Stäng

Kalifornien röstade nej till rasteorierna

RASISM. Ja-sidan hade pengarna och massivt stöd i medier och akademi, men väljarna i delstaten Kalifornien röstade nej till positiv särbehandling i offentlig verksamhet och på universitet. Ingen har undgått att höra om presidentvalet i USA i november förra året, men få känner till att det samtidigt ägde rum ett antal andra val på delstatsnivå. I Kalifornien röstade man om ”article 16”.

Den paragrafen föreslår att man återinför en lag som avskaffades 1996 och som tillät positiv särbehandling, det vill säga att ta hänsyn till annat än meriter vid antagning till universitet, anställning hos offentliga arbetsgivare och tilldelande av offentliga kontrakt. Vanligen är det människor från etniska grupper som anses underrepresenterade utifrån befolkningsgenomsnitt som därmed ska gynnas framför andra sökande med likvärdiga eller högre meriter, rapporterar Svenska Dagbladet, bakom betalvägg.

-Pettersson säger att så kallad positiv särbehandling innebär att någon annan särbehandlas negativt och det kan aldrig vara bra. Ett sundhetstecken att de röstade nej i Kalifornien.

Lauren Southern blev nekad inresa till Australien för sina åsikter. ”Om jag vore svart så skulle jag kunna känna säga att jag är stolt. Vore jag asiat skulle jag kunna känna säga att jag är stolt…men om jag är vit och säger att jag är stolt så blir media vansinniga”, säger Lauren som efter en långdragen process till slut kunde besöka Australien 

Några citat av socialdemokraten Mona Sahlin på den tiden hon hade något att säga till om, tyvärr har Mona fått Många efterträdare som kör på samma linje:

 • Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Det ska räknas som ett plus att ha en annan etnisk bakgrund än den svenska. Dåvarande integrationsminister Mona Sahlin i en intervju i Göteborgs-Posten den 22 oktober 2000.
 • Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka. Mona Sahlin i P1-morgon i Sveriges Radio P1 den 17 maj 2001.
 • Min uppfattning är att alla som bor i Sverige är svenskar – därför att vi bor här, därför att vi andas alla samma luft, för att vi är alla del av samhället. Statsrådet Mona Sahlin svarar på frågan ”Känner du dig svensk?” i GT den 6 juni 2001.
 • Jag har ofta fått den frågan men jag kan inte komma på vad svensk kultur är. Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana ”töntiga” saker. Turkiska ungdomsförbundets blogg Intervjun del 1 Intervjun del 2 Intervjun del 3 Tidningen Euroturk 2002.

8 reaktioner på “Kalifornien röstade nej till rasteorierna

 1. Trots grav inkompetens så lyckas Mona och kopior av henne göra karriär i S. Hur och varför är lite oklart, men det kan inte vara en sån brist på kompetens. Stöter ibland på en resonabel sosse, inte ofta, men det borde finnas tillräckligt många med sunt förnuft!

  Att göra karriär inom S organisationer verkar mest bero på att man har åsikter som rimmar illa med resten av samhället. Hur detta har kunnat bli en merit förklarar varför pandemin utvecklas som den gör!

 2. Det är vare sig media eller politiker som ska bestämma vad
  vi ska vara stolta över,det bestämmer vi själva!

  På tal om att vara stolt, så är jag inte stolt aver vare sig den
  media eller merparten av dom politiker som vi har i Sverige!

 3. Hoppas man slipper Mona Muslim se och höra henne för all framtid 🤮

  Socialdemokraterna är det nått fel på!

 4. All särbehandling och kvotering är bara av ondo och som inte gagnar någon . Varken hudfärg sexuell läggning eller kön ska vara ett trumfkort som kan användas i tid och otid för att armbåga sig fram i samhället .

  1. Och har så skett ska de skiljas från de poster de tillägnas sig på detta sätt och förbjudas att ta med dessa tjänster på sitt CV.

   1. Hur skulle det vara tillämpbart i verkligheten? Ska vi ha öppen diktatur då? För mig veterligt så skriver man själv sitt eget cv. Hur skulle man kunna förbjuda en människa att skriva sitt cv hur den personen vill, utan att vara ett land i diktatur?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: