Vill du jobba på Sydsvenskans ledarsidan i sommar?

INSÄNDARE. Till Heidi Avellan, sydsvenskan. I dagens sydsvenska  på ledarsidan står det så här : VILL DU JOBBA PÅ LEDARSIDAN I SOMMAR? Hör av dig till ledarredaktionens chef Heidi Avellan – heidi.avellan@hdsydsvenskan.se – och berätta varför senast den 15 MARS 2021.

Vi söker stilistiskt säkra skribenter för kortare och längre vikariat. Tidningen är oberoende liberal.

Härmed så anmäler jag mig som sökande Heidi. Behöver nog inte presentera mig mera ingående eftersom vi känner varandra sedan många år tillbaka.

Jag är som klippt och skuren för detta jobb och att jag är en stilistisk skribent känner du väl till och förutom det så är jag verkligen stilig till utseendet också.

Dock så har jag ett krav om jag skall bli arbetskamrat med dig och det är att jag inte behöver använda mig av eran censurerade journalistik.

Jag vill nämligen förmedla korrekta och sanningsenliga reportage till läsarna och inte dölja sanningen oavsett hur obekväm den än är för tidningen.

Ta t ex gårdagens terrordåd i Vetlanda, där har varken ni eller någon annan PK – media förmedlat att gärningsmannen är en Afghan.

Sådana här fakta kommer jag i min anställning hos er naturligtvis inte att hemlighålla.

Ser fram emot att få jobba tillsammans med dig och jag kan börja min anställning i princip när som helst.

Lönen kan vi diskutera senare men jag vill ha eget kontor, tjänstebil och en välsvarvad yppig ung kvinnlig sekreterare som tar väl hand om mig på alla sätt.

Så roligt vi skall ha tillsammans Heidi. Jag kan knappt bärga mig tills jag får jobba hos er. Tillsammans med mig så kommer sydsvenskan att gå en ljus framtid till mötes.

Många kramar, Sandor Herold, blivande demonjournalist på sydsvenskan

13 thoughts on “Vill du jobba på Sydsvenskans ledarsidan i sommar?

 1. Kära Sandor.
  Tack för din platsansökan. På det personliga planet hade gärna sett att vi kunde fördjupa vårt samarbete. Men, eftersom din primära vilja är förmedla korrekta och sanningsenliga reportage till läsarna och inte dölja sanningen oavsett hur obekväm den än är för tidningen, så ser jag mörkt på vår gemensamma framtid. Oss emellan sagt, så är du inte tillräckligt politiskt korrekt för att passa in i vår förljugna bransch. D.v.s. då är för ärlig.
  Jag rekommenderar dig att ta kontakt med Petterssons blogg. Där kan du vara ärlig, för att du läses av ärliga människor.
  Lycka till.
  Din ”Heidi”

 2. Heja ! Sandor hoppas du får jobbet, Då skulle Sydsvenskan kanske äntligen sälja, såpass att de står på egna ben. Sanningen vinner i längden.

 3. Absolut. Jag har dock 2 krav isf.
  1 : Jag jobbar hemifrån. Endast 1 tim/ dag
  2 : Jag skriver precis vad jag vill.

  Det är ok med samma månadslön som era journalister. Är detta ok med er så tar jag jobbet direkt.

 4. Är inte det sommarjobbare som skrivit ledare där
  dom senaste 10 åren? Enfalden och barns fantasi
  verkar till att ha styrt den länge?

 5. Du får nog jobbet Sandor men välsvarvad sekreterare blir det säkert nobben på det får du säkert själv vara.
  Tjänstebilen kan kanske bli en pkcykel med elmotor i en pol.
  Eget kontor skulle väl i så fall vara för att skydda dig från den massiva kontaminering som det innebär att sitta i ett kontorslandskap med svårt pk indoktrinerade personer.

Kommentera