Facken och SD

Opinion Live tog igår upp Transportarbetarförbundets behandling av Sverigedemokrater som engagerar sig politiskt.

Debattens ursprung var Transports behandling av Sverigedemokraten Mats Fredlund, som blivit utesluten från fackförbundet p.g.a sitt politiska engagemang.

Inga företrädare för Transport ville ställa upp och försvara sitt ställningstagande, utan vi fick istället se och höra Daniel Färm från den socialdemokratiskt närstående tankesmedjan Tiden försvara beslutet.

Med väl inövade floskler påtalade Färm att det i SD:s partiprogram står att man gör skillnad på människor med utgångspunkt från deras etnicitet. Dick Erixon från Samtiden påpekade att detta inte är sant och att Färm just använde sig av påhittade lögner.

Den som vill får gärna läsa igenom SD:s partiprogram och förklara var i detta det står att man gör skillnad på person utefter dennes etnicitet. Färm åberopade rasismen hos SD och använde David Baas grävande efter gamla kommentarer på sociala medier som utgångspunkt. SD står inte för Transportarbetarförbundets värderingar, menade Färm.

Låt oss då se.

Nyligen avslöjade kopplingar till islamism. En grogrund för antisemitism som t.o.m. uppmärksammats utomlands. Flertalet uteslutningar p.g.a sexuella trakasserier. Dokumenterat valfusk. Kommunpolitiker som skriver rasistiskt i sociala medier och en ordförande för ungdomsförbundet som dömts för rasism. Rasbiolog. Vilket parti?

Jo, Socialdemokraterna, det parti Daniel Färm från tankesmedjan Tiden tagit till sitt hjärta. Vill ni läsa mer om hans parti och dess företrädares eskapader kan ni göra det här. Om Transport utesluter medlemmar som engagerar sig politiskt för ett parti som man uppger inte står för fackförbundets värderingar. Titta då på ert eget parti och vad deras representanter sysslat med. Då har jag ändå inte nämnt det faktum att sossarna stängde Sveriges gränser, är restriktiva till familjeåterförening, vill sänka bidragen för nyanlända och tänker utvisa 80 000 illegala invandrare.

Det du Daniel Färm.

Opinion Live

13 thoughts on “Facken och SD

 1. Facket fyller inte i dag någon funktion.Att betala varje månad en summa pengar för att göda fackpampar och själv inte få någon hjälp ifall det behövs , är bortkastade pengar. A kassa räcker. Ingen hjälp är att vänta från fackets sida.

 2. Nu är det skojigt att se återigen hur Sd s politik härmas av sossar. Damberg , på besök i Finland ,säger där att man får inte blanda arbetsmarknad och politik. Det är citerat av Dick Eriksson i Agenda.

 3. Om facken fortsätter som de gör d.v.s. enbart omhuldar ett parti (S) gräver de sin egen grav. Folk är trötta på fack som fortfarande tror S är ett 45 % parti.

 4. Jag tror att om alla som stöder SD skulle gå ur facket så försvinner denna S.K. organisation automatiskt.

 5. Transportfacket är ena fega ryggradslösa ynklingar som inte vågar ställa upp och försvara sina DDR liknande handlingar. Sen att bjuda in en sosse som står och sprutar ur sig de vanliga flosklerna och falska beskyllningar är ju helt i SVTs anda.

 6. Man kan dra det ett steg längre, facket godkänner bara socialdemokrater som medlemmar. Vilket borde vara deras ståndpunkt, eftersom medlemmarna är tvungna att sponsra sossarnas valrörelse med nästan hundra miljoner. lång tid var de även tvångsanslutna i partiet.
  Det skulle leda till att LO toppen bara skulle få in ca 20 – 25% av medlemsavgifterna och därmed bli tvungen att avskeda de flesta av hycklarna i toppen. Utnyttjandet av medlemmarnas surt intjänade fackavgifter skulle avta drastiskt. En ny och opolitisk förbund skulle uppstå efter en tid. Utopi i dag men kanske verklighet om några år.

  • Och om S väljare måste vara anställda och medlem i facket, alltså inte leva på bidrag eller gå på SFI i åratal ,kommer S bli mycket mindre..

 7. Alldeles för många företrädare för socialdemokraterna, har problem med hur verklighetens demokrati fungerar, samt hur man ska förhålla sig till sanningen.

  När man har det ,så måste man dra till med lögnaktiga påståenden om sina politiska motståndare. Vilket är skrämmande och en fara för det demokratiska systemet och dess utveckling i Sverige.

  Vill påminna om det viktiga Alice skrev…………

  Alice Teodorescu: “Verkligheten viktigare än orden.”

  “Hur man väljer att beskriva verkligheten är viktigt. Ord spelar roll. Men idén om att ord kan, eller rentav ska, användas för att manipulera verkligheten, då verkligheten av någon anledning framstår som obehaglig, är destruktiv – och historiskt välbeprövad med förödande resultat.”

  http://www.gp.se/ledare/teodorescu-verkligheten-viktigare-än-orden-1.6326576

 8. Och så var det dem mänskliga rättigheterna igen som man om och om igen bryter mot varför reagerar ingen jo just ja FN ska ju införa vissa saker EU likaså och EU ska vi inte prata om det börjar likna mkt brunare än Adolfs tid det börjar likna Orson Wells bok mer och mer

 9. Facket hävdar att de som förening själva bestämmer vilka som får vara medlemmar eller ej. Med lite luddiga floskler om värdegrund och “stadgar” motiveras uteslutningen.

  Det är bara så att fackföreningar har en särställning. De är inte som vilken förening som helst. Bl a hanterar fackföreningarna medlemmarnas a-kassa och de har också tilldelats mandatet att förhandla om medlemmarnas löner.

  Utesluts medlemmar för sitt politiska engagemang bör i rimlighetens namn också fackföreningars hantering av a-kassan och förhandlingsmandat ses över och läggas på en oberoende part.

Kommentera