Thoralf är grinig på statsmedia

STATSMEDIA. Hur sköter SVT och SR granskningen av coronapandemin? Hur granskar man Folkhälsomyndigheten och regeringens agerande och den strategi man haft som nu inneburit snart 13 000 avlidna och 650 000 smittade. Ställer statsmedia statsminister Stefan Löfven och socialminister Lena Hallengren mot väggen? skriver Thoralf Alfsson på sin blogg.

Steget Efter

Hur har SVT och SR granskat den svenska elkrisen med bristande eleffekt under kalla vinterdagar. Elkrisen är egentligen flera år gammal då kärnkraftsreaktorn Ringhals 2 stängdes redan 31 december 2019. Energiminister Anders Ygeman kan fabulera helt fritt i statsmedia utan att bli ifrågasatt av en kunnig och tekniskt insatt person. Istället är det en kvinnlig programledare utan djupare kunskaper i ämnet som sköter utfrågningen. Det är dagisnivå i statsmedia!

Jag blir ofta besviken, irriterad, upprörd och ibland riktigt arg när jag ser på Sveriges Television eller lyssnar på Sveriges Radio. Det gäller ofta hur public service rapporterar om nyheter när det gäller migration, integration och brottslighet då man ofta mörkar vissa fakta som är viktiga för händelsen men som inte är politiskt korrekta. Vilket gör att tittaren eller lyssnaren får en felaktig uppfattning.

Ett annat ämne är klimatförändringarna där public service skall tvinga på det svenska folket det klimatalarmistiska budskapet. SVT har ju sin egen klimatalarmist i Erika Bjerström som är en tidigare miljöpartist. När det gäller klimatfrågan så handlar det om mer eller mindre indoktrinering av tittarna och lyssnarna. Ingen med någon annan uppfattning om klimatfrågan får framträda vare sig i SVT eller SR.

Nu vill man till och med ändra reglerna för presstöd så den mediekanal som låter en ”klimatskeptiker” delta skall mista eller fråntas sitt presstöd i framtiden. 

Det räcker nu!

Jag har fått nog av SVT och SR, det vill säga svensk statsmedia! Varför skall jag tvingas betala för statsmedia?

Det är dags för en protest genom ett skatteuppror!

Thoralf Alfsson

Thoralfs blogg

Mats Skogkär förklarar Public service – radio och teve i maktens tjänst.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Thoralf är grinig på statsmedia

  1. generellt så brukar länder som vill ha en positiv rapportering om covid skriva smittade/döda och friskförklarade. länder som vill hålla ångesten igång skippar det där med friskförklarade. hur många som blivit smittade under ett år är ju skit samma egentligen då enda relevanta infon om läget är i dagsläget smittade -friskförklarade.

  2. Gissar att det nu är en majoritet av svenska folket som vet att det som presenteras om klimatet i SR och SVT är bara fantasier. SR och SVT kan hålla på med deras dynga men det betyder bara att färre och färre svenskar kommer bry sig att titta på annat än t.ex. Mello.

  3. Jag håller med Thoralf till 100 %. Hur slipper jag betala 1347 kr om året till Svt/ Sr ?? Jag vill själv välja vad jag ska titta på och vad jag ska betala för. Tex. betalar jag gärna 89 kr i mån för Netflix och 119 kr i mån för Youtube premium. Däremot känns 112 kr i mån till statsmedia fullständigt bortkastat. Dom har alldeles för mycket slagsida åt vänster och dom försöker hela tiden att pådyvla sin publik sina egna politiska åsikter. Det är ju allmänt känt att personalen röstar vänster till 85 %. För mig är det diktatur att tvinga in avgiften via skatten. Avskyvärt i en demokrati

Kommentera