Invandrarägt apotek tvingas stänga med omedelbar verkan


BROTTSLIGHET. Apoteket Barkarbystaden norr om Stockholm tvingas stänga med omedelbar verkan. Orsaken är brister i hanteringen av narkotikaklassade läkemedel och förvaringen av läkemedel, som Läkemedelsverket har upptäckt. Apoteket är fristående och tillhör inte någon av de stora kedjorna.

Vid en inspektion hittades manipulerade recept och den läkemedelsansvarige har inte känt till regelverket ordentligt. Myndigheten menar att bristerna kan leda till risker för patientsäkerheten och stänger därför apoteket.

”I onsdags stängde läkemedelsverket Apotek Barkarbystaden där personen har en ledande position. De hade under en inspektion avslöjat omfattande brister i verksamheten, bland annat manipulerade recept. Apotekaren häktades sedan på fredagen misstänkt på sannolika skäl för narkotikabrott.”

-Pettersson säger att den häktade apotekaren heter Homayon Moradi, född 1951, och man kan säga så mycket att han inte häktas för taskig förvaring av läkemedel utan för narkotikabrott på sannolika skäl.

Herr Moradi bor i ett radhus värt c:a  fem miljoner.

Moradi är vd för Serpentina Medical Science Sweden AB som startades 2014 och har gått med stora förluster de senaste åren.

-Pettersson konstaterar att Homayon Moradi är 68 år och om han försökte dryga ut pensionen med att sälja knark var det ett osedvanligt dåligt försök…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Invandrarägt apotek tvingas stänga med omedelbar verkan

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: