Domstolar och kriminalvård vill ha mer pengar


BROTTSLIGHET. Domstolarnas ärenden har ökat med 27 procent de senaste fem åren och nu begär Domstolsverket 700 miljoner kronor extra för 2022–2024 för att kunna upprätthålla rättssäkerheten, skriver TT.

Kostnad per dygn i Euro för ett dygn i fängelse. 1 Euro = 10,17 idag.

Utan pengarna riskerar domstolarna att bli en flaskhals i rättskedjan så att de satsningar som görs på exempelvis polisen inte får fullt genomslag, varnar Domstolsverkets generaldirektör Thomas Rolén.

Även Kriminalvården vill ha mer pengar. Enligt myndighetens budgetförslag behövs 4,3 miljarder kronor mer 2021–2024. Det råder redan platsbrist på Sveriges kriminalvårdsanstalter och enligt myndighetens prognoser väntas situationen förvärras framöver.

-Pettersson säger att på sikt är det enda som hjälper att minska tillförseln av nya kriminella. Sveriges rättsväsende klarar av svenska kriminella men inte Mellanösterns…

Domstolarna borde kunna spara pengar genom att erbjuda strafföreläggande direkt, (alltså böter eller kortare fängelsestraff) i stället för rättegång samt utvisning på livstid och på Kriminalvården finns hur mycket som helst att spara, plus låta utlänningar sitta av sina straff i hemländerna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Domstolar och kriminalvård vill ha mer pengar

 • Maja 2

  Låt alla betala sina tolkkostnader själva.

  Gilla

 • Kungen

  Kan detta bero på massinvandringen från medeltida länder ??? 🤔🤔

  Gilla

 • Opeter

  Ändå samma visa från våra politiker och experter ! Kriminaliteten minskar ???

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Det finns massa svenskar som har goda idéer om hur man kan göra med de kriminella elementen vi har i vårt samhälle. Men vilka politiker lyssnar på en svensk? Det enda sättet att komma till rätta med det här är att få politiker att se att politiken idag inte funkar. När har någonsin en sosse sagt; ”förlåt mig, jag hade fel”??
  Alltså… det kommer bara bli värre…

  Gilla

 • OJ

  Sverige har en stor valutareserv som kan användas när utvisning ej kan ske direkt. 52 miljarder enligt ny MP minister. Kanske SIDA kan finansiera fängelser?

  Gilla

 • ruben

  Lite paradoxalt att domstolarna själva ser till att de får ökade antal ärenden. De använder sällan eller aldrig utvisningsverktyget, så de får återbesök av gamla brottslingar medan det fylls på med nya naturligtvis. Det kan minska antal ärenden. Undrar varför Sverige så extremt toppar kostnaden för fängelser? Saknas det prioritering av de nödvändiga kostnaderna? Är det bara slarv med andras pengar? Kanske vi behöver pröva privata företag för kriminalvård eller hyra tjänsterna i andra länder.

  Gilla

 • grebom5

  Det snabbaste sättet att spara pengar är att införa: vid allvarliga brott skall brottslingen skyndsamt tas till domstol, då brottslingen är invandrad skall ett kort straff dömas för avtjäning i Sverige, säg max 2 månader därefter livstid utvisning.
  Dessa domar skall ej vara möjliga att överklaga.
  Tiden av straffet i Sverige är endast till för att ordna enkelbiljett till destinationsorten, samt svenskt pass med särskild nummerserie där återkomst till Sverige är nekad.

  Gillad av 1 person

 • Tony

  När man importerar krimminalitet så ökar kostnaderna så klart.

  Gilla

  • Hajo

   Jag vill också ha mer pengar!

   Dock är jag inte en sån härlig måltavla för deras klienter som vill tjäna snabba pengar:)!

   Vänta bara.., imorrn är samhället Ännu Värre…:), Stolt och glad idag?, ., Hahahaha

   Gilla

 • G Nordström

  Klara rättssäkerheten? För vem?
  Inte för riktiga svenskar

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: