Stefan Löfven populärast bland muslimer


ISLAM. Socialdemokraterna är omkring dubbelt så stora bland muslimer som inom befolkningen i stort. Det visar forskning som gjorts på Göteborgs universitet. – Socialdemokraterna är ju mer intresserade av fördelningspolitik, vilket kan vara intressant för den här gruppen, säger statsvetaren Henrik Ekengren Oscarsson, enligt Nyheter Idag. (betalvägg).

Emmie och Luai på Riks kommenterar Nyheter Idags artikel.


-Pettersson säger att muslimer är väldigt intresserade av minoriteters rättigheter så länge de är i minoritet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


30 responses to “Stefan Löfven populärast bland muslimer

 • Peter de Mander

  Nu förstår jag äntligen varför S har så höga siffror i opinionsundersökningarna. Det finns numer såpass många högskole utbildade koranforskare. Stefan måste ha misstagit sig när han sa raketforskare och ingenjörer. Kan det bero på hans egen och hans regerings ”höga” utbildning. Utrikes språk verkar ju inte vara deras styrka så jag relaterar till en berömd filmtitel… ”lost in translation” 🇺🇸🇸🇪

  Gilla

 • turrim

  Måste Annie Lööf ta på sig huckle för att platsa i den ligan i popularitet för statsminister?

  Gilla

 • Peppe

  ???
  Jag kallar S.L. för förrädare – DET RADERAS!
  En annan säger; ”muslimer = nazister”
  och DET går alldeles utmärkt. Konsekvens?

  Gilla

  • Pettersson

   Du skrev ”djävla förrädare” inte ett dugg mer. Dels är det en fullständigt onödig kommentar och det går att missuppfatta vem du menar. Den som skrivit inlägget, Stefan Löfven eller någon annan?

   Gilla

   • Peppe

    Tråden handlade uppenbart om Löfven.
    Att försöka få det till att jag menat dig,
    dvs ”den som skrivit inlägget” är inte bara dumt, det är rätt löjligt ock. ..

    Och ”onödig kommentar” ..?!!
    Jag är inte här för att behaga dig
    – utan för att framföra mina åsikter.
    Likt många andra, som även tidigare uppskattat mina inlägg. ..

    Tråkigt bemötande från dig.

    .

    Gilla

   • Pettersson

    Tråkigt bemötande? Det står i reglerna att man ska använda ett vårdat språk. Jag tycker det är väldigt tråkigt att det inte går att kritisera på ett bra sätt med ett vettigt språk.

    Det skrivs 200 till 400 kommentarer varje dag. Jag har inte tid eller lust att läsa alla noggrant och jämföra med andra.

    Bloggen är en hobby, inget arbete.

    Gillad av 1 person

   • Peter de Mander

    Jag har egentligen ingen rätt att kritisera Dig Peppe, har läst och uppskattat många av Dina inlägg, men jag måste säga att jag anser att Pettersson har rätt… Ditt inlägg kunde misstolkas. Visst kan känslor svalla över… mina gjorde det nyss när jag såg vår försvarsmalaj på nyheterna, det försvarar inte att andra grova inlägg blir kvar… P-son driver detta forum som hobby och vi alla som får komma till tals bör ha det i åtanke. I detta fall försvarar jag Pettersson, nästa gång kanske jag försvarar Dig… 😎

    Gillad av 1 person

 • Moberg

  Jag bara väntar på att han skall konvertera till Islam, för lika barn leka bäst.

  Gilla

 • Kungen

  Ja det väl snart hans enda röster

  Gilla

 • BB-8

  Detta är en myt enligt Sameh Egyptson, doktorand i interreligiösa relationer vid Lunds universitet, vilket han 31 jan 2021 förklarar i Bulletin – Sveriges nya liberalkonservativa media?
  https://bulletin.nu/myten-om-muslimroster-har-skadat-partierna-och-muslimerna

  Vem ska jag tro på
  Tro på
  Tro på när
  Tro på när allt är såhär?
  -Di Leva-

  Gilla

 • Olof.p

  Alla som inte äger något vill att alla ska dela med sig. Dom som äger vill att bara alla som förtjänar ska få.
  Det är så lätt att vara statsminister och skänka bort våra skattepengar till höger och vänster. Mest vänster.

  Gilla

 • Jörgen filipsson

  Inte undra på att gränserna är vidöppna dom måste ha in mer valboskap

  Gilla

 • Robert

  Nyans och socialdemokraterna kommer och samarbeta i framtiden tror jag.

  Gilla

  • Billy Boy

   Partiet Nyans vill anlita PR-byrå för att nå riksdagen.

   Delcitat

   Muslimpartiet Nyans kommer ta plats i såväl flera kommunfullmäktige som riksdagen i valet 2022. Det tror partiledaren Mikail Yüksel,

   Partiet Nyans ordförande Mikail Yüksel klargör nu att hans parti planerar att ta väljare från de så kallade januaripartierna.

   Inför valet 2022 räknar han med att partiet kommer ta sig in i kommunfullmäktige i Sveriges tre största städer.

   I dagsläget har partiet lokalavdelningar i Göteborg, Malmö, Västerås och Eskilstuna. Därtill väntas det snart finnas avdelningar i Linköping och Norrköping samt i flera småkommuner som Växjö och Sigtuna.

   – I Göteborg behöver vi 8.000 röster, i Malmö 4.000 och i Stockholm 12.000 för att komma in i kommunfullmäktige. Det tror vi inte är några problem. Jag är övertygad om att vi kan komma in riksdagen, med hjälp av Malmö-kretsen, om vi kan fixa de ekonomiska förutsättningarna. Det kräver en del pengar att vara med i valrörelsen, säger Mikail Yüksel till Dagens Opinion.

   Lyckas man samla in tillräckligt mycket pengar kommer partiet anlita en pr-byrå i syfte att den ska hjälpa partiet nå riksdagen.

   Partiledaren säger också att hans parti har mest gemensamt med S, V, C, L och MP. Från dessa partier räknar han med att kunna ta flest väljare. Han tror sig dock kunna få väljare från alla partier utom Sverigedemokraterna.

   Enligt Yüksel behövs hans parti i Sverige eftersom partier som Socialdemokraterna och Centerpartiet börjat närma sig ”högerpopulismen” och därmed tappat sin ”medmänsklighet”. (Publicerades 2020-02-20)

   Slut delcitat

   Läs mer på länken nedan till The World News:

   https://twnews.se/se-news/partiet-nyans-vill-anlita-pr-byra-for-att-na-riksdagen

   Gilla

   • Peter de Mander

    Är det verkligen lagligt att starta ett parti som grundar sig på islam (sharia) ? Hela fundamentet består ju i att alla(h) är störst och att alla andra skall underkasta sig eller dö (alternativt betala väldigt höga straffavgifter för att få behålla huvudet) Kristna, judar, hbtq mm förföljs och dödas… det vi har nu i vårt land är bara en västanfläkt mot vad som kommer om… ja om vi inte börjar vakna och ställa krav enligt vad vårt samhälle en gång blev byggt på och tar tillbaks vad vi och våra förfäder i sin strävan byggt.

    Gilla

   • Pettersson

    Det borde inte vara lagligt med ett islamskt parti.

    De muslimska länder anser att FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna inte tar hänsyn till kulturella och religiösa förhållanden. Exempelvis har Saudiarabien, som ratificerat ett flertal FN-deklarationer med förbehållet att landet endast anser sig bundet av åtagandena i konventionerna i den mån de inte strider mot landets religiösa lagstiftning sharia enligt Koranen.

    Konflikter mellan islam och FN:s mänskliga rättigheterna finns när det gäller kvinnans ställning, religionsfriheten, yttrandefriheten, samt homosexuellas rättigheter.

    Grunden till denna reserverade inställning till den av FN antagna deklarationen om de mänskliga rättigheterna är att denna vilar på en outtalad sekulär syn på rättigheterna, medan den syn som länder med islam som grund har Koranen som källa, vilken muslimer tror är given av Gud och därför inte kan ändras av människan.

    Troende muslimer ska alltså styra enligt Koranen, alltså sharia.

    Gilla

   • Peter de Mander

    P-son… vi delar åsyn.. Tack

    Gilla

   • messkalle

    Upplysande information men inte upplyftande.

    Gilla

 • G Nordström

  De förknippar Socialbidrag med Socialdemokraterna
  Rösta på Socialdemokraterna så får du betalt av Socialkontoret

  Gilla

  • Tanten

   Nu var du asocial…

   Gilla

  • messkalle

   ”Socialbidrag med Socialdemokraterna”
   Påminner mig om förkortningen SS på den tiden då Erlander sorterade bort vissa grupper i samhället

   Gilla

  • Pålsjö

   ”Koranen är given av Gud, den kan inte ändras av människan och troende muslimer ska styra enligt densamma.” länder som styrs med sådan uppfattning som rättesnöre kallas för “Gudsvälde” (Teokrati), eller ”Präststyre” (Hierokrati), – statsskick där gudomlig makt utgör grunden för hela samhällets uppbyggnad. Den absoluta makten innehas av Gudomligheten och dess ställföreträdare styr samhällets alla funktioner genom tolkning av de olika påbud som förekommer i Gudomens heliga skrifter. Teokratier återfinns idag främst i den muslimska världen.
   Länder med en teokratisk regering, uppdaterad januari 2021, med beskrivning:
   https://sv.ripleybelieves.com/countries-with-theocratic-government-today-92

   Kristendomen tar avstånd från teokrati: ”ge kejsaren vad kejsaren tillhör och Gud vad Gud tillhör, (Matteus 22:2).- sekulärt och kyrkligt ska alltså behandlas separat. Detta är grunden för rättspraxis i kristna länder, den västerländska civilisationens rättssystem som härstammar från romersk civilrätt. Således raka motsatsen mot länder som styra med islam som grund. eller som Wikipedia framställer det, citat: ”många muslimska skriftlärd avvisar kategoriskt varje tanke på förenlighet mellan Islam och västerländsk idétradition och beskriver liberal tolkning av Koranen som hädelse eller avfällighet. Ett flertal progressiva muslimska teologer har mördats eller avrättats på senare år för deras Korantolkningar och kritik av islamism.”
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Liberalism_och_progressivism_inom_islam

   Gilla

 • centurion

  Måste väl ändå vara ett Kriminellt upplägg. Samtliga skattebetalare, vän som fiende, måste gemensamt bekosta mutorna till Stefans valboskap. Medan Endast såssarna skördar frukterna på valdagen. Samma förfarande som med press-stödet till regimtrogna, Skattefinansierad regim-propaganda till SVT, El-subventioner till Amazon/Google/Facebook för att de ska agera smutsiga hantlangare år regimen med censuren av oliktänkande…. Nordkorea gråter av avund !

  Gilla

 • Majbjörn

  Nu när de har Nyans att rösta på hoppas jag att sozzarna störtdyker.

  Gilla

 • G. Nilsson

  Klart att en skräpminister är populär bland skräp!
  Normala människor röstar naturligtvis varken på Löven eller någon annan i den förrädiska sju-klövern! Där dom alla är landsförrädare/folkförrädare som bör dömas till lagens strängaste straff samt återbetalning av alla miljarder dom har slösat bort bara på skit!

  Gilla

 • Tony

  Man biter inte den hand som föder en, visserligen med andras pengar,
  och så är han ju den som fjäskat mest för Muslimer, som vägrar att ta avstånd och kritisera dem för deras våldshandlingar, och det belönar
  sig tydligen.

  Gilla

 • Tanten

  Gratis-allt-välkomna-hit ministern.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: