Familj brutalt rånade i villa – en till sjukhus


VÅLDSVÅGEN. Vid 03.30 i natt rånades en familj i en villa i Solna utanför Stockholm. “Två personer har genom pistolhot och slag med ett tillhygge tilltvingat sig ägodelar” skriver polisen. Gärningsmännen ha slagit en person med hammare. Rånarna fick med sig bland annat smycken.

Bild från USA

En målsägare skadades och fördes till sjukhus för vård. Polisen utreder händelsen som grovt rån och hundpatruller har under natten spårat efter gärningsmännen. Ingen har gripits. Kriminaltekniker har varit på plats och undersökt brottsplatsen.

-Pettersson noterar att Mitti skriver att rånarna var delvis maskerade, men det fanns tydligen inget utrymme för signalement. Vi närmar oss i snabb takt ett samhälle där vi får bygga staket, grindar, ha larm och vakter och kanske skaffa vapen för att skydda oss, men när man tar hit Mellanöstern blir samhället som Mellanöstern…

Undrar om det är grindar, murar, kameror, larm och vakter statsministern menar med ett tryggare samhälle?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Familj brutalt rånade i villa – en till sjukhus

 • Moberg

  Hur tror ni det ser ut i mellersta Östern? Murar runt husen, det enda stället jag bott i som inte hade murar var i LAMCO’s hus i Liberia på 60 talet men där fanns patrullerande vakter.
  En stöldhärva upptäcktes dock ligan leddes av vaktchefen, han var inhemsk.
  Ja faktiskt även i Bangladesh bodde jag med murar men de var endast en meter höga, jag hade vakter som mestadels sov ända tills jag visade dem en pistol och berättade om jag finner någon av er sovande skjuter jag er med denna.
  Att pistolen var en luftpistol såg de inte och jag kom aldrig på någon sovande mer.
  Vi är alldeles för naiva i Sverige och tror på de sagoberättande folket som kommer.
  Ni kanske hört om Tusen och en natt, de är mästare i att hitta på sagor.

  Gilla

 • centurion

  Stefan : ”Fan, nu sitter vi allt på pottan – igen. Vi lovade ju Det Största Trygghetsprogrammet I Modern Tid. Fast alla vet ju att det var bra mycket tryggare innan vi gjorde landet tryggare. Alltså i den gamla tiden innan den blev modern. Hur fasiken ska vi nu ta oss ur detta ? Jo, vi kör en Morgan, alltså det där med att det bara handlar om en missuppfattning.
  Så här Ska det vara egentligen : Ropen Skalla, Skyddsväst Åt Alla” (med partibok).

  Gilla

 • ponnsan62

  Vi måste beväpna oss.

  Gillad av 1 person

 • Kalasbetalaren

  Ha! Dumsvensken trodde att han kunde skydda sig mot mångkulturen genom att gömma sig hemma!

  Gilla

 • Stenbock

  När du skriver detta Pettersson,erinrar jag mig året Stenbock skaffade en lägenhet i Abzurdien.
  1998 var detta och dåvarande hyresvärd poängterade att det endast fanns en icke inhemsk i kåken. Denne påstod han var en ofarlig PLO-flygkapare !
  I dag finns tre inhemska kvar i hyreshuset.I några av lägenheter har man nu bytt ut trädörrarna,mot säkra ståldörrar.
  Denna förändring har skett under dessa c:a 20 år. Därför är dina teorier om framtiden befogad !!
  Vaktbolag och alarm-firmor går en god framtid till mötes….

  Gilla

 • Snart fattigpensionär

  Förstår Svenska folket varför ”Gated communities” Grindsamhälle är så populära utomlands. Tror inte det. Det borde finnas fler som skulle uppskatta denna boendeform i Sverige om inte allting vore så förbannat Pk.
  I Sverige med sin gråtmild hantering av brottslingar så skulle man säkert placera dessa innanför bostadsområdet.

  Gilla

 • Sandman

  ”det har aldrig varit tryggare i Sverige än nu” var det någon som sa för inte så länge sedan!
  Antingen så finns det ett till och paralellt Sverige som inte jag känner till, eller så är personen i fråga helt från vettet och bortom all räddning?
  Det Sverige jag levde och växte opp i var ett av världens bästa och säkraste länder, medan dagens Sverie däremot är ett av världens absolut farligaste länder att bo och vistas i.
  Sorgligt men sant!

  Gilla

  • Tony

   Ja det var väl den korkade killen med Muslimskägg, Magnus Betne’r, han ville ju slå Joakim La motte på käften, och denne bjöd honom
   komma var han ville, La motte ställde gärna upp, men jag tror inte
   denne Magnus vågade ställa upp,

   Han har flera gånger uttalat ramsan att Sverige aldrig varit säkrare!

   Gilla

 • Olof.p

  När det var på spåret från Somalia var det 3 meter hög mur med två meter taggtråd ovanför, längs hela vägen som filmades.
  Undrar när det blir lika här?

  Gilla

 • ruben

  Förutom rån, misshandel och hot begår regeringens telningar hemfridsbrott och olaga intrång dessutom. Sverige tycks drälla av frigående kriminella. Man kan förstås önska annat, men riksdagsröstningen verkar inte gälla för SD-väljare, dvs. den miljon människor i Sverige, som verkligen vill vidta åtgärder för ett tryggt och blomstrande samhälle. Ska det vara så svårt?

  Gilla

 • Plurikus

  På medeltiden bodde man i byar eller mindre städer som hade en mur omkring sig och man kunde bara komma in genom stadsporten efter kontroll. Efterhand som befolkningen växte blev det mer och mer att man bodde utanför städerna och till sist tog man bort statsportarna och man kunde färdas fritt.
  Efterhand som kriminaliteten ökade satte man upp staket runt sina hus och det är vanligt förekommande i USA och övriga Europa att man fick Gated communities. I Sydamerika har dessa Gated Communities vuxit till hela städer med affärer och skolor, men bara de som bor innanför grindarna får komma in.
  I Rinkeby är vi på väg mot något som liknar Gated Community.
  Så nu är vi tillbaka i medeltiden.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: