Stäng

Vad är bra med islam?

ISLAM. För några dagar sedan kallade Sverigedemokraten Richard Jomshof islam för en ”avskyvärd” ideologi och religion. De flesta medier glömde bort att redovisa det lilla ordet ”ideologi”, men frånsett det har jag aldrig hört något om vad som är bra med islam i Sverige, Europa och världen. Sanningen är att det finns inget bra med islam. Vi har facit över hela världen sedan 1400 år.

Luai Ahmed har flytt från muslimska Jemen och vet vad han pratar om, Emmie från kanalen Riks intervjuar Luai Ahmed nedan. Han var med i SVT:s Sverige Möts.

Om Luai Ahmed på bloggen…

”Islam vårt största utländska hot” – skrev Jimmie Åkesson i en debattartikel i Aftonbladet den 19 oktober 2009.

Det finns 22 arabiska länder. Dessa länder tillhör världens rikaste med sina enorma oljeresurser och inkomster, trots det har den arabiska regionen världens högsta arbetslöshet. Den ekonomiska tillväxten är så långsam att det tar 140 år att fördubbla inkomsten för invånarna mot 10 år på andra ställen på jorden.

Från Expo/Eskilstunakuriren. Vi har inte har publicerat några hyllningar till NMR. De ljuger.

De arabiska länderna ligger långt efter andra delar av världen när det gäller vetenskap och forskning. I regionen finns endast 371 forskare på 1 miljon invånare medan snittet i världen ligger på 979.

Både utbud, efterfrågan och spridning av vetenskap är präglad av ineffektivitet och brist på innovation. I de arabiska områdena bor cirka 5 procent av världens befolkning men bara 1 procent av världens böcker produceras här. När det gäller patent och uppfinningar är de arabiska länderna så gott som helt frånvarande. Det finns inte fria medier eller oberoende domstolar.

I den arabiska regionen drömmer hälften av alla unga om att emigrera. Anledningen är brist på möjligheter. De arabiska länderna rankas sist när det gäller medborgerliga fri- och rättigheter, särskilt för kvinnor är situationen svår men även minoriteter och oliktänkande förföljs. I dessa länder lever det ungefär 300 miljoner invånare som styrs av olika auktoritära regimer som arvsmonarkier, militärdiktaturer, religiösa styren eller sekulära nationalister.

Araber är inte dummare än andra människor men det är något fel när så mycket elände samlas i en del av världen. Det felet är Islam. Islam går inte att förena med demokrati och demokrati behövs för utveckling och frihet. Därför bör vi hindra islams utbredning både är hemma och i övriga världen och hjälpa araberna att bli de stolta och fria människor de borde vara.

Tommy Pettersson

Den 3 maj 2009 publicerades ovanstående insändare i lokaltidningen Södermanlands Nyheter, där Eva Burman numera är chefredaktör. Det var en annan tid, det gick fortfarande att kritisera invandring och islam. Siffrorna och fakta kom från FN och Arab Human Development Report 2005. 

Några år senare, den 26 februari 2016 hade journalisterna och media förändrats. Då hade insändaren med fakta från FN förvandlats till rasism. Då påstod Eskilstuna-Kuriren, där Eva Burman var och är chefredaktör och att rektorn på Europaskolan, Tomas Axelsson, delat ett inlägg från en känd ”rasistisk sajt” på sitt Facebook-konto. Europaskolans rektor säger att det var ett misstag, och kommer att vara mer källkritisk framöver, naturligtvis för att Axelsson var rädd  om jobbet. Jag mejlade honom och förklarade att allt är fakta från FN, men det kom aldrig något svar.

Skärmdump från Eskilstuna-Kuriren.

-Pettersson menar att hade Eskilstuna-Kuriren bemödat sig om att kontrollera fakta så hade rektorn sluppit att skrämmas till tystnad. För övrigt är de 22 arabiska länderna idag ännu värre och det beror fortfarande på islam och det kommer inte att bli bättre så länge etablissemanget kryper för en ideologi värre än nazismen.

Arabförbundets 22 medlemmar, vissa säger att det borde vara 23 men Sverige är inte där ännu.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “Vad är bra med islam?

 1. Från Petterssons blogg, 2016:
  ”Att islam har svårt att samexistera med andra religioner visas mycket tydligt i Brunei. Sedan ett par år har man infört sharialagar, gällande för alla, dvs även för kristna, hinduer med fler. Nu meddelar Bruneis styrande att nybyggen av kristna kyrkor eller tempel för budister och hinduer inte kommer att tillåtas i framtiden.”
  ”När mussarna får makten”:
  https://petterssonsblogg.se/2016/10/03/nar-mussarna-far-makten/

  Islamiska stater vägrar att följa FN:s universella deklaration om de mänskliga rättigheterna, och har därför skapat en egen deklaration som bättre passar deras världsbild, nämligen den s.k. Kairodeklarationen, dvs rättigheter sett ur ett islamiskt perspektiv.

  Regeringskansliet (av alla) har publicerat ett dokument som visar hur ett land kan se ut vars styre grundar sig på islam, nämligen Brunei. Av dokumentet framgår följande:

  Bruneis konstitutionen slår fast att islam ska vara.landets statsreligion. Sharia-systemet förbjuder förtal av islam.

  Särskilda uppgiftslämnare har till uppgift är att rapportera om någon agerar i strid med sharia-systemet eller är politiskt oliktänkande.

  Omfattande inskränkningar råder i mötesfriheten. Polistillstånd krävs för offentlig samling av tio personer eller mer. Att strejka är olagligt och kollektiva förhandlingar existerar inte. Kontakter med den internationella fackföreningsrörelsen är inte tillåtet.

  All offentlig underhållning så som musik- eller teaterföreställningar förhandsgranskas av en censurinstans. Lagen medger spöstraff och fängelse för minderåriga. Barnaga förekommer och är inte förbjudet i lag. Könsstympning är vanligt förekommande och genomförs i regel under barnets första 40 dagar i livet. Undervisning i andra religioner än islam får inte förekomma i skolorna, och i praktiken råder begränsningar för buddism, kristendom och andra trosyttringar att verka.

  Enligt islamsk familjerätt har män och kvinnor olika rättigheter. Samtidigt är kvinnor fortsatt kraftigt underrepresenterade på beslutsfattande positioner i samhället. Den enda kvinnliga ministern tvingades lämna regeringen vid den senaste regeringsombildningen i oktober 2015.

  Sexuella handlingar mellan personer av samma kön är förbjudet enligt lag och kan leda till fängelse i upp till 10 år. Lagen omfattar såväl muslimer som icke-muslimer.

  Brunei tar inte emot några flyktingar oavsett skyddsskäl och man har inte anslutit sig till 1951 års konvention om flyktingars rättsliga ställning.

  Införandet av den nya strafflagstiftningen enligt sharia-systemet, innebär att straffskalan kommer att inkludera påföljder som stening (till döds) för sexuellt umgänge utanför äktenskapet, stympning (att en kroppsdel huggs av) som straff för stöld och spöstraff för abort eller bruk av alkohol. Sharia-lagstiftningen omfattar såväl Bruneis muslimska som icke-muslimska befolkning, inklusive utländska medborgare.

  Följande 8 centrala konventioner om mänskliga rättigheter har inte ratificerats av Brunei:

  Konventionen om medborgerliga och politiska rättigheter,
  Konventionen om ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter,
  Konventionen om avskaffandet av alla former av rasdiskriminering,
  Konventionen om avskaffandet av alla former av diskriminering mot kvinnor
  Konventionen mot påtvingade försvinnanden
  Flyktingkonventionen,
  Konventionen mot tortyr
  Romstadgan för internationella brottmålsdomstolen,

  https://www.regeringen.se/498cde/contentassets/64eaedb758f9424cb4c379f901c813d4/brunei—manskliga-rattigheter-demokrati-och-rattsstatens-principer-201….pdf

 2. Idag har Propagandakanalen SVT i varje nyhetssändning
  lokalt o regionalt trumpetat ut att hur många som stoppas vid
  Brofästet från Danmark, för att göra detta har man dammsugit
  alla Skånska polisstationer på folk för att sätta stopp för
  Danskarna? Merparten av Danskar som ska till Bornholm
  reser över Ystad, så dom måste köra över Bron?

  Men Hur är kontrollerna på flygplatsen Arlanda på alla dom
  som kommer från Mena med flyg??? Förmodligen ingen?
  Att sända denna nonsensnyhet från morgon till sena kväll
  visar på SVT s agenda.
  Man har heller inte med ett ord nämnt Att M var beredda att
  skriva samarbetsavtal med SD? En icke nyhet för SVT (s)

 3. Det som är förvånande med Sverige är att det kan vara personligt kränkande att skriva sanningen.
  Tänk om vi kunde hitta en medicin som kunde bota vänsterfeminism. Då kanske allt kunde bli som vanligt igen.

 4. Nu i mars blir det 64 år i Sverige och svensk kultur. Jag vill att vi är stolta över Sverige och svensk kultur. Och stolt över svenskarna. Och Norden för mi är islam en sak som inte hör hemma i Sverige. Vill man inte leva efter svensk kultur hör man inte hemma i Sverige och ska inte vara här. Det säger mig min erfarenhet o åsikt. Jag har haft detta vackra land till låns. Och är stolt över det och det fantastiska liv jag har haft. Även fast jag har anfader som hette Samuelsson och kom som knekt till Finland. Och blev kvar där. Man ska vara ödmjuk och har bott hela mitt liv i Södertälje och sett en kultur som är stolta över sin kultur och ser ner på den svenska. Och kallar sig svenskar och mer högutbildade än svenskar. Ödmjuka som pissnödiga kobror. Jag har själv sett t-shirtarna på sjuttiotalet. Vi ska ta över Södertälje. Ödmjukt från början. Det var invandrartjejer på varuhuset Kringlan. Min åsikt är fortfarande finns ingen bra invandring även fast jag är här.

 5. I Malaysia verkar det som om islam fungerar och i Singapore samsas ett antal olika religioner som islam, kristendom och buddism utan problem. Är det nått särskilt med asiater som kan få saker att fungera som inte araber och perser klarar av

 6. Islams religion är nertecknad i Koranen och Islamtrogna följer den mer eller mindre efter noter, de som följer mindre anses som otrogna och får därför fysiskt straffas till och med med döden däribland alla andra religioner och ateister, med andra ord är hela värden Islams fiende och Islamisterna agerar efter det !

  1. Islams historia, som den kan bevisas är:
   Kalifen Adb al-Malik i Damaskus bestämmer sig för att utmana romarna och börjar skapa en egen religion baserad på den gamla arabiska abrahamitiska tron under 680-talet.
   Därefter bygger han, 691, Klippmoskén eller Klippkupolen i Jerusalem som ligger ovanför kristendomens heligaste kyrka, Heliga Gravens Kyrka. I den låter han hacka in motsägelser till kristendomen och treenigheten, istället är den välsignade (mohammad) Jesus endast en profet.
   693 slår han de första islamiska mynten där trosbekännelsen finns med.
   Därefter går det lite långsamt, fler steninristningar visar att den nya tron börjar ta fart men inget direkt händer, riter fastställs och de gamla moskérna som nabateerna byggde blir deras nya heliga tempel och Petra den heliga staden. Sedan blir det ett inbördeskrig mellan umaayderna och abbasinerna om makten över araberna. Nu börjar även koranen skrivas och den skrivs under inbördeskriget i området runt dagens Bagdad. Kriget vinns av abbasinerna som färdigställer koranen runt 750 ekr.
   Nu börjar abbasinerna att förespråka mohammad, den välsignade profeten, som profeten Mohammad.
   Under 800-talet börjar siran/ biografin om Mohammad skrivas även under 800-talet flyttar abbasinerna heligheten från Petra till den nybyggda staden Mecka.
   På 900-talet skrivs haditherna som talar om hur man ska tolka koranen som skrivits 200 år tidigare, i mitten av 900-talet nämns även Mecka på en karta för första gången.

   Från och med 1200-talet är den nuvarande ”historien” om islam och Mohammad färdigskriven och det är det som lärs ut idag.

 7. Nu får vi hoppas att Jomshof inte pudlar när skränflocken från 7-klövern löper amok med duktigt stöd av regimmedia. Jag har några frågor till dessa skränflockar 1. Nämn ett land i världen där islam är den dominerande kraften och där samtidigt demokrati råder enligt vårt europeiska sätt att definiera detta??. 2. Ifall man hämtar en karta från nätet över pågående väpnade konflikter i världen och lägger över en karta över islam utbredning i världen så får man överensstämmelse på minst 70%, vad beror detta på??
  Alltså är slutsatsen att islam är en politisk våldsideologi på samma sätt som nazism o kommunism.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: