Stäng

Transport gjorde fel när de uteslöt SD-medlem

FACKLIGT. Transportarbetarförbundet hade inte fog för att utesluta lastbilschauffören Mats Fredlund för att han valts in i Kirunas kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna, meddelar Stockholms tingsrätt.

Hans Ericsson en sorts fackpamp som finns än idag

Domstolen menar att förbundet inte hade något stöd för uteslutningen i sina stadgar. Transport är det LO-förbund som har drivit den hårdaste linjen gentemot SD. Förbundet har flera gånger uteslutit medlemmar som är aktiva i partiet.

Om Mats Fredlund på bloggen…

-Pettersson säger att många LO-medlemmar röstar på SD men för LO:s ledning är socialdemokratiska partiet viktigare än medlemmarna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 reaktioner på “Transport gjorde fel när de uteslöt SD-medlem

 1. Bråket i Göteborgs hamn för något år sedan handlade om att hamnen skrev avtal med Transport fast Hamnarbetarna är störst.
  Det samma i de övriga hamnarna. När inte Hamnarbetarna gick med på avtalet så blev de blockerade sen skylde de på att de strejka.
  LO har utsett Transport med förhandlingsrätt fast de har knappt några medlemmar.

  1. Hur medlemsantalet är i Göteborg vet jag inte men totalt är Transport mycket större än Hamnarbetarförbundet.

   Som arbetsgivare går det inte med för många fackförbund, det innebär ständiga konflikter eftersom någon alltid är missnöjd.

   Jag arbetade en kort tid, runt 1970, hos SAS på Arlanda. I bolaget fanns runt 40 fackförbund i tre länder och det var alltid tjafs någonstans och alla fackförbund hade möjlighet att lamslå hela verksamheten men lågprisflygen var inte uppfunna så kunderna fick ta kostnaden. Det var svindyrt att flyga, å andra sidan slapp man säkerhetskontroller och benutrymmet var bättre.

  2. Ja, så är det. Väldigt många är mycket kritiska till S. Småpartierna irreterar inte så mycket de är bara ointressanta. Förutom när det gäller Mp många anser att de är orealistiska.
   M däremot går starkt framåt troligen för att de arbetar för ordning och reda, samt att de vill bekämpa brottsligheten med bla hårdare straff och mer stängda gränser.

 2. Det är klart att alla ska ha rätt att vara med i facket. Men många människor gillar ju inte SD, så det är väl det som är problemet.

   1. Ja, så är det. Väldigt många är mycket kritiska till S. Småpartierna irreterar inte så mycket de är bara ointressanta. Förutom när det gäller Mp många anser att de är orealistiska.
    M däremot går starkt framåt troligen för att de arbetar för ordning och reda, samt att de vill bekämpa brottsligheten med bla hårdare straff och mer stängda gränser.

 3. En fackförening är en kriminell organisation!
  Dom pressar för det första företag på pengar och sedan som dom skamlösa parasiter dom är, plockar dom också massor av pengar av medlemmar -som dom har tilltvingat sig!
  I normala länder är utpressning naturligtvis olagligt, men inte i Sverige!
  Detta land blir mer och mer motbjudande för varje dag som går.

 4. LO:s ledning är socialdemokratiska partiet viktigare än medlemmarna.
  Plus deras egen välmående,

 5. LO en organisation för att behålla arbetarna som trogna väljare mer än att arbeta för arbetarnas löner och andra villkor.
  LO nyttiga idioter för S, ett parti som talar sig varma för ”allas lika värde” utom då det gäller SD.
  SD i deras ögon är inte värdiga nog och har fel värdegrund, på vilken värdegrund vilar sossarnas ideologi?
  Kanske den att alla är nästan lika mycket värda som oss sossar? Eller, det gör det samma hur du är eller var du kommer ifrån, bara du är sosse.

  1. Det stämmer inte heller. Alla människor skulle alltså ha rätt till sex veckors semester, sjukkassa, föräldraledighet och så vidare? Det var aldrig avsikten då de ursprungliga texterna skrevs. Dessa syftade till att människor på flykt skulle ha rätt att söka asyl i första säkra land men också att de självmant skulle flytta tillbaka till där de kom ifrån snarast möjligt. Resten är postmodernt trams och verklighetsfrånvänd skit.

 6. Som motervering används den felaktiga översättningen av Fn stagdan alla människorslika värde Undrar när denna fras skall rättas till?

  I Sverige har jämlikhet kommit att bli en ny slags religion, vars trosbekännelse lyder Alla människors lika värde. Ingenstans i naturen finns dock någon sådan jämlikhet. Skolans värdegrund om allas lika värde, NA 16/12, bygger nämligen på en svensk felöversättning av det franska originalet av FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna

  Den engelska versionen lyder:

  All human beings are born free and equal in dignity and rights. They are endowed with reason and conscience and should act towards one another in spirit of brotherhood.

  Den tyska versionen lyder:

  Alle Menschen sind frei und gleich an Würde und Rechten geboren. Sie sind mit Vernuft und Gewissen begabt und sollen einander im Geiste der Brüderlichkeit begegnen.

  Medan den svenska versionen lyder:

  Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De har utrustats med förnuft och samvete och bör handla gentemot var andra i en anda av gemenskap.

  I den engelska respektive tyska versionen heter det equal in dignity respektive gleich an Würde, vilket inte är detsamma som lika i värde.

  Den engelska (dignity) och tyska versionen (Würde) talar om vad som på svenska blir värdighet och för tankarna till respekt för alla människors värdighet, medan den svenska versionen (lika i värde) för tankarna till jämlikhet. Översättningen från franska av motsvarande ”brotherhood” och ”Brüderlichkeit” med ”gemenskap” är inte heller korrekt.

  Artikel 1 i FN-deklarationen om mänskliga rättigheter bör sålunda översättas:

  Alla människor är födda fria och lika i värdighet och rättigheter. De är utrustade med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av broderskap.

  1. Det stämmer inte heller. Alla människor skulle alltså ha rätt till sex veckors semester, sjukkassa, föräldraledighet och så vidare? Det var aldrig avsikten då de ursprungliga texterna skrevs. Dessa syftade till att människor på flykt skulle ha rätt att söka asyl i första säkra land men också att de självmant skulle flytta tillbaka till där de kom ifrån snarast möjligt. Resten är postmodernt trams och verklighetsfrånvänd skit.

 7. De fackliga organisationerna tror att dom kan göra som dom vill. Detta var en välkommen knäpp på näsan för transport. Bästa medlet är att gå ur facket. Om hälften av medlemmarna och därmed hälften av inkomsterna försvann så skulle dom nog vakna. Man behöver bara a-kassan och väljer man alfakassan är man inte kopplad till någon fackförening alls. Så har jag gjort i tio år utan problem. Fackavgifterna är orimligt höga för de ska ju räcka till höga löner, supresor, hotell och middagar för styrelsen.
  Bojkotta alla fackföreningar tills dom åter blir det dom var från början. För medlemmarnas bästa. Inte som nu för styrelsens bästa.

  1. Visst är det så Kungen. Men tyvärr är dagen yngre människor så in i bombens ovetande, fast de tror att de vet allt.
   LO medlemsökning i våras är ett tydligt bevis på detta. De går med i ett fack för att få A-kassa och får samtidigt betal 4-5 gånger mer än nödvändigt istället för att anmäla sig till Alfa kassan som de skull ha gjort när de började jobba. Som då kostade 130 kr i månaden

 8. Konstigt att han inte fick något skadestånd!
  Kanske inte så konstigt ändå, i och med att han är SD, hade det varit en MP, S eller vänsterpolitiker så hade tingsrätten säkert höjt skadeståndet istället.
  Undrar om han kan driva det vidare till HD så det blir prejudicerande att inte behöva betala ut skadestånd.

 9. Varför ska svensk fackrörelse ha de sämsta delen av medlemmarna som styr. Jo för den late finns alltid en väg inom facket bara man lär sig sjunga med i psalmerna

 10. LO ;s styrelser skakar i sina grundvalar, förbunden vilar på lerfötter, som sakta håller på att glida iväg. En dag så har SD övertaget i styrelser och förbund. Är uteslutningar då rättvisa, eller gäller andra riktlinjer och regler när vänster patrasket är i underläge. Frågar åt min svåger, bara.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: