Europas första narkotikaubåt hittat

BROTTSLIGHET. Spansk polis har beslagtagit vad som tros vara den första narkotikaubåt som byggts i Europa, uppger Europol. Den nio meter långa ubåten hittades i en lagerlokal i Malaga. Ubåtarna, som aldrig är helt under vatten, används av narkotikasmugglare för att undgå kustbevakningen och andra myndigheter.

Bild från Europol

I november 2019 beslagtog spansk polis en ubåt fullastad med kokain, men den var byggd i Latinamerika där de nästan är vardagsmat.

Ubåtsbeslaget i Malaga ingick i en insats koordinerad av Europol med poliser från Colombia, Nederländerna, Portugal, USA och Storbritannien. Totalt greps 52 personer och förutom ubåten avslöjades också ett narkotikalaboratorium i Barcelonaområdet.

-Pettersson tänker på ”…besöker man ett svenskt fängelse ser man en mycket mörkare bild, en närmast chockartad bild. För bland de intagna på fängelse är invandrarnas överrepresentation mycket större än vad man kan utläsa ur brottsstatistiken. Jag överraskades själv av denna syn när jag besökte Norrtäljefängelset förra året för att hålla ett föredrag. Så gott som alla fångarna kom till gymnastiksalen och det var ju lätt att se att svartskallemajoriteten var enorm (idag 75 % på just det fängelset)…”

”…Anledningen till att fler invandrare än svenskar dras in i narkotikasmuggling är mest att invandrarna har vissa talanger som är nödvändiga i sammanhanget men som helsvenska förbrytare saknar. De talar exempelvis kurdiska, arabiska och spanska, vilket underlättar om man ska göra affärer på de språken…”

”…det är inte särskilt lönsamt att stå i grönsaksstånd i Rinkeby centrum och redan nu har de alldeles för stora utgifter (hasch, eventuellt redan nu tyngre droger) för att ha tid med ett anständigt liv. De försörjer sig i huvudsak på småbrott, säg inbrott och väskryckning…”

”…Bara genom pengar kan man skaffa sig mänsklig värdighet och mycket pengar ger mer mänsklig värdighet än lite pengar. Pengar skaffar man inte i farfars grönsaksstånd utan genom brott…”

Ovanstående skrevs av extremisten Jan Guillou i januari 1996 och publicerad på den främlingsfientliga hatsajten Aftonbladet. Idag låter som ni vet Jan Guillou och Aftonbladet helt annorlunda, för att citera Guillou en gång till  ”…Denna gällande politiska moral, att förtiga olämpliga fakta, hindrade alltså länge all vettig journalistik i ämnet invandrare och brott. Följaktligen kunde denna brottslighet utvecklas i fred under lång tid…”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Europas första narkotikaubåt hittat

 1. Vidare har det idag åter hänt att en ”50-årige man” i sin lilla bil for fram i hög fart i Leipzig.
  Efter att har kört kulle ett trafikljus,fortsatte han färden mot en grupp människor,som stod och väntade,vid en Spårvagns-hållplats.
  Tre personer dödades och andra blev svårt skadade.
  Det som gör Stenbock misstänksam är,att det är mystiskt tyst från alla håll i ärendet. Vill därmed inte påstå det är en av berikarna som varit i farten, men utesluter inte en parallell till Drottninggatan !
  Det sista raderna anger,att ”föraren” är i polisens förvar…..

 2. ”Ubåtarna, som aldrig är helt under vatten …..” låter konstigt i mina öron. Jag hade skrivit ””Ubåtarna, som aldrig är helt under vattenytan ……”. Men det är jag det.

 3. För några år sen diskuterade jag det med en släkting som
  jobbar inom kriminalvården, då sa han att 70 % varm importer,
  undra om inte det stigit några procent sen dess, så det ser
  MÖRKT ut!

 4. Sa inte oraklet Mona S. att i Sverige finns ingen kultur?
  Hon glömde den allra största kulturbäraren, tystnadskulturen, vet inte hur många gånger jag blivit tillsagd ”bråka inte, vi kan ändå ingenting göra åt saken.” eller ”det är ju så det är, ingenting att bråka om.”
  Visselblåsarna vem det än är i vilken organisation eller företag, se till att de oriktiga kommer i dagen, om inte kan ingen rätta till det hela.

 5. Jan Guillou har säkert klart för sig hur saker och ting förhåller sig men ska han stanna inne i pkvärmen så får han sjunga med i pkkören.
  Gjorde han inte också ett program om familjen Zs överrepresentation av brottslighet i Malmö.

Kommentera