En vintersaga om ett land som försvunnit


INVANDRING. Det var en gång ett folk som var kända för att vara tystlåtna, ärliga, arbetssamma och uppfinningsrika. Folket stretade på i det ogästvänliga landet i norr och genom århundradena blev landet sakta bättre tills det en gång lämnat fattigdom, elände och svält bakom sig och blivit ett av världens bästa och rikaste länder.

Efter rekordåren under 1950 och 1960-talen var vi rikast i världen 1974. Året efter, 1975, beslutades att Sverige skulle bli mångkulturellt.

Vi uppfann lättbetong, tetrapack, sfäriska kullager, säkerhetständstickan, separatorn, AGA-fyren, STDMA som är en grundläggande del av AIS-systemet, vilket används inom den globala sjöfarten för att identifiera och lokalisera fartyg, skiftnyckeln, propellern, dynamiten, trepunktsbältet, rollatorn, pacemaker och mycket mer.

Men så hände något, arbetskraftsinvandringen som alltid förekommit i liten skala, folk kom hit som gästarbetare, de arbetade sparade pengar och åkte hem eller assimilerade sig, blev svenskar och stannade kvar. Den arbetskraftsinvandringen ersattes den 27 februari 1975 av en enig riksdag med ett beslut om att Sverige skulle bli mångkulturellt. Vi ersatte gästarbetarna med bidragsinvandring.

-Pettersson vill påminna om det gamla landet, Sverige, ett vemodigt, vindpinat land i norr, där vanligt folk stretar sig fram och gör så gott de kan. 37 år har gått sedan Ted Ström skrev låten ”Vintersaga” om ett annat land och en annan tid.

Ett politiskt experiment som förstör vårt land och de ansvariga förnekar fortfarande vad de håller på med…

Vad hände med det landet och varför?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “En vintersaga om ett land som försvunnit

 • Invandrare1957

  På åttiotalet kom jag till Skalskör Danmark och skulle lasta gasol butan blandning. Möttes av sura gubbar buttra. Försökte vara trevlig. Tilll slut berätta jag att jag var från Finland. Det var som att slå om en strömbrytare dom blev supertrevliga finländare gillar vi sa dom. Men svenskar tycker vi inte om stöddiga och vet bäst. Jag kom ner flera gånger vi hade många diskussioner om det.
  Nu vet våra politiker bäst och har bestämt sig för att göra Sverige till det mångkulturella paradiset. Och det går inte att stoppa erkänna att man har gjort fel finns inte på kartan. Titta på Corona vilka vet bäst joo svenska experter och fel har man inte även fast det har dött mest människor i Corona i Norden. Det visade danskarna också i Sverige kan ni bara gå så här händerna från ansiktet nästa rakt framåt. Sen i Danmark så går vi så här och händerna från ansiktet 45 grader åt sidan. Frågan är om dom inte hade rätt. Vi är enkelspåriga det är väl sanningen när vi inte kan erkänna att vi hade fel med invandringen o nu Corona. Utan dölj det o brunsmeta folk som protesterar istället. Låt kvinnor våldtas och våra äldre dö i Corona. Man är så enkelspårig så man kan inte stänga gränserna för Sverige ska vara ett öppet land. Inte Sverigedemokraterna stängda land. Låt oss alla dö istället. Hoppas invandrarna är snälla mot oss när dom tar över. Eller hur var det.

  Gilla

 • Ingen särskild

  Jerry Williams gör den bäst..

  Gilla

 • Olof.p

  Sossarna valde att skatta ihjäl invånarna i Sverige. Många flyttade utomlands, men en opponerade sig emot att hon skulle betala mer skatt än de pengar hon tjänade. Varför belastar inte denna vansinneshistoria socialdemokraterna? Dom skriker på Sverigedemokraterna att dom är nazister, men de som stått nazisterna närmast är Sossarna själva.

  Gilla

 • centurion

  Vetenskap och forskning, högskolor och universitet, måste numera vara PK, HBTQ, Genus, Feminism och värdegrunds-certifierade. Hur ska det kunna komma något vettigt ur detta feltänk ? Likriktad utveckling påskyndar bara färden mot avgrunden och fördumningen. Nej, självständighet och modet att våga gå MOT strömmen, skapar förutsättningar för en framgångsrik utveckling. Se bara på Einstein, Kopernikus, Phytagoras, Archimedes eller Marco Polo. Ifrågasatta och hånade för sina egenheter, men senare hyllade för sina snillen av den senfärdiga omgivningen.

  Gilla

 • eugenecork


  …folket i detta land fullkomligt älskade att bli nertrampade
  under nästan ett årtusende…de fick testa viss frihet under
  nästan ett halvt sekel, något de ganska så snabbt ångrade
  och idag me snabba steg tillbaka in i ett medeltida mörker!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: