Socialdemokraten Shatila Salami dömd för 33 fall av bidragsbrott

SOCIALDEMOKRATISK SOLIDARITET. Demonstrationen den första maj 2020 handlar om att sända ett budskap. Shatila Salami, 31, var fanbärare under marschen mot Folkets park och pekade på vilket Sverige hon vill se i framtiden. – Den här dagen står vi upp för solidaritet och frihet, oavsett bakgrund. Tillsammans måste vi arbeta för att bygga upp Sverige. Mitt engagemang kommer från min pappa, han arbetade som politiker. Själv sitter jag i stadsområdesnämnden så även jag är förtroendevald, säger Shatila Salami till Expressen/Kvällsposten.

Shatila Samali (S) Foto: Mona Hadad/SR

I protokollsutdrag från Malmö stads kommunfullmäktige den 3 september 2020 kan man läsa: “Shatila Salami (S) har avsagt sig uppdraget som ersättare i hälsa- vård- och omsorgsnämnden
samt sitt uppdrag som nämndeman i Malmö tingsrätt”.

Den 10 december 2020 döms Shatila Salami i Malmö tingsrätt B 7410-20 till villkorlig dom och dagsböter 40 om 270 kr.

Shatila Salami har i Malmö, Malmö stad, vid 33 tillfällen enligt nedan uppsåtligen lämnat oriktiga uppgifter till Försäkringskassan vid ansökningar om tillfällig föräldrapenning, vilket orsakat att felaktiga belopp betalts ut i enlighet med vad som anges nedan. De oriktiga uppgifterna har bestått i att Shatila Salami i ansökningarna uppgett att hon tvingats avstå från arbete för att vårda sjukt barn, när hon i själva verket antingen har arbetat eller varit frånvarande från arbete av annan anledning. Eftersom brottsligheten
sträcker sig över lång tid och får anses skett systematiskt, ska samtliga gärningar bedömas som brott av normalgraden.

Malmö Tingsrätts bedömning: Shatila Salami ska dömas för bidragsbrott. Följande är till att börja med utrett. Shatila Salami har vid de tillfällen som åklagaren har angett ansökt om tillfällig föräldrapenning, vilket lett till att de belopp som åklagaren har angett har betalats ut till Shatila Salami. Vid 26 av de tillfällen Shatila Salami har ansökt om ersättning för har hon arbetat. Vid ett tillfälle har hon haft semester, vid tre tillfällen har hon varit sjuk själv och vid tre tillfällen har hon varit frånvarande av annan anledning. Detta innebär att Shatila Salami i objektiv mening har gjort sig skyldig till bidragsbrott. Frågan är om Shatila Salami har haft uppsåt och därmed även i subjektiv mening gjort sig skyldig till brott.

Shatila Salami har berättat följande. Hon kunde inte systemet och hade ingen som kunde hjälpa henne. Hennes barn har varit sjukt vid alla tillfällen hon ansökt om ersättning för. Hon trodde att hon vabbade eftersom barnet var sjukt. Hon trodde också att det var okej att arbeta eftersom hon inte fått någon information om att hon inte fick arbeta när barnet var sjukt. Det rör sig om en missuppfattning från hennes sida. När hon har arbetat, och barnet varit sjukt, har barnet antingen varit hos hennes mamma eller följt med sin pappa till hans arbete. Hon trodde att hon fyllde i blanketterna rätt och att man fick pengar för att barnet var sjukt. Hon vet inte vad förvärvsarbete betyder. Hon vet inte varför man skulle få ersättning för att barnet inte kan gå till dagis, men man betalar ju för att barnet ska gå på dagis och fritids.

Tingsrätten gör följande bedömning. Shatila Salamis förklaring till varför hon ansökt om ersättning för dagar då hon inte avstått sitt arbete för att ta hand om sitt sjuka barn framstår som osannolik. På blanketten från Försäkringskassan som Shatila Salami fyllt i och skrivit under på heder och samvete vid samtliga tillfällen finns rubriken ”dagar jag ansöker om ersättning för då jag har behövt avstå från förvärvsarbete”.

Under den rubriken har Shatila Salami fyllt i uppgifter om ”tiden jag vabbat” och ”skulle ha arbetat”. Shatila Salami har också vid ansökningstillfällena fyllt i svar på frågan ”har den andra föräldern arbetat under tiden du stannat hemma och vårdat barnet”. Tingsrätten är av uppfattningen att blanketten för ansökan om tillfällig föräldrapenning är mycket tydligt utformad. Mot bakgrund av detta och att det rör sig om 33 tillfällen under en tidsperiod om drygt två år menar tingsrätten att Shatila Salamis förklaring om att det skulle röra sig om ett missförstånd är så osannolik att den kan lämnas utan avseende. Det innebär att Shatila Salami har lämnat de oriktiga uppgifterna med uppsåt. Hon ska därför dömas för 33 fall av bidragsbrott i enlighet med vad åklagaren har begärt. På grund av att brottsligheten sträcker sig över lång tid och får anses ha skett systematiskt ska samtliga gärningar, trots de låga beloppen vid varje enskilt tillfälle, bedömas som brott av normalgraden.

-Pettersson säger att Shatila Salami ljuger, är islamist en utstuderad bidragsbrottsling. Att hon inte förstått är obegripligt, damen är uppvuxen i Sverige och pratar väldigt bra svenska. Hon är dessutom duktig på att kräva sina påstådda rättigheter. Shatila som verkar ha fått sitt namn efter att palestinskt flyktingläger i Libanon har gått på Öresunds-gymnasiet, Malmö högskola, var första kvinna med slöja i Försvaret och först med slöja vid Räddningstjänsten syd där hon arbetar som instruktör.

Shatila Salami har även varit med i Sveriges Radio P3, SVT Barnkanalen, årets Pridebild, med mera.

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

Shatila Salami Bild från Facebook

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Socialdemokraten Shatila Salami dömd för 33 fall av bidragsbrott

 1. Sååå besviken. Jag är själv muslim och är född här i Sverige. Islam förespråkar inte sånt här beteende. Det hon har gjort är en synd och hon kommer straffas av Gud på domedagen.

 2. Bedragare och fuskare kanske passar S. Hur, som helst verkar S-värdegrunden vara bottenlös. Jag läste om antisemitismen i Malmö skolor, som ingen heller bryr sig om att ta itu med. Som sagt var. Tänk om hela Sverige skulle bli som Malmö.

 3. Det sitter absolut i generna. De får fusket inpräntat i kroppen redan i späd ålder. Fusket uppfattas som fullkomligt normalt. De ser hur egoistiskt föräldrar och släktingar uppträder hela uppväxten, så när de själva får chansen att luras så tar de den. De har ingenting i vår civilisation att göra.
  Vi kommer aldrig att få dem att ändra beteendet och dessutom så hatar och avskyr de flesta av dem oss.

 4. Fuskpellar blir dom redan som små, det insuper dom med
  modersmjölken, men beslut om att visa håret det vågar
  hon inte ta, så det är väl bara på det ekonomiska området
  hon känner sig fri.

 5. Även f.d nämndeman, hmmm
  Sen förtroendevald med. Och Malmö. Koincident?
  Undrar om inte Malmös bidrag från övriga Kommuner förtjänar en rejäl granskning f.ö

 6. Nu förstår jag inget .
  Lura staten är väl inget brott för en sosse.
  Då skulle varenda bildningsförbund och muslimförening skaka galler .
  Kanske är så att alla människors lika värde inte betyder något för regeringspartiet.

 7. Har inte sett en endaste rad,om denna lönsamma S-invandrare i Aftonslasken ! Någon som sett det i X-pressen ?

 8. Hon är nog bara en av många som hittar på finurliga sätt att tillskansa sig pengar av dem som ”flyr” till Sverige.

 9. Sjukförsäkringssystemet byggdes upp av svenskar för svenskar som är lojala med sitt fosterland…….

 10. En “förtroendevald ” som låtsas att inte kunna elementära regler.Hmm….Systematiskt utnyttjande av vårt bidragssystem tycks vara mer regel än undantag nuförtiden.FK har mycket att gräva i om man får dom resurserna till sitt förfogande.

 11. Satan svetsarsteffe förbered dig för tuffa frågor ikväll i direktsändning.
  För visst blir han slaktad av våra skattefinansierade skjutjärns reportrar i typ agenda?

 12. EN RIKTIG SOCIALDEMOKRAT!

  Och en del röstar FÖR detta, de röstar på Stefan Löfvens Socialdemokraterna.

  Socialdemokraterna spottar dig i ansiktet…och ändå röstas det på dessa 🐍 🐍

  Tänk nu själva !!! och rösta bort Socialdemokraterna, för ett ansvarsfullt, rättvist och förståndigt Sverige 🇸🇪

  • De cirka 2 miljoner utlandsfödda som röstar på s, mp eller v är nöjda.
   S behöver inte svenska röster längre.

 13. Om hon kunde trots bra svenska så kan många fler. Att uppenbarligen ljuga för oss otrogna är i hennes värld inget brott förmodligen ger de henne högre status i vissa kretsar.
  Tror mig minnas någon frågade häromdagen vad gör ledarna med mina skattepengar, här var en anledning att de försvinner likt en isbit i Hades.

Kommentera