När Löfven talar står tiden still

Det märks allt tydligare att Stefan Löfven och hans socialdemokrater räds över att förlora makten. Det kommer de också att göra om M och KD vågar ta det korta klivet ur sandlådan, möjligen tillsammans med L om de klarar spärren till riksdagen.

De numera dagliga attackerna mot SD syftar inte till något annat än att få Kristersson, Busch och möjligen Sabuni att rata allt samarbete med Åkesson. Det är i den kontexten man ska läsa Stefan Löfvens inlägg på Facebook.

Bilden nedan är en skärmdump av den text Löfven författat, eller om någon nu författat den åt honom.

Här några sammanfattningar av märkliga uttalanden.

 • “Det blir en regering som prioriterar sänkta skatter framför välfärden, som står på välfärdsföretagens sida, som attackerar fackföreningsrörelsen och som vill försämra vanligt folks trygghet på jobbet” – Världens högsta skatter har inte gett oss världens bästa välfärd. Allt handlar om till vad och hur skatter används. Socialdemokraterna har gått med på att försämra villkoren för löntagarna genom att gå Annie Lööf tillmötes när de gäller LAS.
 • “Det är uppenbart att en högerkonservativ regering är helt beroende av Sverigedemokraternas stöd” – Det är uppenbart att en socialdemokratisk regering anno 2000-talet är helt beroende av stöd från borgerliga partier.
 • “Sverigedemokraterna är inte ett parti som andra. Detta parti är Ulf Kristersson beredd att göra sig beroende av” – Om alla partier vore som alla andra kunde vi lika gärna ha en enpartistat, något kanske en socialistiskt parti förespråkar? Minns att Stefan Löfven redan gjort sig beroende av både Miljöpartiet och Centern.

Det finns naturligtvis fler exempel att visa upp, men visst är Löfvens text ett skri i desperation. Om knappt två år kan Socialdemokraternas regeringstid vara till ända och detta för lång tid framåt om nu M, KD och kanske L tar klivet ur sandlådan och visar att det faktiskt fungerar bra med SD:s stöd.

Klicka för större bild

26 thoughts on “När Löfven talar står tiden still

 1. Löven är statsminister i en minotioretsregering han är inte problemet.
  Han agerar som förväntat, problemet är att MP fått så mycket inflytande med så få röster.
  Men den som vill kan rösta på de välbeställdas parti om man vill hamna i fattigdom.

 2. Vi får aldrig glömma att Sverige är ett litet land på alla sätt och vis. Det räckte med att en person Georg Soros gjorde lite placeringar så hade vi en ränta på 500% nästan säker på att Bildt visste om precis vad skedde. Sen slog Reinfeldt spiken i kistan med sin politik och Löfven kom och tog över och i princip fortsatte med samma politik. Det är bara lite skatteskillnader mellan M och S. Annars samma bidragspolitik. Vilket fantastiskt land Sverige hade varit med en annan skattepolitik och utan bidragen. På sextiotalet köpte mina föräldrar tre nya personbilar kontant. Farsan var brädgårdsarbetare och morsan städade kontor två timmar om dagen. Det var innan Palmes tid och innan Ylva Johansson sa i tv att vi har arbetsplikt i Sverige. Vi kan få tillbaka det men då måste alla börja kämpa för Sverige ta bort bidragen då sticker dom automatiskt som inte vill arbeta. Och börja med en folkräkning och ordentliga gränskontroller. Passar det inte EU då får förhandla utträdde. Andra EU länder klarar ju sig genom att ifrågasätta och gör det bästa för sitt land. EU anpassar sig tillslut. Vi är inget industriland längre utan ett pizzaland o snyltarland på både mat o energi.

 3. Hur många kan tro att den korkade efterblivna Löfven skrivit detta, eller någon annan sekreterare för han?
  Det är nog nu för sveriges befolkning med tramseri och ljugeri för FN agenda tramseri och ljugeri!! Sosseriet ska bort 2022!

 4. Gubbe lille. Du säger att ni ska stärka äldreomsorg, vård och polis. Varför i helvete har ni inte gjort det nu medan ni regerar? Inte speciellt trovärdigt.
  Ni säger att SD har en extrem politik. Att fylla vårt land med ljugande analfabeter som lever på bidrag är för mig extrempolitik.
  Det återstår att se om röstboskapen Sossarna importerat räcker för att regera. Det verkar ha bildats två muslimska parti. Kanske Sossarna har för avsikt att regera med dem?

 5. M och KD kommer att i första hand att försöka väcka liv i den gamla alliansen tillsammans med C och L. Och om C på nått vis ska vara med så måste det garanteras vattentäta skott mot SD annars kommer C att ännu i en period stötta en S regering. Det här vet alla, så det är inget att diskutera. Antingen en Allians- eller en S-regering. Jag personligen kommer att sätta en tusenlapp på att Löfvén sitter kvar i 4 år till

 6. Paniken sprider sej i socialistkräkens läger.Slut på politik slut på allt hur behålla makten?????

 7. Jag är förvånad över att Stefan Löfven kan skriva på Facebook men inte kan betala med sitt kontokort.

  Jag betalar alltid kontant och skriver inte på Facebook för jag har inget konto. Trots att jag inte är någon statsminister.

  Om Stefan Löfven har något att meddela sina undersåtar är så borde han göra det där hela befolkningen kan ta del av hans skriverier. Har inte partiet, riksdagen eller regeringen utrymmer för hans alster på sina hemsidor.

  • Och hur ska dem som inte har dator och Internet kunna läsa regeringens hemsidor?

   Det finns inget ställe där man kan garantera att hela befolkningen kan ta del av Löfvens skriverier.

   Facebook har c:a sex miljoner användare i Sverige och är nog ett av de ställen där man når flest. Hur många som läser Löfvens sida har jag dock ingen aning om.

   • Hur är det möjligt att Lövén efter 40 år av invandring inte fått ordning på problemen med brottsligheten. De andra problem som dväljs inom välfärden löses inte heller med integrationspolitik.

    Hur kan någon tro att araber och afrikaner ska lyckas bygga vidare på svensk samhällstradition. Deras egna länder ligger hundra år efter i utveckling och de kompetenshöjare som kommer har knappt varit i en skolsal.

    Det är där problematiken ligger, inte i rasism och pandemier.
    Vad är det som gör väljarna till oförstående lallare?
    Gång på gång har vi lovats en förbättring, men inget har hänt. Intelligensen på migranterna tenderar att sjunka under mätbara mått och regeringen börjar snart utmärka sig i samma gren.

    Vår olycka är att vi har sittande politiker och migranter som inte kommer i närheten av de behov vi har. Det är orsaken till utfallet på pandemin. Taiwan 9 döda totalt under samma pandemi! Filippinerna färre döda trots sämre sjukvård och 11 gånger större befolkning!
    Övriga Norden lånt under totalt.

    Nu måste månglarna ut ur templet, de har stulit för många silverpenningar och lurat oss länge nog.

 8. Allt det som jubelåsnan räknar upp har han själv gjort.
  Sänkt skatten för höginkomsttagare höjt för låginkomsttagare. Försämrat för facket med osäkrare anställningar osv.
  Om någon tar jubelåsnan på allvar så måste den personen va ännu mera svagbegåvad än jubelåsnan själv.

 9. Tyvärr är det inte bara tiden som står still när Löfven talar, jag har stora misstankar om att Löfvens hjärna är i stillhet mest hela tiden.

 10. Vad man än tyckte om moderaterna så lyckades de behålla välfärden samtidigt som de sänkte skatterna, sossarna däremot sänker välfärden samtidigt som man höjer skatterna…

  • Tyvärr har fakturan för den 1 miljon oduglingar som ruinsvält bjöd in inte offentliggjorts ännu, så att tro att det blev bättre under den tiden är nog helt enkelt inte sant. I min värld så är det inte någon skillnad mellan psykopat ruinsvält eller svetsarsteffe. Den ena är ond och den andre korkad.

 11. Hoppas dom fortsätter fram till valet. Löfven är garanten för ett starkt och växande SD.
  SOSSARNA ÄR VERKLIGEN NYTTIGA IDIOTER.
  😄😄😄😄👍👍👍👍👌👌👌👌

 12. När Löfven & co håller på att förlora makten är allt tillåtet tydligen.
  Kränkningar och smutskastning är helt plötsligt helt ok i de lågt begåvades
  värld.
  Det är ett djupt tragiskt gäng det där.
  Löfven och Hultqvist tycker dom kan vräka ur sig vad som helst.
  Men om någon säger nått om dom blir det ett jäkla liv.

 13. Efter en partiledardebatt i SVT:s Agenda 2015. bedömde retorikexperten Elaine Eksvärd partiledarnas styrkor och svagheter och blev besviken på statsminister Stefan Löfven och imponerades inte av hans retoriska förmåga. citat: “Löfven har så långa transportsträckor innan han kommer till svaret så man orkar inte lyssna på honom. Journalisterna frågar om ett ja eller nej och då kör han bakgrundsfakta innan, det är helt fel metod. Han måste skifta på det, visa vad målet är och sen motivera. (Artikel bakom betalvägg):
  https://www.svd.se/retorikexperten-politikernas-varsta-fel

  “Guilt by association” – hanteringen av SD”, av Elaine Eksvärd (från 2011)
  Ur ett längre inlägg , citat:
  “Har ni hör talas om ”Guilt by association”? Det är när en person försöker sänka en motpartens argument genom att associera personen med något dåligt. Manipulatören att du ska sluta lyssna på en viss person för att han eller hon kan associeras till något negativt ”hon har gjort dumma saker, alltså är hon inte trovärdig”. Så i stället för ”för eller emot”-argument, använder man negativa associationer för att styra andras uppfattningar. Det är så media hanterar Sverigedemokraterna, knyter dem till Vit makt rörelsen och andra negativa förbindelser. Varför är den enda tesen mot SD ”DE ÄR RASISTER!”. Det är ju uppenbarligen andra saker som de tar upp som 6.4% av Sveriges befolkning har uppmärksammat.”

  https://elaineeksvard.se/blog/2011/01/17/guilt-by-association-hanteringen-av-sd/

 14. Socialdemokraterna är inte parti som andra, de är vår tids samhällsparasiter som suger ut arbetarklassen.

 15. Visst är sossarna livrädda. Inte bara politikerna utan även de tjänstemän och politruker de placerat i statsförvaltningen.
  Vi har ett SIDA med en budget i nivå med Försvaret totalbelamrat av S och likar. SIDA kommer att reduceras vid regimskifte.
  Vi har UD, där det finns 250 tjänstemän som är identifierade och i högsta grad politiska. De kommer få förklara sig.
  Vi har hela folkbildningskomplexet som delar ut pengar enligt eget gottfinnande. De kommer inte att få så mycket pengar att dela ut. Många kommer att få avsluta sin “tjänst”
  Vi har Migrationsverket som i princip kommer att vara överflödigt. Gissa konsekvenserna?

  Det finns en hel räcka myndigheter som skapats enkom för att bereda arbetstillfällen för både politiker och tjänstemän som servat dem.

  Självfallet är S rädda. Rädda så in i märgen.

  • Javisst är dom rädda, skiträdda till och med , för om dom
   förlorar makten då så kommer sossepartiet ha en lång
   ökenvandring framför sig, men det har dom själva tjänat
   in till med råge.

   Han älter om välfärden vilken han nu menar, hans egen,
   eller är det soppkön utanför Frälsingsarmens soppkök
   som bara består av Svenskar som jobbat och betalt
   skatt och som nu Herr Löfven belönar med att dom får
   söka sig till välgörenhet för att få ett mål varm mat?
   Lägenheter och furstligt med pengar går ju till
   arbetsbefriade importer som aldrig bistått med annat
   än problem!

Kommentera