   Dessutom kommer hans Allan,med en gåva av reserverad plats,i deras Paradis !
   Tror inte dessa Opium-drängar,har det lika bekvämligt i Afghanistan.

 11. Det är märkligt att yngre afganska män är ett problem i ett så avlägset land som Sverige.
  Hur blev det så här?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: