13 araber misstänkta för terrorförberedelser i Danmark

TERRORISM. Sju personer har gripits i Danmark misstänkta för att ha planerat ett eller flera terrordåd, rapporterar danska medier med hänvisning till säkerhetstjänsten PET. Personerna greps i samband med en polisinsats i helgen, och ska bland annat ha haft tillgång till vapen och komponenter till sprängmedel, enligt ett pressmeddelande från säkerhetspolisen PET.

Låt proffsen ta hand om sina egna…

Häktningsförhandlingar för ytterligare sex personer misstänkta för inblandning i fallet hålls under torsdagen. Polisen gjorde tillslaget över helgen i danska Holbæk som ligger på Själland väster om Köpenhamn. Två av de gripna, två män, är också misstänkta i Tyskland för planering av terrordåd.

De gripna är både män och kvinnor. Tre anges vara syrier men det har varit tolkar närvarande vid förhören.

De är ännu så länge bara misstänkta för att ha innehaft vapen och köpt kemikalier man kan tillverka sprängämnen av, inga specifika mål har pekats ut. I morgon hålls en presskonferens.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Kommentera