S-politikern Jennie Olsson döms till 18 års fängelse för mord

BROTTSLIGHET. Den tidigare S-politikern Jennie Olsson, 42, döms för att ha mördat sin kollega. Hon högg honom till döds med ett vasst föremål hemma hos en brukare – och motivet tros vara ekonomiskt.

Jennie Olsson, född 1978, har varit politiskt aktiv inom socialdemokraterna som ersättare i barn och utbildningsnämnden i kommunen. Jennie också varit fackligt engagerad. Antirasism, feminism, HBTQ, öl, korv och fotboll är saker som hon gillar på sina Instagram där bilden kommer ifrån.

Straffet blir 18 års fängelse för mord.

-Pettersson hoppas SVT med flera gör som praxis brukar vara. Jimmie Åkesson får ofta stå till svars när någon Sverigedemokrat gjort något dumt så ikväll räknar jag med att Stefan Löfven får svara för den socialdemokratiska mördaren och diskutera värdegrund. Socialdemokrater verkar väl representerade bland mördare.

TIDIGARE 2021-02-12. Idag börjar rättegången mot f.d. S-politiker som åtalas för knivmord på personlig assistent i Trollhättan

BROTTSLIGHET. Idag inleds rättegången vid Vänersborgs tingsrätt mot den 42-åriga kvinnan i Trollhättan som misstänks för mord på en manlig kollega i september förra året. Den 30-åriga kollegan hittades med svåra stickskador i en lägenhet där en av hans brukare bodde. Vid mordtillfället ska den misstänkta kvinnan ha befunnit sig i lägenheten.

Jennie Olsson anger i förhör att hon har 390.000 i skulder hos kronofogden och 70-80.000 kronor i ytterligare skuld.

Chefsåklagare Daniel Edsbagges uppfattning är att det förmodade motivet handlar om att få kontroll över vårdtagarens, som är Jennies kusin, bankkonton. Dagarna innan hade Olsson knivdådet i lägenheten ska ha försökt att tigga pengar från bekanta för att betala skulder. Jennie Olsson har även startat en Facebookgrupp för mördade flickan Wilma Andersson familj som uppges ha ekonomiska problem. Det framgår att Olsson är syster till Wilmas styvfar.

Jennie har flera domar mot sig, en är att hon tidigare dömts för stöld på sin arbetsplats, B 4860-12, en annan för att ha smugglat stora mängder alkohol in i Sverige, B 4652-16. En sosse som inte vill betala skatt med andra ord.

TIDIGARE 2021-02-01. S-politiker åtalas för knivmord på personlig assistent i Trollhättan

BROTTSLIGHET. Aftonbladets socialdemokratiske desinformatör påstår att SD-väljare lider av en sjukdom. Justitieministern (S) kallar SD-väljare för nazister och försvarsministern (S) kallar Sverigedemokrater för grisar och alla tre tycker att debatten borde hyfsas.

Länsstyrelsen och tingshuset i Vänersborg. Bild från Wikipedia

I september hittades en personlig assistent död på jobbet hos en brukare i Trollhättan. Nu åtalas en kvinna i 40-årsåldern misstänkt för mord på en personlig assistent i Trollhättan, enligt ett pressmeddelande.

Det var den fjärde september som assistenten inte kom hem från jobbet. Två dagar senare greps kvinnan misstänkt för mord enligt utredningen ska motivet bakom mordet vara pengar.

– Jag menar att den nu åtalade kvinnan kom till lägenheten under natten och hade ihjäl sin kollega. Därefter tog hon brukarens plånbok och telefon och tog ut pengar från brukarens konto. I egenskap av anställd hade hon koden för att kunna genomföra transaktioner från kontot, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge.

Utöver mord misstänks kvinnan för grov stöld och bedrägeri samt framkallande av fara för annan gentemot brukaren.

– Avgörande i bevisningen är att hon på lördagen efter gärningen slängde blodiga skor, strumpor och handskar på en återvinningscentral i Uddevalla. Det fångades på övervakningskamera och polisen fick tag i föremålen. En analys av NFC visar att blodet på föremålen kom från den mördade mannen i lägenheten. Kvinnan kunde därmed på ett avgörande sätt bindas till brotten, säger Daniel Edsbagge.

Kvinnan i 40-årsåldern kandiderade för S i kommunvalet 2018 och har haft uppdrag för partiet i en västsvensk kommun. Hon har även haft fackliga uppdrag.

Nu åtalas socialdemokraten vid Vänersborgs tingsrätt misstänkt för mord, grov stöld och bedrägeri. Hon förnekar brott.

Målnummer i Vänersborgs tingsrätt: B 3725-20

-Pettersson noterar att varken Anders Lindberg, Morgan Johansson eller Peter Hultqvist som anklagar Sverigedemokrater för det en och det andra nämner misstänkta mördare eller dömda mördare i sina egna led, märkligt…

Abdollah_Ekhtiari, dömd till livstid förmord. Bild från Facebook

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “S-politikern Jennie Olsson döms till 18 års fängelse för mord

 1. Sverige har ett ansvar för sina medborgare ja. Har man dock dubbelt medborgarskap så borde man kunna dra in det svenska medborgarskapet i framtiden vid upprepad samhällsfarliga brott och terrorism

 2. Hon gillar korv då kan jubelåsnan köpa en kokt med bröd till henne när han hälsar på sin partikollega i fängelset.
  Ska han ta med öl får det bli lättöl.

 3. Bilderna i toppen på detta inlägg Pettersson,skrämmer ju bort event. nya läsare !
  En kvinnlig “hen” o. mörderska,och en importerad “Guldklimp” båda djupt troende Socialister….
  F.ö. har Stenbock roat sig med den gamla knubbiga Lena Melins rader kring Folkpartiets beslut,att försöka ingå i en kommande regering !!
  En såååå stor sorg har inte tryckts i Aftonslasken,sedan Gustaf V:s död !!

 4. Att lille Steffe skulle göra ett uttalande ikväll är verkligen långsökt speciellt då talskrivaren redan lämnat kansliet för dagen.

  • Fan oxå…hoppades han skulle öppna munnen…och SD hade fått 50 000 röster till.

   Stefan Löfven ÄR SDs BÄSTA VALARBETARE 👍

 5. Vilket parti leder mördarligan? Svågerpolitikligan, bidragsbrottsligan och fler ligor därtill? Nåt för AB att sammanställa.

 6. En äkta Socialdemokrat ! 🤕

  Om hon…(hon?) konverterar till islam, och tar på sig burka…då kan hon anmäla domstolen och Sverige för rasism…då kommer hon frias från alla anklagelser, få mängder med pengar samt amnesti för tidigare brott och ev. kommande brott samt slipper arbeta.

  Ps. Hon kan oxå säga att hon är ett baaaaarn, då blir det ännu mera pengar, och hon kan säga att hon är ett baaaaaarn i minst 10 år till. 👶🏻

  Ni ser….mördar, ljuger, hycklar och belastar samhället….i sann Socialdemokratisk anda….ett föredöme för Socialdemokratin, en VINST FÖR SAMHÄLLET ! 🤥

 7. Sossar verkar vara onda individer..
  Kan det ha med rötter i Nazismen.
  Man undrar

 8. Jaså det berodde på hennes ekonomi. Då tas väl journalisterna från PK upp frågan med någon från partiet om man inte kan öka bidragen för socialdemokratiska arbetare så sånt här inte ska behöva handa

Kommentera