Penningregn över invandrarskolor


SKATTER & SKOLOR. Kvartal har kartlagt hur pengar fördelas inom den svenska grundskolan och hittat enorma skillnader mellan både enskilda skolor och hela kommuner. I Stockholm får Rinkebyskolan överlägset mest pengar per elev av alla grundskolor i elva undersökta kommuner: 169.500 kr per elev och år. Mälarhöjdens skola får minst i Stockholm: 68.000 kr per elev och läsår.

Bild från Kvartal

Krav på mer pengar till skolor i utsatta områden har blivit mer regel än undantag i debatten om gängkriminalitet och segregation, ingen vet dock om det hjälper. Kvartals undersökning visar inte på det.

En annan debatt som ofta hörs är den om privata skolor och vinster, det borde finnas viktigare saker att diskutera. 47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunala därför vill regeringen förbjuda de privata.

Engelska skolan gör succé bland föräldrar och elever samt vinst åt ägarna…

År 2006 skrev jag en insändare som handlade om sjukhus. S:t Göran är ett utmärkt exempel på att privat vård som är offentlig finansierad fungerar mycket bra om, jag säger OM, de som sköter upphandlingen vet vad de sysslar med och håller lycksökare borta. Avregleringen av Taxi är ett skräckexempel när mycket gått fel.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Penningregn över invandrarskolor

 • Olof.p

  Men, Löfven har sagt att dom ska bli lönsamma och så kostar dom en massa mer pengar. Han måste ha sovit på mattelektionerna den gubben.

  Gilla

 • Lellego

  I programmet Sverige idag som gick igår stod en fet tidigare bybo och yrade om att allt kommer att lösa sig, bara man satsar på ungdomarna i ”byn”. Självfallet hade han varit kriminell och lagat narkotika. Nu hade han et ”hittepå jobb” där han skulle få ungdomar i orten ”att gå rätt väg”. Det enda enligt honom var att satsa mer på ”ortens” ungdomar.
  Man får polischesuppstötningar.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Shottaz verkar ju mer friska, när de envist rensar hitflugna narkotikalangare på Järvafältet, än dåresvenne som röstar på apartheid mot vita människor

  Gilla

 • Anders Nilsson (@Jeltsin)

  Låt det vara så. Det viktiga är att skolorna hålls segregerade.

  Gilla

 • Ygemanagement

  Mycket effektivare att köra upp alla invandrare till Rosenbad och Riksdags huset så de kan ta över direkt.

  Gilla

  • Ygemanagement

   Underförstått, kanske även dödskallarna reagerar när de konfronteras direkt med invandrarna.

   Gilla

 • Mike E

  Att de som inte bidrar alls till samfundet får absolut mest pengar och resurser är nu det normala i Sverige och är bara en av orsakerna till att Sverige snabbt kollapsar både ekonomisk och socialt.

  Gilla

 • ponnsan62

  På sossespråk kallas det alla lika värda…
  På mitt språk kallas det utrota svensken..

  Gilla

 • fjölet

  Elevers lika värde faller totalt pladask, var tog all jämnlikhet vägen, blir bara trams av allt
  100 000 mervärde per elev på rinkeby!!
  så mycket kostar inte ens läroböckerna om de bränner upp dem 1 gång i veckan!

  Gilla

 • Bo.

  Det är som att vräka in pengar i ett hopplöst olönsamt företag med en dålig affärsidé och värdelösa produkter.

  Gilla

 • Anders

  Det kan bli så när människor från Mars , eller var dom nu kommer ifrån , skall planera livet och verksamheter för vanligt folk . Jag har hört talas om två sorter . Sossar och Centrar . De verkar helt tröga i kolan , och har inte förstått något om hur vi vill ha det här i Sverige .
  Och vår store och allsmäktige ledare importerar sina nya undersåtar . Likt en terrakottaarmé lever de på bidrag från sin ledare och röstar lojalt .

  Gilla

 • Håkan Södergren

  Men ”människors lika värde” då??

  Gilla

  • XtreMeshman

   Den Svenska modellen för människors lika värde är sedan införandet av Grund(flum)skolereformen definierad som att alla ska anpassa sig till den minsta gemensamma nämnaren. Punk Slut !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: