Stort narkotikabeslag efter husrannsakan mot invandrarägda apotek


BROTTSLIGHET & SJUKVÅRD. I dag beslagtogs en större mängd narkotikaklassade läkemedel vid en husrannsakan mot två apotek i Stockholm som nyligen stängts ned. Polisen slog till i samverkan med Läkemedelsverket efter en anmälan om misstänkt narkotikabrott och brott mot läkemedelslagen.

Apoteksföretaget har inte längre tillstånd att bedriva apoteksrörelse. De två apoteken som ligger på Kungsholmen och i Sätra, har stängts.

Polisen gjorde även husrannsakan på andra platser som företaget förfogar över.

-Vi genomförde den här operationen för att utreda brott och vi är nöjda över att de här narkotikaklassade läkemedlen beslagtagits och nu inte kan hamna i fel händer, på narkotikamarknaden, säger förundersökningsledaren Alexander Wallenius. Nu inventeras beslagen av polisen.

TIDIGARE 2020-10-30. Läkemedelsverket stänger två invandrarägda apotek efter allvarliga brister

SJUKVÅRD. Läkemedelsverket har beslutat om tillfällig stängning av två apotek i Stockholm på grund av allvarliga brister i verksamheten. Beslutet omfattar två apotek som drivs av företaget Fridhemsplans Apotek AB. De båda apoteken heter S:t Eriks Apotek och Al-Wasty Apotek i Sätra.

Efter signaler om avvikelser inspekterade Läkemedelsverket de båda apoteken. Vid inspektionerna framkom en rad brister i verksamheten. Läkemedelsverket har därför fattat beslut om tillfällig stängning av de två apoteken.

Förbudet gäller omedelbart och till dess Läkemedelsverket fattar ett nytt beslut. Beslutet är förenat med ett löpande vite om 200.000 kronor för varje gång förbudet överträds.

– Vi bedömer att beslutet om stängning av dessa två apotek är välgrundat. De brister som har framkommit är allvarliga avvikelser från regelverket, säger Annika Babra, chef för apotekstillsynen. Vissa väsentliga förutsättningar saknas som krävs för att få driva apotek.

– Pettersson säger att båda apoteken, S:t Eriks Apotek och Al-Wasty Apotek har samma ägare. Det är Fridhemsplans Apotek AB med adress i Södertälje. Det bolaget ägs till 100 procent av Munaf Talib Faleeh Faleeh som saknar särskild postadress men är skriven hos Husham Al-Wasty i Skärholmen.

Munaf Talib Faleeh Faleeh är även ägare till Swedish Pharmacy Center i Södertälje AB.

S:t Eriks Apotek blev känt i mars för att sälja engångs munskydd för 900 kronor för ett 50-pack när normalpriset var 250 kronor.

-Pettersson konstaterar att givetvis hade ägaren Munaf Talib Faleeh Faleeh inget med prissättningen att göra. Det finns ingen lag som begränsar prissättning på en produkt, det är upp till konsumenten själv att avgöra det om ett pris är rimligt eller inte.

Tidigare om att annat apotek: Invandrarägt apotek tvingas stänga med omedelbar verkan

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Stort narkotikabeslag efter husrannsakan mot invandrarägda apotek

 • Bosse S

  Nu blir jag förvirrad, narkotikaklassade läkemedel är väl just vad som finns på apotek, vilka erhålles mot förskrivning av läkare.
  Det är väl inte så att de langade knark till knarkare, annars så känner jag mig helt oförstående.
  Vilka mer brister fanns det som föranledde stängning?

  Gilla

  • Maja 2

   Kan mycket väl vara kamouflerade knarknästen. Förr var det mattaffärer , hur många såna fanns det bara i Stockholm på 70 talet. Tvättomater för svarta mm pengar.
   Nu har ju alla köpt sina mattor så det får bli en annan verksamhet.
   Jag måste konstatera att menafolket har fantasi …och att våra myndigheter och vi själva är superkorkade.
   Jag personligen handlar alltid på svenskägda apotek.
   En annan aspekt. När du hämtar receptbelagda mediciner säljs det ofta en som liknar det doktorn har skrivit ut. Varför tror ni det ? För att de kan importera vad som helst hit och de andra icke av doktorn skrivna har ingen försäkring!

   Gilla

 • Niklas R

  Kulturberikare som kom på att det enda man behövde göra för att köpa knark lagligt var att öppna ett apotek.
  Förvånad över att inte fler kulturberikare gjort det.

  Gilla

 • Billy Boy

  compulsoryunion

  Annie Lööf (C) skulle nog vilja anställa några importerade muslimer för att sköta om hennes husdjur på familjegården i Maramö, Småland …

  Bildkälla: aftonbladet,se Foto: Lotte Fernvall

  Men att värva 30 miljoner muslimer till Sverige för arbetsuppgiften är väl ändå att ta i en aning i överkant.

  Annie Lööf (C) skulle ju kunna dela med sig av de många importerade muslimska djurskötarna till Ebba Busch (KD) eftersom de båda kvinnliga partiledarna råkar se ut att ha samma behov personer som sköter om deras husdjur på landet när båda partiledarna arbetar långa perioder med politiken i Stockholm …

  Bildkälla: tommyhansson,files,wordpress,com

  Gilla

 • turrim

  Någon som utöver ansvarig minister och myndighet som är förvånad?

  Gilla

 • Evert T.

  Nu glömmer vi den muslimska och negroida skiten några minuter och njuter av en härlig sångare men en härlig röst som sjunger en stämningsfull sång om verkligheten i Sverige, som han framför i svensk TV medan den fortfarande var svensk och utan ondsint propaganda!
  https://www.bing.com/videos/search?q=rans%c3%a4ter+buskspel&ru=%2fvideos%2fsearch%3fq%3drans%25c3%25a4ter%2bbuskspel%26FORM%3dHDRSC3&view=detail&mid=688DF3B8E0D37BD35181688DF3B8E0D37BD35181&&FORM=VDRVRV

  Gillad av 1 person

  • Stenbock

   Ett STORT tack för din länk Evert…
   Fick mig att än en gång sjunka ner i svunna tider,eftersom det under din låt även fanns personer som Stenbock kände personligen,som nu tyvärr sedan länge finns i himmeln. Kvällens behållning.
   Fantastiskt vad en populär blogg som Petterssons,kan erbjuda och väcka upp gamla minnen !

   Gilla

  • Pålsjö

   Väcker minnen från flydda tider (1965), liksom denna med Thorstein Bergman ”Omkring tiggarn från Luossa”, texten av Dan Andersson och tonsatt av Gunde Johansson, som även han, liksom Thorstein Bergman, är mer eller mindre bortglömd idag.

   P.S. Hur många minns förresten Gunde Johanssons ”Torparevisan”, som han skrev 1952 och som börjar med: ”Tocka orning dä ä uti väla nu dä grunnar ja mycke på, för di slôss å se’n jobbar di värre än sju, dä dära ä svårt te förstå” (finns på Youtube, sök på ”Gunde Johansson Torparvisa”)

   Gilla

 • centurion

  Hur är detta möjligt ? Morgan utrotade ju knarket redan 2012 !!!

  Gilla

 • luger39

  Detta är nu bara rysk propaganda…enligt Hultqvist och SÄPO chefen. Det finns inga problem i Sverige !

  Gilla

 • Pålsjö

  Webbtidningen Dagens Arena: ”Flera apotek säljer medicin olagligt”
  https://www.dagensarena.se/innehall/flera-apotek-saljer-medicin-olagligt/

  Apotekare, akademikeryrket med högst andel utlandsfödda – var tredje anställd eller 33,8 procent. På andra plats kommer läkare. I botten ligger flygledare och poliser med 2,4 respektive 3,1 procent utlandsfödda. Källa: SCB via Du&jobbet .
  https://www.duochjobbet.se/nyhet/har-finns-utlandsfodda/

  Gilla

  • compulsoryunion

   skogsarbetare och bönder branscher: 0 % nya adeln, trots C-p artiets kampanjande att asylsökare ska jobba i jordbruk…

   Gilla

   • Billy Boy

    Annie Lööf (C) skulle nog vilja anställa några importerade muslimer för att sköta om hennes husdjur på familjegården i Maramö, Småland …

    Bildkälla: aftonbladet,se Foto: Lotte Fernvall

    Men att värva 30 miljoner muslimer till Sverige för arbetsuppgiften är väl ändå att ta i en aning i överkant.

    Annie Lööf (C) skulle ju kunna dela med sig av de många importerade muslimska djurskötarna till Ebba Busch (KD) eftersom de båda kvinnliga partiledarna råkar se ut att ha samma behov personer som sköter om deras husdjur på landet när båda partiledarna arbetar långa perioder med politiken i Stockholm …

    Bildkälla: tommyhansson,files,wordpress,com

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: