Upp till 200 personer på begravning – polis kallades in: ”Väldigt besvärande”


PANDEMI. Stora begravningsföljen med upp till 200 personer i sällskapet, så ser det ibland ut vid jordfästningar på Södertälje kyrkogård, mitt i pandemin. Så sent som på torsdagen hölls en begravning där polis kallades in. Det är väldigt besvärande att riktlinjerna inte följs, säger Henrik Lindkvist, kyrkogårdschef, till Länstidningen Södertälje som tyvärr rapporterar bakom betalvägg.

Kyrkogårdsförvaltningen i Södertälje har sedan slutet av november haft problem vid en del begravningar. Förvaltningen har arbetat med att sätta upp information från Folkhälsomyndigheten om vikten av att hålla avstånd och inte vara för många, men upplever trots det att de senaste veckorna börjat spåra ur och att begravningssällskapen i vissa fall blir väldigt stora.

Svenska kyrkan har inte problem med att det är fler än 20 personer i kyrkans lokaler, det är på begravningsplatsen som kaoset uppstår.

Lite om Södertälje på bloggen…

-Pettersson undrar vad det kan röra sig om för människor, trångt på kyrkogården men inte i kyrkan. Märkligt. För en tid sedan läste vi om att polisen ingrep mot trängsel vid muslimsk begravning i Malmö. Är det Andersson, Pettersson och Lundström som struntar i att dom belastar sjukvården och kräver att få gå före i kön när de blir sjuka eller skjutna…

För många besökare och dåligt med avstånd på muslims begravning i Malmö. Läsarbild.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “Upp till 200 personer på begravning – polis kallades in: ”Väldigt besvärande”

 • Peter L

  Dessa belönar sosseregeringen med att bli prioriterade för vaccin. Vissa här i landet blir prioriterade när de struntar i restriktioner.

  Gilla

 • Rakapuckar

  Låt dessa Muslimer smitta ner varandra! Envägsbiljett rätt ner i jorden och mindre löpande kostnader för oss skattebetalare😀

  Gilla

 • Lars.Eriks (@EriksLars)

  Själv har jag varit på digitalt sänd begravning på grund av Corona. Men detta är väl folk från socioekonomiska områden och de skall få sina vaccin före andra om FHM får bestämma. De verkar också ha stora fester fortfarande.
  Det är väl S röster och de skall värnas utan alltför stora åthävor från kommun och stat.

  Gilla

 • Tony

  Märkligt,jag har läst om att Svenska kyrkan rekomonderar
  folk att bara sitta på varannan bänk? Men det gäller
  förstås bara Svenskfödda? Allah skyddar väl dom andra!

  Gilla

 • Snart fattigpensionär

  Är dessa individer helt styrda av guds vilja och att det är ok att på detta sätt ta farväl av en, kanske avliden av covid på detta sätt. Detta kommer får ju konsekvenser inom sjukvården som belastas hårt men samtidigt kommer antalet individer att minska i Sverige.

  Gilla

 • Niklas R

  Grip, lagför, utvisa.

  Gilla

 • SVENSK

  Jag är emot nästan alla sk restriktioner i Coronahysterin, men det ska bedömas lika oavsett hudfärg, ursprung mm, så verkar det dock inte vara!?

  Gilla

 • centurion

  1) Stor folksamling i den ”mörka” delen av Södertälje.
  2) Flera personer i gänget insjuknar i C-19.
  3) En patient avlider av sjukdomen, orsakad av närgången gemenskap.
  4) Begravning med närgången folksamling.
  5) Tillbaka på ruta ett. Inte lärt sig ett skit. Offerkofta. Vi, de ”utsatta” grupperna. Tyck synd om oss som inte vill lära oss språket för att ta del av varningarna.
  6) Nya folksamlingar. Nya begravningar…etc, etc.

  Gilla

 • Stenbock

  Åter ett bevis för vilka som i första hand drabbas av C-19…
  Inser att deras importörer har sorg,när de inte ens lever till ”lite längre fram” !
  Skrev för några dagar sedan att Kyrkan i Ängelholm tvingades avsätta en del av kyrkogården så ortens ”berikare”,kunde begravas !!

  Gilla

 • rustibus46

  Andra regler gäller icke-svenskar. Arma land.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: